Zubna kirurgija !!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mikko

#1 Zubna kirurgija !!!

Post by mikko »

Bok svima, danas sam bio kod zubara, reako mi je da moram vaditi dva zuba, gornju desnu trojku ( koja me i malo boli iznad zuba ) i gornju ljevu cetvorku ali problem je u tome da cu morati na zubnu kirurgiju, jer mi nema za sto uhvatit zub pa ce morati malo zarezat desni, vec me hvata lagana jeza, pomozite sa savjetima i iskustvima , hvala unaprijed :run: :run: :run: :lol:
mikko

#2 Re: Zubna kirurgija !!!

Post by mikko »

Danas sam bio kod stomatologa, prepisao mi je antibiotike dok se upala i oteklina ne povuku a onda ode cetvorka :mrgreen:
Plavo-bijeli

#3 Re: Zubna kirurgija !!!

Post by Plavo-bijeli »

jao hoces ostat krezav:D sto nisi ranije to popravljao :( + higijena zuba :-)
mikko

#4 Re: Zubna kirurgija !!!

Post by mikko »

Plavo-bijeli wrote:jao hoces ostat krezav:D sto nisi ranije to popravljao :( + higijena zuba :-)
Ma imam ok zube jedino su mi ta dva otisla, prao sam zube nekoliko puta na dan ali vjeruj mi da to nije pomoglo, izvadit cu ih i staviti implatante, sta drugo da radim :lol:
Plavo-bijeli

#5 Re: Zubna kirurgija !!!

Post by Plavo-bijeli »

mikko wrote:
Plavo-bijeli wrote:jao hoces ostat krezav:D sto nisi ranije to popravljao :( + higijena zuba :-)
Ma imam ok zube jedino su mi ta dva otisla, prao sam zube nekoliko puta na dan ali vjeruj mi da to nije pomoglo, izvadit cu ih i staviti implatante, sta drugo da radim :lol:
redovno ići kod zubara... + cetkica ne moze otkloniti svu hranu koja je ostala između zuba.. kupi i konac za zube ;-)
shibonja

#6 Re: Zubna kirurgija !!!

Post by shibonja »

moze on kupit uz zubni konac i zubara i stomatolsku radnju sa 3 stolice ali ako mu je u genima zapisan los kvalitet zuba moze samo gledati odakle j vedro ,imam radnog kolegu koji je u svojim ranim 40-im,,pusi pije ,zdere slatko i provjereno ne pere zube svaki dan al ima bisere u ustima,sve i jedan zub njegov ,holivudski osmjeh ....s druge strane ja za primjer imam los kvalitet zuba i sto neko rece prao 3 puta dnevno dzaba ono se kvari da sam formalin drzo u ustima citav zivot..sreca ima porculan pa to na kraju sve prekrije :D
mikko

#7 Re: Zubna kirurgija !!!

Post by mikko »

...istina, ja sam doduse zapustio zube u zadnjih sedam godina nisam isao zubaru i sad sam morao platit, od sada cu ici dva puta godisnje na kontrolu, zlu ne trebalo :-D
ja2

#8 Re: Zubna kirurgija !!!

Post by ja2 »

mikko najbolji oralni hirurg u gradu ti je dr. Asotic na Mostarskom raskrscu. Ako zelis mogu ti na pp poslati broj tel da se najvis. Radi sve vrste komplikovanih vadjenja zuba skoro bezbolno i vrlo brzo. Mom prijatelju je izvadio tri kriticna zuba tj. korjena od jednom, nije nista osjetio, krvarilo jeste, ali vec sutradan je bilo sve ok.
mikko

#9 Re: Zubna kirurgija !!!

Post by mikko »

ja2 wrote:mikko najbolji oralni hirurg u gradu ti je dr. Asotic na Mostarskom raskrscu. Ako zelis mogu ti na pp poslati broj tel da se najvis. Radi sve vrste komplikovanih vadjenja zuba skoro bezbolno i vrlo brzo. Mom prijatelju je izvadio tri kriticna zuba tj. korjena od jednom, nije nista osjetio, krvarilo jeste, ali vec sutradan je bilo sve ok.
Hvala ali vec sam gotov sa time, upravo sam se vratio i sve je bilo ok, vrlo brzo i bezbolno, nije trebao zarezati desni vec je izvadio korijen i ostatak zuba normalnom metodom, inace zivim u Moskvi :lol:
Brus Lee

#10 Re: Zubna kirurgija !!!

Post by Brus Lee »

mikko wrote:
ja2 wrote:mikko najbolji oralni hirurg u gradu ti je dr. Asotic na Mostarskom raskrscu. Ako zelis mogu ti na pp poslati broj tel da se najvis. Radi sve vrste komplikovanih vadjenja zuba skoro bezbolno i vrlo brzo. Mom prijatelju je izvadio tri kriticna zuba tj. korjena od jednom, nije nista osjetio, krvarilo jeste, ali vec sutradan je bilo sve ok.
Hvala ali vec sam gotov sa time, upravo sam se vratio i sve je bilo ok, vrlo brzo i bezbolno, nije trebao zarezati desni vec je izvadio korijen i ostatak zuba normalnom metodom, inace zivim u Moskvi :lol:
Ima li zime u Moskvi?
shown

#11 Re: Zubna kirurgija !!!

Post by shown »

puca li se u Moskvi :D
mikko

#12 Re: Zubna kirurgija !!!

Post by mikko »

Brus Lee wrote:
mikko wrote:
Ima li zime u Moskvi?
Upravo sad je -2, sutra + 2 ;-)
mikko

#13 Re: Zubna kirurgija !!!

Post by mikko »

shown wrote:puca li se u Moskvi :D
Pucalo se za Novu Godinu a inace tu i tamo nekog krknu i to je to, realativno miran grad, ljudi su zauzeti sa svojim poslom, tako i treba biti, zar ne ? :lol:
Post Reply