zanimljivosti su krenule već u startu - na dolasku saznajem da je u isto vrijeme zakazan razgovor za npr. 2-3 osobe, što rezultira čekanjem od 30-40 minuta (prvi signal da trebam odmah samo izaći, ali, hajde rekoh, bit ću ok...
ulazi se kad druga osoba završi (za 10-15 min, Boga pitaj šta genijalci uspiju saznati o nekome za 10 min)... bez toga da iko izađe pred kandidata...
na ulasku, pojma nemaju stručnjaci ko im je ušao - ide lagani teleći pogled "vi ste...?" pa se ti kao predstaviš... i očekuješ jednako sa druge strane, ali...
dakle izašla sam nakon 20 minuta sa razgovora, a da pojma nemam ko su 2 genijalne persone sa kojima sam razgovarala - ljudi nisu rekli ni ime, da ne spominjem prezime i funkciju
ostatak razgovora je jednako smiješan i konfuzan... pitanja koja odaju apsolutni manjak znanja o oblasti za koju zapošljavaju... ma sve u svemu - urnebes!!!
2 osobe sa kojima sam razgovarala - jedna muškog spola (možda direktor), jedna ženskog (možda marketing manager) su me apsolutno fascinirale... nevjerovatni giganti!!!
dakle, ako neko zna genijalce koje rade u Jami-ju - prenesite im pozdrave i napomenite ih da u civilizovanom svijetu postoji običaj predstavljanja...
ako nisi dobar u poslu, možeš biti pristojan makar - šta fali...
nakon svega - vratila mi se ogromna ljubav prema kompaniji u kojoj radim -
a ovo 2 genijalaca ću saznati ko su i pozvati ih za 15ak dana na jedan event koji organizujem za svoju firmu, pa ću ih zamoliti da se upoznamo... kakvi giganti!!!