Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Locked
_majevica_

#101 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by _majevica_ »

Leo C Baptistao wrote:
gnjev wrote:Bosanaca će biti taman toliko da Srbi budu izjednačeni u brojnosti sa Bošnjacima, nažalost

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
ne bih rekao. srba je 1 milion. hrvata 450 000. znaci da bosanaca treba da bude 450 001. znaci da bi bosnjaka moglo biti oko 1.5 miliona.

ako bosanaca ne bude u znacajnom nista se nece promjenit, ali ako bude, sve se mjenja nabolje za one koji vole bosnu.
Cini mi se da je oko 250 000 bilo jugoslovena u BiH na popisu 1991 godine...Ti mislis da ce sada biti bosanaca oko
450 k.I nema potrebe da vrijedjas bilo koje pristalice neke stranke u BiH.. :D
Leo C Baptistao

#102 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Leo C Baptistao »

Dzamahirija wrote:
Leo C Baptistao wrote:Bosanac je u Bosni domaćin, a Bošnjak u Bošnjakistanu.
Mene recimo zanima šta je to Bošnjakistan, o kojoj konkretno teritoriji govorimo i zašto?
To je teritorija gdje su Bošnjaci većina. Teritorija koju Bošnjaci smatraju domovinom i koju žele da odvoje od Bosne i Hercegovine u dogovoru sa ostala dva tora, sve prema popisu i prema pravu naroda na samoopredjeljenje.
chill001

#103 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by chill001 »

Leo C Baptistao wrote:
Dzamahirija wrote:
Mene recimo zanima šta je to Bošnjakistan, o kojoj konkretno teritoriji govorimo i zašto?
To je teritorija gdje su Bošnjaci većina. Teritorija koju Bošnjaci smatraju domovinom i koju žele da odvoje od Bosne i Hercegovine u dogovoru sa ostala dva tora, sve prema popisu.
:lol:

A po toj logici je Bosna tamo gdje su Bosanci vecina. E moj genije... ne ide ti ta logika.
Leo C Baptistao

#104 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

_majevica_ wrote:
Cini mi se da je oko 250 000 bilo jugoslovena u BiH na popisu 1991 godine...Ti mislis da ce sada biti bosanaca oko
450 k.I nema potrebe da vrijedjas bilo koje pristalice neke stranke u BiH.. :D
za bosnu je poželjno da ih bude više od jednog konstitutivnog naroda. vidićemo.
Leo C Baptistao

#105 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

chill001 wrote:
A po toj logici je Bosna tamo gdje su Bosanci vecina. E moj genije... ne ide ti ta logika.
ne kontaš ti logiku. ako bosanaca bude više od hrvata to znači da koncept podjele propada jer nema legitimitet u narodu. ako bosanaca ne bude - to znači da prešutno svi pristaju na podjelu, a podjela ide prema granicama etničkog izjašnjavanja.
Dzamahirija

#106 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

Leo C Baptistao wrote:
Dzamahirija wrote:
To je teritorija gdje su Bošnjaci većina. Teritorija koju Bošnjaci smatraju domovinom i koju žele da odvoje od Bosne i Hercegovine u dogovoru sa ostala dva tora, sve prema popisu i prema pravu naroda na samoopredjeljenje.
Jedno pitanje i jedna konstatacija.

1. U Srebrenici su danas Srbi nategnuta većina, pri tome govorim o rezidentnim građanima. Međutim, tendencija je da će za najviše 5 godina Bošnjaci tu činiti većinu. Da li to znači da će tada Srebrenica postati dio tog Bošnjakistana? Da li to znači da teritorija Bošnjakistana može fluktuirati vremenom, tj. smanjivati se i povećavati?

2. Po tvojoj definiciji Novi Pazar, Tutin i Sjenica su također Bošnjakistan.
chill001

#107 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by chill001 »

Leo C Baptistao wrote:
chill001 wrote:
ne kontaš ti logiku. ako bosanaca bude više od hrvata to znači da koncept podjele propada jer nema legitimitet u narodu. ako bosanaca ne bude - to znači da prešutno svi pristaju na podjelu, a podjela ide prema granicama etničkog izjašnjavanja.
Bosna se dijeli u krvi i ratu, a ne na popisu.
Leo C Baptistao

#108 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

chill001 wrote:
bosna se dijeli u washingtonu i briselu prema poruci koju pošaljemo.
_majevica_

#109 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by _majevica_ »

Leo C Baptistao wrote:
chill001 wrote:
bosna se dijeli u washingtonu i briselu prema poruci koju pošaljemo.
Ako se tu bude ponovo dijelila tesko narodima u BiH.
Leo C Baptistao

#110 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Dzamahirija wrote:
1. U Srebrenici su danas Srbi nategnuta većina, pri tome govorim o rezidentnim građanima. Međutim, tendencija je da će za najviše 5 godina Bošnjaci tu činiti većinu. Da li to znači da će tada Srebrenica postati dio tog Bošnjakistana? Da li to znači da teritorija Bošnjakistana može fluktuirati vremenom, tj. smanjivati se i povećavati?

2. Po tvojoj definiciji Novi Pazar, Tutin i Sjenica su također Bošnjakistan.

da, moguće je da se dogovor između torova postigne prema kojem će srebrenica biti dio bošnjakistana. u zamjenu za nezavisnot srbistana.
Leo C Baptistao

#111 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

_majevica_ wrote: Ako se tu bude ponovo dijelila tesko narodima u BiH.
dabome nego tamo, zna se ko je gazda.
Dzamahirija

#112 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

Leo C Baptistao wrote: da, moguće je da se dogovor između torova postigne prema kojem će srebrenica biti dio bošnjakistana. u zamjenu za nezavisnot srbistana.
Dakle, tvoja država je Bosna i Hercegovina, tj. ovo:

Image

To je država u kojoj ti slobodno može ispoljavati svoj patriotizam na oko 35 % teritorije, gle koincidencije, baš u tom Bošnjakistanu.

Moja država je Bošnjakistan (zeleno na karti).

Prekjuče i juče ovo:

Image

Danas ovo:

Image

Sutra ovo:

Image

A prekosutra ovo:

Image

Pri tome ću ja prekosutra moći da ispoljavam svoj patriotizam na 100% teritorije koju smatram svojom. I moj Bošnjakistan će se zvati Republika Bosna.

Doviđenja i prijatno.
Leo C Baptistao

#113 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Dzamahirija wrote:
Leo C Baptistao wrote: da, moguće je da se dogovor između torova postigne prema kojem će srebrenica biti dio bošnjakistana. u zamjenu za nezavisnot srbistana.
Dakle, tvoja država je Bosna i Hercegovina, tj. ovo:

Image

To je država u kojoj ti slobodno može ispoljavati svoj patriotizam na oko 35 % teritorije, gle koincidencije, baš u tom Bošnjakistanu.

Moja država je Bošnjakistan (zeleno na karti).

Prekjuče i juče ovo:

Image

Danas ovo:

Image

Sutra ovo:

Image

A prekosutra ovo:

Image

Pri tome ću ja prekosutra moći da ispoljavam svoj patriotizam na 100% teritorije koju smatram svojom. I moj Bošnjakistan će se zvati Republika Bosna.

Doviđenja i prijatno.

kolega je danas dobacio do trebevića a već prekosutra bošnjaci će biti većina u han - pijesku. ubijedio si me u svrsishodnost ove metode.
Last edited by Leo C Baptistao on 29/09/2013 03:24, edited 1 time in total.
Dzamahirija

#114 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

To ti misliš. Okreni se oko sebe i pitaj Bošnjake da li im to znači to što ti govoriš ili ovo što ja govorim.
Leo C Baptistao

#115 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Dzamahirija wrote:To ti misliš. Okreni se oko sebe i pitaj Bošnjake da li im to znači to što ti govoriš ili ovo što ja govorim.
pa ljudi ne znaju šta je dobro a šta štetno za njih. otkad su to mase ikad bile pametne, nane ti? obično kad je već kasno onda dođe iz guzice u glavu.
Dzamahirija

#116 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

Leo C Baptistao wrote:
Dzamahirija wrote:To ti misliš. Okreni se oko sebe i pitaj Bošnjake da li im to znači to što ti govoriš ili ovo što ja govorim.
pa ljudi ne znaju šta je dobro a šta štetno za njih. otkad su to mase ikad bile pametne, nane ti? obično kad je već kasno onda dođe iz guzice u glavu.
Neće mase odlučivati o tome šta će se raditi, njihovo je samo da se izjasne kao Bošnjaci. Tako će dati snagu onima koji znaju šta će raditi. A eto ti mape pa vidi jel se radi pozitivno ili negativno. Bošnjakistan se, kako ja vidim, širi, što je pozitivno.
Leo C Baptistao

#117 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Dzamahirija wrote: Neće mase odlučivati o tome šta će se raditi, njihovo je samo da se izjasne kao Bošnjaci. Tako će dati snagu onima koji znaju šta će raditi. A eto ti mape pa vidi jel se radi pozitivno ili negativno. Bošnjakistan se, kako ja vidim, širi, što je pozitivno.
na čemu temeljiš ovakvu ekspanziju? šta su to bošnjaci, mongoli pod dzingis kanom 1200 godine? čovječe opšti trend u svijetu je da više niko neće da živi na selu svi idu u gradove i kod nas svi hoće da žive u sarajevu, cijeli sandžak! za 50 godina zenica će biti prazna a ti bi preplavio sve do kosova? tužno s kim ja diskutujem.
Dzamahirija

#118 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

Leo C Baptistao wrote: na čemu temeljiš ovakvu ekspanziju? šta su to bošnjaci, mongoli pod dzingis kanom 1200 godine? čovječe opšti trend u svijetu je da više niko neće da živi na selu svi idu u gradove i kod nas svi hoće da žive u sarajevu, cijeli sandžak! za 50 godina zenica će biti prazna a ti bi preplavio sve do kosova? tužno s kim ja diskutujem.
Ko spominje sela i gradove? Nema potrebe da spinuješ i na taj način bježiš od teme. Ja ti pričam o procentualnom povećanju Bošnjaka što zbog nataliteta što zbog migracija, vrijeme radi za nas i to je to. Veći broj Bošnjaka znači i jača politička pozicija, a to dakako znači i jača Bosna. Ne znam šta ti tu nije jasno.

To što ti misliš da su Zenica i Novi Pazar sela ne znači da jesu.
respo

#119 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by respo »

a ti ce kao neko migrirati u podrinje?
hoce malo sutra jedino gorazde opstaje jer ima jaku industriju a i gorazdani samo cekaju da odu u sarajevo ili dalje a ti bi da se sire da migriraju po cajnicu foci visegradu i sva ta mjesta

ne budi smijesan
Dzamahirija

#120 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

respo wrote:a ti ce kao neko migrirati u podrinje?
hoce malo sutra jedino gorazde opstaje jer ima jaku industriju a i gorazdani samo cekaju da odu u sarajevo ili dalje a ti bi da se sire da migriraju po cajnicu foci visegradu i sva ta mjesta

ne budi smijesan
Kad spominjem migracije uglavnom govorim o odlivu stanovništva, to je svakoj budali jasno. Al ne bi ti ni pisao ove gluposti da si skont'o, logično. Svi ti gradovi o kojima se spominje imaju sve manje stanovnika. A procenti se mijenjaju. Skontaj. Saberi dva i dva. I ne trabunjaj gluposti bez pokrića.
respo

#121 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by respo »

jah eto iz foce ce iseliti 20000 srba a ostace 500 bosnjaka koji su sada dole pa ce foca biti vecinski bosnjacka
kako da ne
Dzamahirija

#122 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

respo wrote:jah eto iz foce ce iseliti 20000 srba a ostace 500 bosnjaka koji su sada dole pa ce foca biti vecinski bosnjacka
kako da ne
Vidiš da nisi skonto. Da si skonto ne bi tako govorio. Šta ti ja mogu.

Mada, kad već spominješ Foču, iselilo se nedavno iz tog grada i više od 20000 ljudi.
respo

#123 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by respo »

daj ba meni govoris za neko pokrice a ti ga nemas ni na mapi

sta je tvoje pokrice da od danas ni jedan bosnjak ne smije kupiti kondom jer je ustavom zabranjeno?
chill001

#124 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by chill001 »

Leo C Baptistao wrote:
chill001 wrote:
I kakve to veze ima sa Srbima u manjem entitetu?

A i druga srana te price koja tebi promice je da bi se broj Bosnjaka u Federaciji smanjio sto bi islo na ruku Hrvatima a ne protiv njih.
Dzamahirija

#125 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!

Post by Dzamahirija »

respo wrote:daj ba meni govoris za neko pokrice a ti ga nemas ni na mapi

sta je tvoje pokrice da od danas ni jedan bosnjak ne smije kupiti kondom jer je ustavom zabranjeno?
Kažem ti fino, ja pratim migracije za razliku od tebe pa znam kako stoje stvari. I ne pada mi na pamet da ti se nešto pravdam. Trabunjaš gluposti jer ne znaš koliko Bošnjaka živi u Foči, ne znaš ni za Srbe, ne znaš ni otprilike koliko ta opština ima stanovnika, a dao si sebi za pravo da vršiš procjene. Ne znaš pogotov kakva je raspodjela po naseljima. Ništa ne znaš. I rek'o sam ti da trabunjaš gluposti jer meni trpaš u usta kako će neko migrirati u Čajniče i slično.

Al treba znat nešto o demografiji da se priča o istoj. Prije 15 godina u Jajcu se viorila samo šahovnica, u Brčkom samo trobojka. Pa ti vidi.
Locked