ratata wrote:jadna je svaka navijačka skupina koja svoje navijanje temelji na šovinizmu, a sastoji se svojom većinom od ljudi koji ne žive u svojoj državi, i pritom više gleda da izgradi imidž huliganizma nego bilo šta drugo
Kakve sad ima veze ako ne zive u BiH, zar tvoj komentar nije diskriminirajuci? Uz to nije ni tacan, jer BHF ima dosta clanova i u BiH.
Problem je malo kompleksniji.
BHF nije nikada gradio imidz na sovinizmu, cak nasuprot, nisu nikada dozvoljavali turske zastave, nacionalisticke parole, pa ni skandiranje okrenuto prema drugim nacijama. Uvijek su gradili imidz zajdnicke, patriotske BiH.
Medjutim doslo je do smjena generacija u rukovodstvu BHF-a, pa eto valjda su dosli mladji, malo agresivniji i slabije obrazovani

momci.
Ja mislim da su oni veceras malo polupali loncice.
U Albaniji su imali groznu situaciju, da su se mnogi pitali da li ce zive glave otamo izvuci, bacili su cak i noz na njih. U Albaniji je problem poceo kada su stigli Albanci sa Kosova koji su odmah poceli sa uvredljivim navijanjem i bacanjem svega i svacega sto je trajalo cijelu utakmicu. Jako su ih lose postavili na stadionu ,tako da nisu imali gdje bjezati, osim prema albanskim Albancima na drugoj strani i to bez zastitne ograde. Ko zna sta bi se desilo da su i albanski Albanci sa druge strane krenuli prema njima.
Znaci veceras se vjerovatno radilo o cistoj osveti momaka koji su bili u Albaniji. Ipak problem je da su veceras koliko je meni poznato autobusima i privatnim automobilima vecinom dosli Albanci iz Albanije, koji su se koliko ja znam mahom korektno ponasali u Albaniji.