Dobre slikeBuducnost_Banovici wrote:
bilo je tako do prije nekoliko mjeseciLongDong wrote:Čuo sam da u Banovićima nije izgrađena niti jedna stambena zgrada od rata pa do danas. Je li to istina?
jeste drug tako jewildflower wrote:Kad vec slucajno vidjeh temu, moram napisati i nesto sto ja znam o Banovicima: iz tog grada je jedan od najaktivnijih alpinista u BiH, Miralem Husanovic Muri, koji je popeo mnoge najvece svjetske vrhove, ukljucujuci Manaslu na Himalajima, a ucestvovao u nazalost neuspjeloj ekspediciji na MT.Everest.
Banovici
hvalakemal21 wrote:Dobre slikeBuducnost_Banovici wrote:

tacno 100% da je izgradjena samo jedna nova stambena zgrada i dvije nove dzamije, ali je zato niklo sasvim novo naselje, 1 km sjeverno od grada, pod nazivom Dijaci, do rata je bilo samo par kuca u njemu danas je to sasvim novo naselje sa par stotina kuca cini mi se, pored toga sva sela u opstini su napredovala tako da nije bilo nnepotrebnog masovnog priliva stanovnistva iz okolnih sela jer je infrastruktura u svim banovickim selima podjedanko izgradjena, sva sela su dobila asfalt, telefon, rjesavanje redovnog vodosnadbijevanja redovan prevoz do grada, itd...uz to u rudniku kao glavnom izvoru prihoda opstine nije bilo masovnog otpustanja radnikaBuducnost_Banovici wrote:bilo je tako do prije nekoliko mjeseciLongDong wrote:Čuo sam da u Banovićima nije izgrađena niti jedna stambena zgrada od rata pa do danas. Je li to istina?izgradjena je jedna zgrada
jeste tako je,sto se tice asfalta ja mislim da samo jedan dio Seone nije rijesen po tom pitanju,dok je ostalo sve rijeseno,izgradjene 2 dzamije ali srusen OC "Pinkland",a evo prave i novi OCBosanac sa dna kace wrote:tacno 100% da je izgradjena samo jedna nova stambena zgrada i dvije nove dzamije, ali je zato niklo sasvim novo naselje, 1 km sjeverno od grada, pod nazivom Dijaci, do rata je bilo samo par kuca u njemu danas je to sasvim novo naselje sa par stotina kuca cini mi se, pored toga sva sela u opstini su napredovala tako da nije bilo nnepotrebnog masovnog priliva stanovnistva iz okolnih sela jer je infrastruktura u svim banovickim selima podjedanko izgradjena, sva sela su dobila asfalt, telefon, rjesavanje redovnog vodosnadbijevanja redovan prevoz do grada, itd...uz to u rudniku kao glavnom izvoru prihoda opstine nije bilo masovnog otpustanja radnikaBuducnost_Banovici wrote:bilo je tako do prije nekoliko mjeseciLongDong wrote:Čuo sam da u Banovićima nije izgrađena niti jedna stambena zgrada od rata pa do danas. Je li to istina?izgradjena je jedna zgrada
nije bilo gradnje novih zgrada sem ove stambene i dvije nove dzamije, dakle nije bilo nikakvog otimanja zelenih povrsina i slicnih prevara![]()
ono dje ti nekad bio omladinski centar ''Pinkland'' ono ti je nekad bilo robna kuca oli ti danas receno trzni centar od trgovackog preduzeca ''Litva'', ali kako je izgradjena ona nova velika samo par metara dalje onda je to bilo skladiste, tokom rata je tu otvoren ''Pinkland'', danas i nadalje ce to bit harem dzamije, ne znam sta je prije nekad bilo tu, more bit da su bile Omerbegove cenife,Buducnost_Banovici wrote:jeste tako je,sto se tice asfalta ja mislim da samo jedan dio Seone nije rijesen po tom pitanju,dok je ostalo sve rijeseno,izgradjene 2 dzamije ali srusen OC "Pinkland",a evo prave i novi OC
Ma Bego kraljBosanac sa dna kace wrote:ono dje ti nekad bio omladinski centar ''Pinkland'' ono ti je nekad bilo robna kuca oli ti danas receno trzni centar od trgovackog preduzeca ''Litva'', ali kako je izgradjena ona nova velika samo par metara dalje onda je to bilo skladiste, tokom rata je tu otvoren ''Pinkland'', danas i nadalje ce to bit harem dzamije, ne znam sta je prije nekad bilo tu, more bit da su bile Omerbegove cenife,Buducnost_Banovici wrote:jeste tako je,sto se tice asfalta ja mislim da samo jedan dio Seone nije rijesen po tom pitanju,dok je ostalo sve rijeseno,izgradjene 2 dzamije ali srusen OC "Pinkland",a evo prave i novi OC
eto nema neke ljutnje pravi se i novi ''Pinkland'', dobar je Bego
E klupe su extra, nisu mogli bolje postavit, samo ovo previše naglašavat kao da je ovo neka velika investicija je glupost, ukratko u Banovićima se ništa ne gradi, ne radi se rasvjeta, ne asvaltiraju se novi putevi, ne otvaraju se nove fabrike itd.Buducnost_Banovici wrote:Evo u parku postavili nove klupe,fino Bgm samo neka se radi!![]()
Pa kad gledas iz ugla nekog ne simpatise sadasnjeg nacelnika tj. SDA, jest tako je, ali recimo kad pogledas malo drugacije nema potrebe za rasvjetom jer je skoro obnavljana, asfaltira se put onde dje treba, trenutno ne treba nidje, rekoh ti nema potrebe za gradnjom novih zgrada jer niko nece sa sela u gradkemal21 wrote:E klupe su extra, nisu mogli bolje postavit, samo ovo previše naglašavat kao da je ovo neka velika investicija je glupost, ukratko u Banovićima se ništa ne gradi, ne radi se rasvjeta, ne asvaltiraju se novi putevi, ne otvaraju se nove fabrike itd.Buducnost_Banovici wrote:Evo u parku postavili nove klupe,fino Bgm samo neka se radi!![]()
Jedino što se može vidjeti jeste da dva mjeseca pred izbore, jedna zgrada u Banovićim dobije fasadu, zaposle 50 radnika u rudnik, dok ih u peziju ode duplo više.Neznam pun sam nekih negativnosti, i znam da bi moglo bolje.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dobro si ti to sve rekao,samo od kad je Bego nacelnik dosta toga se izgradilo i mislim ako on ostane da ce se jos toga izgaraditi.kemal21 wrote:E klupe su extra, nisu mogli bolje postavit, samo ovo previše naglašavat kao da je ovo neka velika investicija je glupost, ukratko u Banovićima se ništa ne gradi, ne radi se rasvjeta, ne asvaltiraju se novi putevi, ne otvaraju se nove fabrike itd.Buducnost_Banovici wrote:Evo u parku postavili nove klupe,fino Bgm samo neka se radi!![]()
Jedino što se može vidjeti jeste da dva mjeseca pred izbore, jedna zgrada u Banovićim dobije fasadu, zaposle 50 radnika u rudnik, dok ih u peziju ode duplo više.Neznam pun sam nekih negativnosti, i znam da bi moglo bolje.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E ovako, niti jedna mjesna zajednica nema rasvjetu, da se odma zna, za razliku od drugih Tk opština, koje imaju manje prihoda, a opet je bolje uređeno, jbte jedne Jaruške imaju rasvjetu a B. Selo nema, neznam.Buducnost_Banovici wrote:Dobro si ti to sve rekao,samo od kad je Bego nacelnik dosta toga se izgradilo i mislim ako on ostane da ce se jos toga izgaraditi.kemal21 wrote:E klupe su extra, nisu mogli bolje postavit, samo ovo previše naglašavat kao da je ovo neka velika investicija je glupost, ukratko u Banovićima se ništa ne gradi, ne radi se rasvjeta, ne asvaltiraju se novi putevi, ne otvaraju se nove fabrike itd.Buducnost_Banovici wrote:Evo u parku postavili nove klupe,fino Bgm samo neka se radi!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mi jednostavno nemamo prostora vise da bi graddili neke nebodere ili sta ja vec znam.Sto se tice rasvjete veliki dio grada je osvijetljen kao i neka sela,a ne moze se stalno asfaltirati,gotovo svi dijelovi opcine su asfaltirani,znam daa nije jedan dio Seone.
Danas nisam čula nikakvu informaciju,po posljednjoj je jedan radnik u životnoj opasnosti.Ako ima neko info neka je napiše.Buducnost_Banovici wrote:Jao evo tek sad procita za eksploziju u jami.Bio sam zauzet.Nadam se da nisu neke ozbiljnije povrede.
ne znam kad si to ti proso kroz B.Selo? kolko se ja sjecam bila je rasvjesta, helem nejse nek si ti u Bege naso dlaku u jajetu zvana rasvjeta!!!kemal21 wrote:E ovako, niti jedna mjesna zajednica nema rasvjetu, da se odma zna, za razliku od drugih Tk opština, koje imaju manje prihoda, a opet je bolje uređeno, jbte jedne Jaruške imaju rasvjetu a B. Selo nema, neznam.
![]()
![]()