theTruePath wrote:Vijećnici Socijaldemokratske partije na posljednju sjednicu OV Kalesija došli su sa crnim majicama sa natpisom “Bitno je biti Bošnjak”. Time su dali svoj doprinos predstojećem popisu stanovništva u našoj državi u kojoj je najbitnije ne pogriješiti prilikom popisa.
Pored SDP-ovaca koji su na ovaj način dali svoj doprinos popisu i ostali vijećnici zajedno s njima prije sjednice potpisali su izjavu kojom pozivaju sve kalesijce da se izjasne kao Bošnjaci i da se u što većem broju odazovu popisu. Samim tim potrebno je upisati i članove obitelji koji se privremeno nalaze u inostranstvu, a za njihov popis potreban je njihov matični broj.
- Mi, vijećnici Općinskog vijeća Kalesija, upućujemo poziv svim građanima Kalesije, bilo da žive u Kalesiji ili u inozemstvu, da se odazovu na popis stanovništva, da se izjasne kao Bošnjaci i da im je jezik bosanski. Posebno apelujemo na Kalesijce koji žive u inozemstvu, a koji su rođeni ili imaju kuću ili nekretnine u manjem entitetu, da se obavezno popišu u Republici Srpskoj, stoji u izjavi potpisanoj od strane vijećnika.
(Kalesija.com)
Svaka cast,hvala SDP,SDA,SBIH,SBB i ostale stranke.Svi su zanemarili razlike i ujedinili se oko pitanja koje je jedno od najbitnijih u novoj historiji Bosnjaka

Čuj svim građanima!? Dakle i Jovo i Ivo treba da budu Bošnjaci. Ma ja....Da je ovo uradio SNSD u nekoj općini i rekao :svim građanima da se izjasne kao Srbi, po automatizmu bi razni "patrioti" napali iste i naravno počastili dobro poznatim terminima (fašisti, genocidaši i sl.). Da je to uradio HDZ, onda bi isto bilo, ali dugi termini kao što kamenjarci ili nova kovanica bosanskog jezika: herceg-četnici.
Kao što sam već u jednom ranije postu napisao, od SDP se ovo može očekivati. Međutim, reći da svi građani izjasne tako, to je već ipak druga dimenzija, koja uvelio tukne na neke negativne pojave.
Interesantno je da stranka "svih naroda" ne pozove i Srbe da se obvezno popišu u FBiH. Ili da ne pozove i Hrvate i Srbe iz inozemstva da se isto izjasne. Sačuvaj me SDP-ove tolerancije i multietničnosti. Sve više liče na koalicione partnere HDZ i SNSD.