SLAVENSKA UNIJA
-
sammo
#1 SLAVENSKA UNIJA
Ih...sto bi to jaka organizacija bila. Znali su to Rimljani, Turci, Hitler, a i Amerikanci...
- bingov buraz
#2 Re: SLAVENSKA UNIJA
...i sto je Pesta kupleraje imala...
- Manojlo1
#3 Re: SLAVENSKA UNIJA
Jbg...valjda nam je bolje biti tudje ''slugeranje''...sammo wrote:Ih...sto bi to jaka organizacija bila. Znali su to Rimljani, Turci, Hitler, a i Amerikanci...
Ko zna mozda jednom.
Jedan od razloga zasto danas nema vise YU i taj ,sto ''nekome'' nije odgovaralo da postoji jaka slovenska zemlja koja dobro funkcionise, uprkos svojoj multikonfesionalnosti .Prosto daje nezgodan primjer...He..sa himnom ''Hej Sloveni''
I BiH bi se nad tim trebala zamisliti.
-
escobar_
#4 Re: SLAVENSKA UNIJA
Pa dobro, dokle više? Dajte prestanite živjeti u snovima i gledajte naprijed, ostavite se više Jugoslavije, Slavena, unija i sl. 
- essex
#5 Re: SLAVENSKA UNIJA
ovo treba pod hitno prebaciti pod ono "moj zet ukrstio muhu i lubenicu..."
- kiky
#6 Re: SLAVENSKA UNIJA
ideja o slaviji nije od jučer ...
samo sad bi rusi i srbi trebali priznat svoje zločine prema drugim slavenskim narodima, pošteno se izvinut pa bi se o tome moglo i razmišljat ...

samo sad bi rusi i srbi trebali priznat svoje zločine prema drugim slavenskim narodima, pošteno se izvinut pa bi se o tome moglo i razmišljat ...
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#8 Re: SLAVENSKA UNIJA
.....sa Rusijom na celusammo wrote:Ih...sto bi to jaka organizacija bila. Znali su to Rimljani, Turci, Hitler, a i Amerikanci...
bio bi to slavenski NATO
-
mehmedbey
#9 Re: SLAVENSKA UNIJA
Ih, a tek jedna globalna unija, ono s jedne strane vascijelo covjecanstvo, a s druge strane Borg 
-
ht_90
#10 Re: SLAVENSKA UNIJA
hahaha
prejako... nego kad cemo mi tu slavensku uniju osnivat'.. gdje ste kontali... srediste administracija ovo ono? Ja evo predlazem Vladivostok kao glavni grad..mehmedbey wrote:Ih, a tek jedna globalna unija, ono s jedne strane vascijelo covjecanstvo, a s druge strane Borg
- derion
#11 Re: SLAVENSKA UNIJA
Ma ja, a nas Bosance (i Hercegovce) obozavaju drugi Slaveni, kao npr. Rusi, Srbijanci, Ukrajinci, Bugari, Bjelorusi, Poljaci. Mislim, njihovom bratskom oduševljenju zaista kraja nema. Iako je panslavenska ideja oduvijek bila pomalo simpatična, ona je neizvodiva, a za male narode i totalno nepoželjna.
Mislim da če za nas još dugo važiti "uzdaj se u se i u svoje kljuse".
Mislim da če za nas još dugo važiti "uzdaj se u se i u svoje kljuse".
- Toto
#12 Re: SLAVENSKA UNIJA
Mos' mislit kad se Respubljika Srpskaja pripoji Vadivostoku. Koje ce to bratstvo i jedinstvo da bude.ht_90 wrote:hahahaprejako... nego kad cemo mi tu slavensku uniju osnivat'.. gdje ste kontali... srediste administracija ovo ono? Ja evo predlazem Vladivostok kao glavni grad..mehmedbey wrote:Ih, a tek jedna globalna unija, ono s jedne strane vascijelo covjecanstvo, a s druge strane Borg
- osa
#13 Re: SLAVENSKA UNIJA
jest da smo slaveni, iako kažu da nam ime nije tog porijekla, ali što se tiče mene, brišite hrvate iz te zajednice, svima drugima, sretno.
- Jazz_Junkie
#14 Re: SLAVENSKA UNIJA
Da, Hrvati su velesila za sebe. U EU ulaze samo onako, jer ih stalno zivkaju i mole da se konacno vise uclane.osa wrote:jest da smo slaveni, iako kažu da nam ime nije tog porijekla, ali što se tiče mene, brišite hrvate iz te zajednice, svima drugima, sretno.
- osa
#15 Re: SLAVENSKA UNIJA
čemu toliko zlobe, zar je zabranjeno reći da ti se nešto ne sviđa i poželjeti sve najbolje onima kojima se sviđa, nije ni tebi lako.Jazz_Junkie wrote:Da, Hrvati su velesila za sebe. U EU ulaze samo onako, jer ih stalno zivkaju i mole da se konacno vise uclane.osa wrote:jest da smo slaveni, iako kažu da nam ime nije tog porijekla, ali što se tiče mene, brišite hrvate iz te zajednice, svima drugima, sretno.
- Toto
#16 Re: SLAVENSKA UNIJA
ma jes vala vi i ne morate da se mjesate sa ovom slavenskom bagrom..vi imate onog krapinskog kromanjoncaosa wrote:jest da smo slaveni, iako kažu da nam ime nije tog porijekla, ali što se tiče mene, brišite hrvate iz te zajednice, svima drugima, sretno.
- osa
#17 Re: SLAVENSKA UNIJA
a ti stvarno smatraš da bi to za "vas" bilo dobro, optimalno.Toto wrote:ma jes vala vi i ne morate da se mjesate sa ovom slavenskom bagrom..vi imate onog krapinskog kromanjoncaosa wrote:jest da smo slaveni, iako kažu da nam ime nije tog porijekla, ali što se tiče mene, brišite hrvate iz te zajednice, svima drugima, sretno.![]()
- Toto
#18 Re: SLAVENSKA UNIJA
stace nama slaveni i kromanjonciosa wrote:a ti stvarno smatraš da bi to za "vas" bilo dobro, optimalno.Toto wrote:ma jes vala vi i ne morate da se mjesate sa ovom slavenskom bagrom..vi imate onog krapinskog kromanjoncaosa wrote:jest da smo slaveni, iako kažu da nam ime nije tog porijekla, ali što se tiče mene, brišite hrvate iz te zajednice, svima drugima, sretno.![]()
da se je nama docepat zelene transferzale i puta svile
- osa
#19 Re: SLAVENSKA UNIJA
šta će biti tako, primjećujem li ja ovdje određeno nerazumijevanje napisanog.@di wrote:Eto ako ti kazes, bice tako ... ali samo zato sto si ti rekaoosa wrote:jest da smo slaveni, iako kažu da nam ime nije tog porijekla, ali što se tiče mene, brišite hrvate iz te zajednice, svima drugima, sretno.
Ovo nije nista zlobno misljeno ...![]()
![]()
![]()
![]()
- Jazz_Junkie
#20 Re: SLAVENSKA UNIJA
Ej osa, jest da imas svoje misljenje, ali ne zaboravi da je i EU zapravo unija drzava. U ovu se temu inace ne zelim upustati posto me panslavenske mastarije ne interesuje nego: proleteri svih zemalja, ujedinite se! 
- osa
#21 Re: SLAVENSKA UNIJA
sad, baš da ovo ima veze s tvojim komentarom na moj napis i mojim odgovorom, nema, ali dobro, ne zaboravljam ja šta je eu, i tako je i najbolje, ali skeptičan sam na bilo kakve saveze sa narodima istočno od hrvatske, naravno osim korektne ekonomske razmjene.Jazz_Junkie wrote:Ej osa, jest da imas svoje misljenje, ali ne zaboravi da je i EU zapravo unija drzava. U ovu se temu inace ne zelim upustati posto me panslavenske mastarije ne interesuje nego: proleteri svih zemalja, ujedinite se!
- kiky
#22 Re: SLAVENSKA UNIJA
e, osa, jebote ...
ti se omah prepo da nečemo hrvatsku učlanit ....
ako malko propostamo na temu ... neznači da če se ta slavenska unija omah sutra osnovat ...
normalno da od toga nejma ništa ...
samo opustito i digitalno ...

ako malko propostamo na temu ... neznači da če se ta slavenska unija omah sutra osnovat ...
- osa
#23 Re: SLAVENSKA UNIJA
tako se i ponašam evo već nešto više od 3 godine, mirovina, nema presinga.....kiky wrote:e, osa, jebote ...
-
Lug
#24 Re: SLAVENSKA UNIJA
essex wrote:ovo treba pod hitno prebaciti pod ono "moj zet ukrstio muhu i lubenicu..."
- Mx
#25 Re: SLAVENSKA UNIJA
O kakvim ti izmisljenim Slavenima i Slavenskoj uniji pises na prostoru Balkana i bivse YU kada se zna da na tim prostorima nema nikakvih ili ako ima onda ima ali vrlo malo nekih doseljenika autohtonih Slavena. Poslije mjesanja svih etnickih plemena/naroda na Balkanu zadnih 1500 godina kao sto su: Iliri, Romani, Germani, Turci i drugi ti bi od njih pravio neke Slavene i Slavensku uniju? Pa jel ti stvarno mislis da poslije 1500 samo zadnjih godina ima nekih neizmjesanih naroda na ovim prostorima? Ako ti sta nije jasno iz ovog posta onda pod hitno uradi sebi DNK/DNA pa vidi ko si i sta si.sammo wrote:Ih...sto bi to jaka organizacija bila. Znali su to Rimljani, Turci, Hitler, a i Amerikanci...
Tema, Konacno! Genetsko porijeklo Bosanaca i Hercegovaca: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 49&t=61218
http://img109.imageshack.us/i/bosanac.jpg/

Last edited by Mx on 21/01/2010 15:28, edited 2 times in total.