Pa nije bas tacno. Ja sam odavno opisao i uzroke i posljedice svega ovoga sto zivimo vec 20 godina, a rjsenje sam ponudio maloprije i ono je vrlo jednostavno.Havatar wrote:Ti se ponasas konformisticki ne nudis rjesenje , ne trazis istinu i najlakse ti je da kazes svi smo isti ko nas bre zavadi posto ne moras da razmisljs sta je uzrok sta posljedica i sta treba uraditi da se ta posljedica izlijeci.Dozer wrote:Ovo je super, kako svaki pojedinacno vidi vlastitu "ugrozenost"
Black111 je ugrozen jer je Hrvat, Havatar jer je Bosnjak, neki treci jer je Srbin, a u sustini svi zajedno ugrozavaju sve oko sebe
Medjutim, ovdje nije problem u rjesenjima na papiru, nego u mentalnim sklopovima ljudi.
Evo, primjer tebe i mene je vrlo ocit i jasan. Dok ja zaista nemam problema ni sa kim, bez obzira da li je B, H ili S, ili M, P ili K, ili crn, bijel, zut...ti u puno toga vidis problem i ljude gledas sa podozrenjem samo radi njihovog imaginarnog predznaka, i onda ih automatski svrstas u neki etnicki korpus u skladu s njihovom vjerom, ili obratno, u vjeru u skladu njihovom etnijom.
A meni te stvari u zivotu ne znace ama bas nista.