Čuo sam da se tu mogu iznajmiti kolibe ili tako nešto pa ako neko zna molim vas javite
Hvala svima
Moderator: anex

kakva je situvacija sa sumarima i cuvarimaPeshtA wrote:Ima na Krivaji

ovo su Dole... tako se zove dom i odmaraliste

Kako mislis???skahu wrote:Da li se ovuda ide na izletište DOLI![]()
Prema Google maps to je negdje tu u blizini.
http://www.panoramio.com/photo/15490131
Eh ovako... Dva su nacina...skahu wrote:Upravo to, kako stici u DOLE. na primjer iz pravca Sarajeva.
Izgleda mi jako lijepo
Vec odavno planiram da posjetim, ali se nema vremena.
Sada evo i zima dosla, valjda ce se na proljece moci.
Banja Orlja se nalazi nedaleko do Olova, niz rijeku Krivaju, koliko znam vlasnik motela je iz Visokog, u sklopu istog se nalazi i bazen. Atraktivna je iz bog toga što se u obližnjioj Očevji (rodnom mjestu fra Filipa Lastrića) nalaze i tradicionalne kovačke radnje o kojima je bilo dosta riječi i na ovdašnjim televizijama. Nažalost, taj kovački zanat je pred izumiranjem. Takođe, to se na linku može vidjeti, u blizi se nalazi i stari rimski mostić, kojim je nekada davno, u antička vremena, prolazila rimska cesta. Očevja geografski prepada opčini Vareš, ali komunikacijski gravitira Olovu.skahu wrote:Ima tu negdje u okolini i ovo zanimljivo mjesto, zna li neko nešto o tome
http://www.panoramio.com/photo/40074372
Zove se Banja Orlja, pretpostavljam da se dolazi iz pravca Olova.
Najbliže Etno-selo Varešu je Begovo selo na Nišićkoj visoravni! Za Vijaku sigurno znam da u njoj ne postoji Etno-selo, jer je Vijaka dosta širok pojam, skup nekoliko zaseoka koji čine selo Vijaku!Downunda wrote:Da li neko zna za ovo etno selo ili neke kolibe u blizini Vareša ili Kaknja (nisam ni ja siguran kako se zove i gdje se tačno nalazi) ?
Čuo sam da se tu mogu iznajmiti kolibe ili tako nešto pa ako neko zna molim vas javite
Hvala svima
Ne znam gdje si to cuo za mobitele i net. To ti je dezinformacija, a inace Vijaka je prvo selo u BiH sa svojom internet stranicom(ima 7-8 godina sigurno). vijaka.comkomi wrote:bio sam u Vijaci nedavno
pravi mali raj izolovano od svijeta
tek nedavno dobili net i mobitele
zimi skoro pa neprohodno