darius_maximus wrote:Ima pitanja koliko ti volja, za one koji su malo upuceni u Batman sagu...
Da li ce ispasti da je Miranda Tate mlada Talia Al Ghul i koliko ce Al Ghul klan biti upetljan u ovu pricu?
Catwoman kao pozitivan ili negativan lik?
Hoce li nepoznati policajac kojeg glumi Joseph Gordon-Levitt postati Nightwing ili Azrael i cuvati Gotham dok nema Batmana?
Robin se navodno nece pojavljivati u filmu, cak je to bio jedan od uslova koje je postavio Bale...
Posto je sasvim izvjesno da ce Bane "slomiti" Batmana kao i u Knightfall sagi, pitanje je da li ce se Batman oporaviti ili ce neko drugi zavrsiti posao umjesto njega...
Sam naslov koji ukljucuje uzdizanje navodi na to da ce se Batman vratiti na kraju i preuzeti Gotham, samo je pitanje hoce li Nolan na tome stati ili ce neko drugi, mladji, preuzeti Batmanov ogrtac? Ako Nolan tako zavrsi, nastavci su neminovni, a sumnjam da bi Nolan to zelio...
Ma vidjet cemo sve jedno po jedno, samo treba strpljivo cekati...

Ma bojim se diskutovati o ovim pitanjima jer bi se mogli podrazumijevati kao spoileri, ali
znam o čemu pričaš, čitao sam nešto slično.

Nadam se da neće biti Robina, on mi je uvijek
do sada (i u stripovima i u filmovima) bio najslabija karika i pomalo smješan lik i ne čudi me
što ga Nolan ne želi.
Što se tiče samog naziva filma, mislim da se "Dark Knight Rises" odnosi na to
da će Bruce Wayne konačno u potpunosti prigrliti ulogu Batmana. U prethodna dva filma je bio
prikazan kao "reluctant hero", čovjek koji shvata šta mu je raditi, ali bez obzira na to ne radi
to sa punom voljom. Mislim da se Wayne duboko u sebi nadao nekoj budućnosti sa Rachel i zbog
je htjeo da njegova uloga kao Batmana bude nešto privremeno. Sada kada je ona mrtva i kada
tamni oblaci ponovo prijete Gothamu vrijeme je da u potpunosti prihvati ulogu zaštitnika i
zaista i postane Batman.
I da, kakav god bude kraj, mislim da će biti finalan i bez mogućnosti nastavaka, bar što
se Nolana i njegovog Batman univerzuma tiče. Naravno, ne sumnjam da će za par godina
Warner Brothers ponovo uraditi reboot sa nekim drugim.