Vijesti BHT1 u 19

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ja_sarajevo

#1 Vijesti BHT1 u 19

Post by ja_sarajevo »

Nisam odavno gledao BHT vijesti u 19 pa nisam imao priliku da vidim a sinoc saltam kad 2 voditelja u studiju ( Lejla Zvizdic i Damir Simic )

Je li ovo nesto novo ili su 2 voditelja u studiju vec odavno ? kako vam se cini ?

Nije lose :)
inspire_me

#2 Re: Vijesti BHT1 u 19

Post by inspire_me »

ja_sarajevo wrote:Nisam odavno gledao BHT vijesti u 19 pa nisam imao priliku da vidim a sinoc saltam kad 2 voditelja u studiju ( Lejla Zvizdic i Damir Simic )

Je li ovo nesto novo ili su 2 voditelja u studiju vec odavno ? kako vam se cini ?

i ja to tek sinoc primjetih, a cesto gledam bht vijesti, mora da je nesto novo. E sad ce na ftv Nikolina i Ogi zajedno :-) :-)
bila u halila

Post by bila u halila »

Dva voditelja ili jedan; hrvatski, bosanski ili srpski jezik; latinica ili ćirilica...

sve je to uzalud jer navedeni program pati od opasnog pomanjkanja smisla za informaciju i jasnog stava prema stvarnosti. Dovoljno je samo malo zaviriti kod susjeda da shvatimo šta znači Dnevnik.

Na žalost, to baš i nema puno veze sa voditeljima koji su solidni. Ali na nekoj drugoj TV mogli bi biti hipersolidni :lol:
Marchegianni

Post by Marchegianni »

Nova je i grafika, mislim da je ovo počelo od 1. januara. Ali kako god se okrene, BHT dnevnik previše pati od straha da se neko slučajno ne uvrijedi pa je sve nekako sterilno. Zato poslije ide FTV dnevnik i Ogi Blagojević kaže "A sada, pravi dnevnik". :-D
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

U zadnje vrijeme vijesti u 7 TV Hayat nisu lose. I kod njih svasta nesto novo, uglavnom sad su mi bolji.
karanana

Post by karanana »

Ne znam za vas ali bi ja drmno samo tako onu Almiru Husedzinovic (jeli se tako zove). Jeli ona iz Sarajva? Gdje izlazi? Gdje se moze vidjeti uzivo?
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

karanana wrote:Ne znam za vas ali bi ja drmno samo tako onu Almiru Husedzinovic (jeli se tako zove). Jeli ona iz Sarajva? Gdje izlazi? Gdje se moze vidjeti uzivo?
U Avazu, s muzem :D
karanana

Post by karanana »

Abu FEED el-Castro wrote:
karanana wrote:Ne znam za vas ali bi ja drmno samo tako onu Almiru Husedzinovic (jeli se tako zove). Jeli ona iz Sarajva? Gdje izlazi? Gdje se moze vidjeti uzivo?
S muzem???? :sad: Pa ne popij...
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

AL haj vala fala Bogu kad se bosancima nesto svidi. Ili čak, nemora se svidjet, ali da ne pljuju iz prve po nečem (našem naravno) :)
sulesavic

Post by sulesavic »

Abu FEED el-Castro wrote:AL haj vala fala Bogu kad se bosancima nesto svidi. Ili èak, nemora se svidjet, ali da ne pljuju iz prve po neèem (na¹em naravno) :)
Ne primijetih ba¹ da se neko ubi od hvaljenja Vijesti u 19.
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Almira Huseinovic :D
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Evo veceras Almira Huseinovic i Sasa Delic.

Sta mislite da li ce nekad biti da budu 2 voditelja iz istog naroda ? Almira i Lejla.

Na BHT-u samo da se zadovolji nacijonalni kljuc. Jedan dan jedno pismo drugi dan drugo. Danas ovaj vodi, sutra onaj. To me nervira. Daj nek vijesti budu dobre :)
mawerick

Post by mawerick »

zar niste primjetili slicnost, tj. blijedi pokusaj kopiranja Dnevnika Nove tv?! dva voditelja, ista boja podloge na kojoj ispisuju potpise, kockica u kojoj je voditelj kada proziva nekoga... crna podloga na kojoj ispisuju vijesti dana, don CNN-a... jos kad bi makar na repu Nove bili... misle ljudi promijeni spicu, stavi dva voditelja, usminkaj vanjstinu i to je Dnevnik. bljak...
a, almira huseinovic je iz p...e materine. sarajeva nije vidjelo. a, o muzu, tj. neandertalcu, da i ne govorim. njuska sama otkriva... ali, sta da se radi... :zzzz:
leech

Post by leech »

Meni su brate nekako zbijeni. :D
Kao da se guraju pred kamerom. :D
leech

Post by leech »

karanana wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:
S muzem???? :sad: Pa ne popij...
Možeš je sresti i u pionirskoj. Sa dvoje djece. :D
Peca

Post by Peca »

Ma furaju se na ove komercijalne televizije, samo da im je jos program malo bolji bilo bi super!!
Al´ eto :D
sveu16

Post by sveu16 »

Vijesti u 7 su dobre i profesionalne.
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Opaaaa Edis Deljkovic i Lejla Zvizdic veceras

:D :D :D salim se naravno
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Jebi ga, ne mogu ni ja imat komentar na svaku mogucu temu
Sta ja znam, trebalo bi ih po pravilu bit troje, valjda, nek svak po recenicu...
kicky

Post by kicky »

Mogu reći da aktivno pratim dnevnike svih televizija s prostora bivše yu, i vako razmišljam:

1.ftv - iako su ''državna ''tv, imaju novinarski najbolji dnevnik, nekad ga znaju zaštekat, ali sve u svemu ok. Što je najvažnije, kritični su, ne libe se nikoga prozvat. Ogy rules.
2. BHT - presterilno, slažem se s gornjim komentarima. Rade po stogim kanonima, paze na to da im se ne omakne ''subjektivni'' komentar. Eh kad bi Duška uređivala dnevnik, tu bi bilo svašta. Grafička dorada mi se sviđa
3. HRT - Šprajc super, Družijanić dosadio. Grafika Ok, iako ovo novo mi malo skučeno, ona Dankina glava zauzme 2/3 ekrana. Novinari su OK, to je ogromna mašinerija ta zagrebačka televizija. Jedina negativnost - programsko vijeće, koje lebdi nad svim novinarima i čeka grešku, pa onda sak. Ono sa suspendijom nakon Mesića se ne smije ponoviti.
4. Nova tv - sve bolja i bolja. U početku dnevnik desnice, sada su puno objektivniji. Udaraju po vladi. Koriste činjenicu što su komercijalna, ''slobodna'' televizija. Uglavnom dnevnik je super kakav je ostatak programa.
5. RTL (HR) - u zadnje ih vrijeme ne gledam. Isti princip ko njemački rtl. Ko ne pati od potrebe za hiperinformiranosti - njemu dovoljno. Grafika ok.
6. RTS - A ne znam. Previše mi vuku na neke starije dnevnike. Trebaju se malo osuvremeniti. Što se tiče novinarstva, nekakvo uštogljeno, spikersko, činjenično, dosadno. Naravno ne treba zaboravit da je RTS kobiva javni servis, pod potpunom kontrolom vladajuće koalicije, što ga koči. Volio bi pogledati nevnik be 92
7. RTCG - S obzirom kakva je televizija, i s obzirom da je riječ o maloj zemlji - primjereno. Naravno uspoređujući sa susjednim tv, izgleda kao dnevnik općinske televizije. Potpuno naklonjen vladajućoj koaliciji, to je očogledno, beobzira što sam navijo za njih na izborima, ali sloboda medija je svetinja, a toga u CG nema, bar zasad.
8. TVSLO - danas novo ruho, novi studio. Svijetliji, širi, prozračniji. Nova scena. Baš su jučer to prikazivali, kako izgleda. Odmevi (večernji dnevnik) promjenio je koncepciju, sad ide ko Otvoreno na hrt-u. Slovenski dnevnik je šablonski. Kad je neka ekskluziva (najčešće granični sukobi) onda to prvih deset minuta, samo to. Zadnjih pet dana prva vijest uvijek ista Euro, euro, euro....Veliki problem - Janša i njegova ''zakonski odobrena'' kontrola.

Sve u svemu mislim da FTV ima sadržajno najkvalitetniji dnevnik. Ne pati od udvoravanja vlasti. Kritizira, ironizira i udara. To je ok. Poptuno novi pristup za razliku od svih ostalih koji paze da ne bi nekom stali na žulj.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 14:51, edited 1 time in total.
proljetni kauboj

Post by proljetni kauboj »

Kakve tamo dilajle rade, cudim se da uopce ima i slike i tona, i da se ne desavaju i veci propusti. :):):)
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 14:48, edited 1 time in total.
sulesavic

#24 Re: Vijesti BHT1 u 19

Post by sulesavic »

nane_hercegovac wrote:
ja_sarajevo wrote:Nisam odavno gledao BHT vijesti u 19 pa nisam imao priliku da vidim a sinoc saltam kad 2 voditelja u studiju ( Lejla Zvizdic i Damir Simic )

Merhaba Kolumbo, otkrio si Bosnu :D
Bas odavno nisi gledao BHT, odavno je to tako.
@nane_hercegovac
Obrati pa¾nju na datume

U posljednje vrijeme primijetio sam dosta tih tehnièkih problema i na zemaljskoj mre¾i, ne znam to za satelit.
Post Reply