Intervju za posao - Jami

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

SoShy

#1 Intervju za posao - Jami

Post by SoShy »

upravo sam imala zanimljivo iskustvo na razgovoru za posao u našoj domaćoj kompaniji - Jami, pa sam odlučila podijeliti sa ljudima... :D

zanimljivosti su krenule već u startu - na dolasku saznajem da je u isto vrijeme zakazan razgovor za npr. 2-3 osobe, što rezultira čekanjem od 30-40 minuta (prvi signal da trebam odmah samo izaći, ali, hajde rekoh, bit ću ok... :-)

ulazi se kad druga osoba završi (za 10-15 min, Boga pitaj šta genijalci uspiju saznati o nekome za 10 min)... bez toga da iko izađe pred kandidata...

na ulasku, pojma nemaju stručnjaci ko im je ušao - ide lagani teleći pogled "vi ste...?" pa se ti kao predstaviš... i očekuješ jednako sa druge strane, ali...

dakle izašla sam nakon 20 minuta sa razgovora, a da pojma nemam ko su 2 genijalne persone sa kojima sam razgovarala - ljudi nisu rekli ni ime, da ne spominjem prezime i funkciju :D

ostatak razgovora je jednako smiješan i konfuzan... pitanja koja odaju apsolutni manjak znanja o oblasti za koju zapošljavaju... ma sve u svemu - urnebes!!!

2 osobe sa kojima sam razgovarala - jedna muškog spola (možda direktor), jedna ženskog (možda marketing manager) su me apsolutno fascinirale... nevjerovatni giganti!!! :D

dakle, ako neko zna genijalce koje rade u Jami-ju - prenesite im pozdrave i napomenite ih da u civilizovanom svijetu postoji običaj predstavljanja... :D
ako nisi dobar u poslu, možeš biti pristojan makar - šta fali... :D :-)

nakon svega - vratila mi se ogromna ljubav prema kompaniji u kojoj radim - :)

a ovo 2 genijalaca ću saznati ko su i pozvati ih za 15ak dana na jedan event koji organizujem za svoju firmu, pa ću ih zamoliti da se upoznamo... kakvi giganti!!! :)
Alkos

#2 Re: Intervju za posao - Jami

Post by Alkos »

Firma Jami je u vlasnistvu porodice Selmanagic (vlasnici WF-a, Wise i tako to :mrgreen: ).
Siguran sam da ti je na intervjuu bio vlasnikov sin, koji je ujedno i direktor Jamija. Za zensku osobu ne bih znao, moguce je da je kcerka u pitanju, ali ipak ne bih htio nagadjati. :mrgreen:

Inace, i sam sam razmisljao prijaviti se na neki njihov konkurs ali sam na kraju ipak odustao i eto, nisam pogrijesio :-D
ek0

#3 Re: Intervju za posao - Jami

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 13:45, edited 1 time in total.
SoShy

#4 Re: Intervju za posao - Jami

Post by SoShy »

nisam zadovoljila kriterije 100% :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5 Re: Intervju za posao - Jami

Post by Bobi »

Sta Jami :D , cime se oni uopste bave ?Nijesam u tijeku :D.
Wind

#6 Re: Intervju za posao - Jami

Post by Wind »

ma nisi jedina tako prosla.... :sad:

to su sve tkz. HR menadzeri koji, usput, pojma nemaju....strasno....a onda idu neka pitanja koja su "nidje veze" sa poslom na koji se prijavljujes....cisto izivljavanje nad nezaposlenom rajom a oni ko pametni, ufurani....jao likova....

i druge "vece" firme isto tako rade....skupljaju podatke o raji, raspisiuju konkurse a u stvari i ne treba im radna snaga....ma fuj...
jedna tamo

#7 Re: Intervju za posao - Jami

Post by jedna tamo »

fuj :twisted:
GandalfSivi

#8 Re: Intervju za posao - Jami

Post by GandalfSivi »

Pa sto ih ne pita ko su?
SoShy

#9 Re: Intervju za posao - Jami

Post by SoShy »

hahahhahah, bilo mi je presmiješno da bih išta pitala :D

napravit ću priliku za 15 dana... pa javiti "Ko su i šta rade..." :D
L@BuD

#10 Re: Intervju za posao - Jami

Post by L@BuD »

meni tu nema ništa neobično privatne firme prave intervjue kakve hoće zapošljavaju koga hoće totalna sloboda stim da većina današnjih tajkuna su se nakrali u ratu nemaju nikakve škole šta oni znaju o redu i zapošljavanju
eventualno ima onih koji upravljaju stranim kapitalom trećeg nema inače opšta stvar da mi u BiH ne znamo za red i kulturu
SoShy

#11 Re: Intervju za posao - Jami

Post by SoShy »

ma naravno da ima izuzetaka... :)

ovo meni nije bilo fascinantno toliko zbog samog razgovora za posao, nego sto se ljudi apsolutno nisu predstavili... to mi je bilo nevjerovatno potpuno... :shock:

ali je bilo korisno jer sam skontala da se preseravam sto uopste gledam nesto drugo pored posla koji imam... i vratilo mi se takvo odusevljenje i ljubav prema mojoj kompaniji.... skontala sam da trebam direktoru ljubiti noge svaki put kad ga vidim...

dok ne pogledas nesto drugo, izgleda covjek pojma nema koliko je sretan... ko i sve u zivotu valjda... :roll:
azurna_obala

#12 Re: Intervju za posao - Jami

Post by azurna_obala »

Eh ja sam jutros imala isti slučaj, doduše bili su fini i korektni, to su brat i sestra koliko sam ja skontala, samo je bio slučaj za FOOD OFFICE.........ZAMISLI NEMAM ISKUSTVA U BRISANJU STOLOVA I SKUPLJANJU TACNI.......pa to svaki dan kako znam za sebe kod kuće radim :D
Al' moja sreća valjda bi što sam VSS, pa koliko želim toliko i ne želim taj poso', mora se od nečeg živjeti, dok se ne nađe šta bolje.........rekli su zvati u ponedjeljak ako im budem valjala :-)
azurna_obala

#13 Re: Intervju za posao - Jami

Post by azurna_obala »

PS nisu se predstavili.........
Baby Jane

#14 Re: Intervju za posao - Jami

Post by Baby Jane »

Mene zvali na razgovor. Zena koja me zvala..postavila se kao da se znamo sto godina, ali smo se nesto posvadjali, pa mi nesto tersa na tel :D Kaze, "halo, u vezi ovog oglasa za jami, et' dodji u wisu u pola 3, sluzbeni ulaz" :D

Nisam otisla. Vidim, nisam nista propustila. :D
addy_sa

#15 Re: Intervju za posao - Jami

Post by addy_sa »

kakva neprofesionalnost i pogrešan pristup od strane osoba koje su vodili razgovor za posao .. a i inače sam veoma skeptičan prema firmama, ma kako dobre, "zvučne" i uspješne bile, gdje je babo vlasnik a sin direktor.. jednostavno, takav koncept mi se ne dopada nikako.. i nikada ne bih volio raditi u takvoj firmi da mi "babin sin" sjedi nad glavom i bude bolje plaćen, pa samim tim i "pametniji" i sposobniji samo zato što je - sin..
azurna_obala

#16 Re: Intervju za posao - Jami

Post by azurna_obala »

A gdje je bio objavljen konkurs za Jami? Šta su tražili?
zonbirile

#17 Re: Intervju za posao - Jami

Post by zonbirile »

tražili komercijalistu budalu.Moj poznanik radio taj posao ,sveo se na vozaća i utovarivaća/istovarivaća smrznute robe na relaciji Mostar-Sarajevo za 500KM mjesećno.Normalno poslao ih u MP3
SoShy

#18 Re: Intervju za posao - Jami

Post by SoShy »

Baby Jane wrote:Mene zvali na razgovor. Zena koja me zvala..postavila se kao da se znamo sto godina, ali smo se nesto posvadjali, pa mi nesto tersa na tel :D Kaze, "halo, u vezi ovog oglasa za jami, et' dodji u wisu u pola 3, sluzbeni ulaz" :D

Nisam otisla. Vidim, nisam nista propustila. :D
hahhahhah, da baš tako! :D ko da se znate 100 god, al nesto ste posvađani! bravo!
nisi nista propustila, vjeruj mi...

ovaj put nije komercijala bila, ticalo se marketinga, a ovako je "direktor" (valjda) opisao radne zadatke:

"pa taj posao bi se sastojalo od GLEDANJA šta se dešava na tržištu, PRAVLJENJA oglasa i ambalaže,..." :D

kakav gigant... :-)
metar_drva

#19 Re: Intervju za posao - Jami

Post by metar_drva »

Jooj, kako ja mrzim ove oglase u kojima traže marketing managera, a u opisu poslova stoji; izrada marketing strategije, izrada oglasa i plakata, te uređivanje web stranice :D
Kvalifikacije koje se traže; poznavanje marketinga, poznavanje corela, photoshopa, illustratora, htmla, itd. Bukvalno ovakav oglas je prije nekoliko mjeseci objavio VF.
Znači, oni od jednog čovjeka traže da radi ono za šta treba čitav tim (ako ne i dva), za platu za koju sumnjam da prelazi 1000-1100 maraka. Pa poserem im se i na oglas ina kompaniju :D
chuchumbamayumbe

#20 Re: Intervju za posao - Jami

Post by chuchumbamayumbe »

SoShy wrote:upravo sam imala zanimljivo iskustvo na razgovoru za posao u našoj domaćoj kompaniji - Jami, pa sam odlučila podijeliti sa ljudima... :D

zanimljivosti su krenule već u startu - na dolasku saznajem da je u isto vrijeme zakazan razgovor za npr. 2-3 osobe, što rezultira čekanjem od 30-40 minuta (prvi signal da trebam odmah samo izaći, ali, hajde rekoh, bit ću ok... :-)

ulazi se kad druga osoba završi (za 10-15 min, Boga pitaj šta genijalci uspiju saznati o nekome za 10 min)... bez toga da iko izađe pred kandidata...

na ulasku, pojma nemaju stručnjaci ko im je ušao - ide lagani teleći pogled "vi ste...?" pa se ti kao predstaviš... i očekuješ jednako sa druge strane, ali...

dakle izašla sam nakon 20 minuta sa razgovora, a da pojma nemam ko su 2 genijalne persone sa kojima sam razgovarala - ljudi nisu rekli ni ime, da ne spominjem prezime i funkciju :D

ostatak razgovora je jednako smiješan i konfuzan... pitanja koja odaju apsolutni manjak znanja o oblasti za koju zapošljavaju... ma sve u svemu - urnebes!!!

2 osobe sa kojima sam razgovarala - jedna muškog spola (možda direktor), jedna ženskog (možda marketing manager) su me apsolutno fascinirale... nevjerovatni giganti!!! :D

dakle, ako neko zna genijalce koje rade u Jami-ju - prenesite im pozdrave i napomenite ih da u civilizovanom svijetu postoji običaj predstavljanja... :D
ako nisi dobar u poslu, možeš biti pristojan makar - šta fali... :D :-)

nakon svega - vratila mi se ogromna ljubav prema kompaniji u kojoj radim - :)

a ovo 2 genijalaca ću saznati ko su i pozvati ih za 15ak dana na jedan event koji organizujem za svoju firmu, pa ću ih zamoliti da se upoznamo... kakvi giganti!!! :)
Samo jedno kratko pitanje...jel ovo bilo na "Golf terenima"?!
SoShy

#21 Re: Intervju za posao - Jami

Post by SoShy »

nije, nije na Golf terenima :D

sjedište im je u Visi na Stupu...
Shacii

#22 Re: Intervju za posao - Jami

Post by Shacii »

Kao sto vec rekose, to nije nista iznenadjujuce.

Ja sam bila na razgovoru za posao,mala privatna firma-salon namjestaja i traze komercijalistu...u mojoj prijavi VSS ekonomskog smjera, prosjek 9 i bez iskustva:)...pitanja su bila sljedeca:
-ovaj prosjek vam nije bas za pohvaliti se, ne znam zasto ste to stavili u prijavu:) (konstatacija)
-imate li momka
-da li je to ozbiljna veza
-pise da zivite samo sa majkom,a gdje vam je tata (odg je bio-tata mi je umro prije 3mjeseca)
itd shvatili ste vec

i da..niko se nije predstavio,a razgovor je trajao caaaaaak 5minuta po osobi:)
metar_drva

#23 Re: Intervju za posao - Jami

Post by metar_drva »

Shacii wrote:Kao sto vec rekose, to nije nista iznenadjujuce.

Ja sam bila na razgovoru za posao,mala privatna firma-salon namjestaja i traze komercijalistu...u mojoj prijavi VSS ekonomskog smjera, prosjek 9 i bez iskustva:)...pitanja su bila sljedeca:
-ovaj prosjek vam nije bas za pohvaliti se, ne znam zasto ste to stavili u prijavu:) (konstatacija)
-imate li momka
-da li je to ozbiljna veza
-pise da zivite samo sa majkom,a gdje vam je tata (odg je bio-tata mi je umro prije 3mjeseca)
itd shvatili ste vec

i da..niko se nije predstavio,a razgovor je trajao caaaaaak 5minuta po osobi:)
mislim, fakat, zašto stavljaš prosjek u CV?
vjesticanametli

#24 Re: Intervju za posao - Jami

Post by vjesticanametli »

brisi prosjek iz CV-ja :-)
Chemist

#25 Re: Intervju za posao - Jami

Post by Chemist »

addy_sa wrote:kakva neprofesionalnost i pogrešan pristup od strane osoba koje su vodili razgovor za posao .. a i inače sam veoma skeptičan prema firmama, ma kako dobre, "zvučne" i uspješne bile, gdje je babo vlasnik a sin direktor.. jednostavno, takav koncept mi se ne dopada nikako.. i nikada ne bih volio raditi u takvoj firmi da mi "babin sin" sjedi nad glavom i bude bolje plaćen, pa samim tim i "pametniji" i sposobniji samo zato što je - sin..

Uuuu, kako los, nizak, generaliziran, i nadasve neumjesan komentar...nisu sve firme te vrste takve kolega!
Post Reply