Saobraćajni policajci i kazne za pješake
- atko
#1 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake
Sad bih ja tebe rado napo kako te i trebo kazniti kad ne postujes semafor ili zebru itd itd ... da taj isti plicajac polslije naplacene kazne ne pretrci na crveno i odfura dalje .... jednostavno je sve izgubilo smisao kad je sistem u raspadu ... radim blizu policiske uprave i navece cestooo vidim te bjednike sa lizalom vrebaju oko parkinga izmdju zgrada da koga upecaju ko je starto bez svjetala ili slicno
ascare se vidi da ga je komandir poslo da namiri broj kazni za taj dan i ko siroce stoji na plocnniku sa lizalom iza ledja i pretvara se da je nezainteresovan za okolinu da ga raja ignorise da bi lakse bahno pred nekoga

- Maraschino
#2 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake
Mislim da negdje ovakva tema postoji ali da ti probam odgovoriti.ThunderbirD wrote:Nevjerovatno, da je kod nas sve nakaradno.
Oduvijek sam se zalagao da policiju treba poštovati, prema njima imati respect, ali ta bijedna aktivnost na iznuđivanju novca od građana je pokazatelj da su oni u očima javnosti izgubili svaki vid povjerenja. Samo me interesuje, kako neki policajac, koji želi da ga građani poštuju i cijene, može se sakrivati iza znakova, reklama i biti 100% pripravan da izleti kada neko slučajno zaobiđe pješački ili uleti na crveno ? Bijedno !
Jasno, da treba poštovati semafore, oni imaju svoj neupitni smisao postojanja na određenim lokacijama, ali da li to znači da naša policija nema prečeg posla ?
Neces vjerovati svuda u svijetu policija se skriva iza coska, drveta, bandijere, znakova...da bi lovila prekrsioce. Ne treba odmah '' sta je ovo, kakva je ovo policija'''. Treba se potruditi da se ne dolazi u ovakve situacije da te policija ''lovi''. Prije par godina izleti policajac iza bandijere (boja uniforme slicna boji bandijere) i zaustavi me. Cetiri kilometra preko ogranicenja uz korekciju od tri kilometra. Dvadeset osam eura kazna i hajd dalje. Neki dan vozim a on iza drveta sa radarom samo sam prije upozoren tako da sam malo smanjio brzinu. Policajac stoji na kruznom toku ili pored puta. Mrtav hladan i samo posmatra. Nikoga ne zaustavlja ali dojavljuje ko nema pojas, ko telefonira ili nesto trece...pa na nekih par stotina metara ceka patrola i zaustavlja one koje je dojavio.
-
kv99
#3 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake
Pa sta god da se uradi u ovoj zemlji po zakonu odma ne valja . Sta treba po tebi , da se pustaju ljudi da rade sta hoce ? Znas li da je policija u zapadnim zemljama na slican nacin suzbija kriminal na ulicama, kaznjavajuci "sitne " prekrsaje jer znajuci da ako se oni ne pocnu sankcionisati ubrzo prerastaju u "vece ". Isto tako da li ti kao vozac auta treba da vozis reli kada ti se upali zeleno jer je nekom frajeru ili trebici mrsko cekati 10 s ? Svi zele zakon i pravo, demokratiju i prosperitet ali kada se barem nesto uradi onda je policija krivaThunderbirD wrote:Nevjerovatno, da je kod nas sve nakaradno.
Oduvijek sam se zalagao da policiju treba poštovati, prema njima imati respect, ali ta bijedna aktivnost na iznuđivanju novca od građana je pokazatelj da su oni u očima javnosti izgubili svaki vid povjerenja. Samo me interesuje, kako neki policajac, koji želi da ga građani poštuju i cijene, može se sakrivati iza znakova, reklama i biti 100% pripravan da izleti kada neko slučajno zaobiđe pješački ili uleti na crveno ? Bijedno !
Jasno, da treba poštovati semafore, oni imaju svoj neupitni smisao postojanja na određenim lokacijama, ali da li to znači da naša policija nema prečeg posla ?
P.S Prosle godine kolega dolazi iz posjete Laktasa i prvo sto mi kaze je : " Da vidis kako je tamo sve sredzeno, nema smeca, policija na svakih 50 m , niko ulicu ne smije da predze a da nije zebra ili zeleno za pjesaka jer odma kaznjavaju a ovi nasi drotovi nista ne rade, samo sjede na gu*ici citav dan" ...i sada kada se to isto radi u Sarajevu onda se pokrene tema kako su policajci bijedni ? I pogledaj malo snimak zbog kojeg si pokrenuo temu i vidjeces da frajer pravi prekrsaj tacno ispred policajca i ide tacno njima u ruke, znaci nisu se sakrivali vec je frajer mislio da za njega zakon ne vazi
Last edited by kv99 on 09/04/2010 15:38, edited 1 time in total.
- JThomas
#4 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake
eh to.atko wrote:Sad bih ja tebe rado napo kako te i trebo kazniti kad ne postujes semafor ili zebru itd itd ... da taj isti plicajac polslije naplacene kazne ne pretrci na crveno i odfura dalje .... jednostavno je sve izgubilo smisao kad je sistem u raspadu ... radim blizu policiske uprave i navece cestooo vidim te bjednike sa lizalom vrebaju oko parkinga izmdju zgrada da koga upecaju ko je starto bez svjetala ili slicnoascare se vidi da ga je komandir poslo da namiri broj kazni za taj dan i ko siroce stoji na plocnniku sa lizalom iza ledja i pretvara se da je nezainteresovan za okolinu da ga raja ignorise da bi lakse bahno pred nekoga
![]()
![]()
da išta drugo funkcioniše kako treba, možda bih i mogao smatrati da je to u interesu reda i zakona. ali, ovako kako jeste, očigledno je da je otimanje para jedini cilj.
a jedini lijek je - nemoj prelaziti na crveno.
- NekoIzMase
#5 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake
Da li je neko vidio ove policajce da zapisuju neku djevojku?
Gledao sam ih kako zapisuju najmanje deset ljudi u nekih pet minuta kod Principovog mosta oko i sve 'zrtve' su bile ljudi srednjih godina. Djevojkama su upucivali upozorenja tipa "Halo bona, nemoj da ti se ponovi il' cemo te zapisat'..." uz blagi teleci osmijeh nase 'gospode u uniformi' dok neki lik koji se razmahao kao helikopter u trenerci i maksama (proporcije: metar i zelja da poraste, 120 kg) 'ladno prolazi na crveno, prolazi pored njih i oni samo okrecu pogled u drugu stranu
Toliko o njihovoj objektivnosti i sprovodjenju zakona koji vrijedi za svakoga.
Gledao sam ih kako zapisuju najmanje deset ljudi u nekih pet minuta kod Principovog mosta oko i sve 'zrtve' su bile ljudi srednjih godina. Djevojkama su upucivali upozorenja tipa "Halo bona, nemoj da ti se ponovi il' cemo te zapisat'..." uz blagi teleci osmijeh nase 'gospode u uniformi' dok neki lik koji se razmahao kao helikopter u trenerci i maksama (proporcije: metar i zelja da poraste, 120 kg) 'ladno prolazi na crveno, prolazi pored njih i oni samo okrecu pogled u drugu stranu
Toliko o njihovoj objektivnosti i sprovodjenju zakona koji vrijedi za svakoga.
-
frngla
#6 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake
polahko, sve ce doci na svoje pa i ova grdna drzava, zakoni itd.
meni licno je drago sto kaznjavaju, jedino tako ce narod doci pameti
meni licno je drago sto kaznjavaju, jedino tako ce narod doci pameti
- black
- BSn
#8 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake
Plati kaznu, k'o i svi ostali. Prekrskio si zakon, sad lijepo plati. Nerad policije nema nikakve veze s tim. Njihova bi greska bila da te nisu zaustavili, ovako su samo za pohvalu. I mene su prosle godine zaustavili i naravno da je jedina opcija bila da platim, jer je to jedino logicno.
Vidim, vec se vide rezultati, jer raja pazi kad prelazi. Cim vide policajca s druge strane ceste, odmah cekaju zeleno na semaforu (mada lik uopce nije saobracajac, nego tu slucajno stoji
). Vidi se napredak i kad nema policije u vidokrugu. Nisu vise cesta zaletanja preko ceste kao prije.
Vidim, vec se vide rezultati, jer raja pazi kad prelazi. Cim vide policajca s druge strane ceste, odmah cekaju zeleno na semaforu (mada lik uopce nije saobracajac, nego tu slucajno stoji
-
elSaik
#9 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake
Dobrodošli u pravnu državu. 
- Cholina_Lokica
#10 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake
a sto kad nas narod kad napravi saobracajni prekrsaj i mora platiti kaznu, krivi sve ostale osim sebe koji je napravio prekrsaj 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#11 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake
@ dile- nasa posla
Nego stvarno ne znam u cemu je problem
Evo otkako su poceli sa ovom "kampanjom" kaznjavanja za prelazak gdje ne treba, svi se samo zale, a niko da kaze da i treba tako, da se konacno "narod" nauci gdje se prelazi i kada.
Umjesto sto se zalite, pocnite prelaziti gdje treba, pa nece moci niko da vam uzima pare.
A ne, digli ste frku protiv policije jer rade ono sto su trebali raditi odavno.
Jah eto, velika policijska ujdurma protiv jadnih gradjana...koji jos nisu nikada naucili za sta u gradu sluze semafori i zebre.
I http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=74236.
Koristite trazilicu prije otvaranja istih tema!
Nego stvarno ne znam u cemu je problem
Umjesto sto se zalite, pocnite prelaziti gdje treba, pa nece moci niko da vam uzima pare.
A ne, digli ste frku protiv policije jer rade ono sto su trebali raditi odavno.
Jah eto, velika policijska ujdurma protiv jadnih gradjana...koji jos nisu nikada naucili za sta u gradu sluze semafori i zebre.
I http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=74236.
Koristite trazilicu prije otvaranja istih tema!