Saobraćajni policajci i kazne za pješake

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
atko

#1 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake

Post by atko »

Sad bih ja tebe rado napo kako te i trebo kazniti kad ne postujes semafor ili zebru itd itd ... da taj isti plicajac polslije naplacene kazne ne pretrci na crveno i odfura dalje .... jednostavno je sve izgubilo smisao kad je sistem u raspadu ... radim blizu policiske uprave i navece cestooo vidim te bjednike sa lizalom vrebaju oko parkinga izmdju zgrada da koga upecaju ko je starto bez svjetala ili slicno :-) ascare se vidi da ga je komandir poslo da namiri broj kazni za taj dan i ko siroce stoji na plocnniku sa lizalom iza ledja i pretvara se da je nezainteresovan za okolinu da ga raja ignorise da bi lakse bahno pred nekoga :-) :-) :-)
Maraschino

#2 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake

Post by Maraschino »

ThunderbirD wrote:Nevjerovatno, da je kod nas sve nakaradno.

Oduvijek sam se zalagao da policiju treba poštovati, prema njima imati respect, ali ta bijedna aktivnost na iznuđivanju novca od građana je pokazatelj da su oni u očima javnosti izgubili svaki vid povjerenja. Samo me interesuje, kako neki policajac, koji želi da ga građani poštuju i cijene, može se sakrivati iza znakova, reklama i biti 100% pripravan da izleti kada neko slučajno zaobiđe pješački ili uleti na crveno ? Bijedno !

Jasno, da treba poštovati semafore, oni imaju svoj neupitni smisao postojanja na određenim lokacijama, ali da li to znači da naša policija nema prečeg posla ?
Mislim da negdje ovakva tema postoji ali da ti probam odgovoriti.
Neces vjerovati svuda u svijetu policija se skriva iza coska, drveta, bandijere, znakova...da bi lovila prekrsioce. Ne treba odmah '' sta je ovo, kakva je ovo policija'''. Treba se potruditi da se ne dolazi u ovakve situacije da te policija ''lovi''. Prije par godina izleti policajac iza bandijere (boja uniforme slicna boji bandijere) i zaustavi me. Cetiri kilometra preko ogranicenja uz korekciju od tri kilometra. Dvadeset osam eura kazna i hajd dalje. Neki dan vozim a on iza drveta sa radarom samo sam prije upozoren tako da sam malo smanjio brzinu. Policajac stoji na kruznom toku ili pored puta. Mrtav hladan i samo posmatra. Nikoga ne zaustavlja ali dojavljuje ko nema pojas, ko telefonira ili nesto trece...pa na nekih par stotina metara ceka patrola i zaustavlja one koje je dojavio.
kv99

#3 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake

Post by kv99 »

ThunderbirD wrote:Nevjerovatno, da je kod nas sve nakaradno.

Oduvijek sam se zalagao da policiju treba poštovati, prema njima imati respect, ali ta bijedna aktivnost na iznuđivanju novca od građana je pokazatelj da su oni u očima javnosti izgubili svaki vid povjerenja. Samo me interesuje, kako neki policajac, koji želi da ga građani poštuju i cijene, može se sakrivati iza znakova, reklama i biti 100% pripravan da izleti kada neko slučajno zaobiđe pješački ili uleti na crveno ? Bijedno !

Jasno, da treba poštovati semafore, oni imaju svoj neupitni smisao postojanja na određenim lokacijama, ali da li to znači da naša policija nema prečeg posla ?
Pa sta god da se uradi u ovoj zemlji po zakonu odma ne valja . Sta treba po tebi , da se pustaju ljudi da rade sta hoce ? Znas li da je policija u zapadnim zemljama na slican nacin suzbija kriminal na ulicama, kaznjavajuci "sitne " prekrsaje jer znajuci da ako se oni ne pocnu sankcionisati ubrzo prerastaju u "vece ". Isto tako da li ti kao vozac auta treba da vozis reli kada ti se upali zeleno jer je nekom frajeru ili trebici mrsko cekati 10 s ? Svi zele zakon i pravo, demokratiju i prosperitet ali kada se barem nesto uradi onda je policija kriva :lol:

P.S Prosle godine kolega dolazi iz posjete Laktasa i prvo sto mi kaze je : " Da vidis kako je tamo sve sredzeno, nema smeca, policija na svakih 50 m , niko ulicu ne smije da predze a da nije zebra ili zeleno za pjesaka jer odma kaznjavaju a ovi nasi drotovi nista ne rade, samo sjede na gu*ici citav dan" ...i sada kada se to isto radi u Sarajevu onda se pokrene tema kako su policajci bijedni ? I pogledaj malo snimak zbog kojeg si pokrenuo temu i vidjeces da frajer pravi prekrsaj tacno ispred policajca i ide tacno njima u ruke, znaci nisu se sakrivali vec je frajer mislio da za njega zakon ne vazi :wink:
Last edited by kv99 on 09/04/2010 15:38, edited 1 time in total.
JThomas

#4 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake

Post by JThomas »

atko wrote:Sad bih ja tebe rado napo kako te i trebo kazniti kad ne postujes semafor ili zebru itd itd ... da taj isti plicajac polslije naplacene kazne ne pretrci na crveno i odfura dalje .... jednostavno je sve izgubilo smisao kad je sistem u raspadu ... radim blizu policiske uprave i navece cestooo vidim te bjednike sa lizalom vrebaju oko parkinga izmdju zgrada da koga upecaju ko je starto bez svjetala ili slicno :-) ascare se vidi da ga je komandir poslo da namiri broj kazni za taj dan i ko siroce stoji na plocnniku sa lizalom iza ledja i pretvara se da je nezainteresovan za okolinu da ga raja ignorise da bi lakse bahno pred nekoga :-) :-) :-)
eh to.

da išta drugo funkcioniše kako treba, možda bih i mogao smatrati da je to u interesu reda i zakona. ali, ovako kako jeste, očigledno je da je otimanje para jedini cilj.

a jedini lijek je - nemoj prelaziti na crveno.
NekoIzMase

#5 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake

Post by NekoIzMase »

Da li je neko vidio ove policajce da zapisuju neku djevojku? :mrgreen:
Gledao sam ih kako zapisuju najmanje deset ljudi u nekih pet minuta kod Principovog mosta oko i sve 'zrtve' su bile ljudi srednjih godina. Djevojkama su upucivali upozorenja tipa "Halo bona, nemoj da ti se ponovi il' cemo te zapisat'..." uz blagi teleci osmijeh nase 'gospode u uniformi' dok neki lik koji se razmahao kao helikopter u trenerci i maksama (proporcije: metar i zelja da poraste, 120 kg) 'ladno prolazi na crveno, prolazi pored njih i oni samo okrecu pogled u drugu stranu :-)

Toliko o njihovoj objektivnosti i sprovodjenju zakona koji vrijedi za svakoga.
frngla

#6 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake

Post by frngla »

polahko, sve ce doci na svoje pa i ova grdna drzava, zakoni itd.
meni licno je drago sto kaznjavaju, jedino tako ce narod doci pameti :)
black

#7 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake

Post by black »

BSn

#8 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake

Post by BSn »

Plati kaznu, k'o i svi ostali. Prekrskio si zakon, sad lijepo plati. Nerad policije nema nikakve veze s tim. Njihova bi greska bila da te nisu zaustavili, ovako su samo za pohvalu. I mene su prosle godine zaustavili i naravno da je jedina opcija bila da platim, jer je to jedino logicno.

Vidim, vec se vide rezultati, jer raja pazi kad prelazi. Cim vide policajca s druge strane ceste, odmah cekaju zeleno na semaforu (mada lik uopce nije saobracajac, nego tu slucajno stoji :D ). Vidi se napredak i kad nema policije u vidokrugu. Nisu vise cesta zaletanja preko ceste kao prije.
elSaik

#9 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake

Post by elSaik »

Dobrodošli u pravnu državu. :mrgreen:
Cholina_Lokica

#10 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake

Post by Cholina_Lokica »

a sto kad nas narod kad napravi saobracajni prekrsaj i mora platiti kaznu, krivi sve ostale osim sebe koji je napravio prekrsaj :?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11 Re: Saobraćajni policajci i kazne za pješake

Post by ladyblue18 »

@ dile- nasa posla :D

Nego stvarno ne znam u cemu je problem :? Evo otkako su poceli sa ovom "kampanjom" kaznjavanja za prelazak gdje ne treba, svi se samo zale, a niko da kaze da i treba tako, da se konacno "narod" nauci gdje se prelazi i kada.

Umjesto sto se zalite, pocnite prelaziti gdje treba, pa nece moci niko da vam uzima pare.
A ne, digli ste frku protiv policije jer rade ono sto su trebali raditi odavno. :roll:
Jah eto, velika policijska ujdurma protiv jadnih gradjana...koji jos nisu nikada naucili za sta u gradu sluze semafori i zebre. :-)

I http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=74236.
Koristite trazilicu prije otvaranja istih tema!
Locked