SLAVENSKA UNIJA

sammo

#1 SLAVENSKA UNIJA

Post by sammo »

Ih...sto bi to jaka organizacija bila. Znali su to Rimljani, Turci, Hitler, a i Amerikanci...
bingov buraz

#2 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by bingov buraz »

...i sto je Pesta kupleraje imala...
Manojlo1

#3 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Manojlo1 »

sammo wrote:Ih...sto bi to jaka organizacija bila. Znali su to Rimljani, Turci, Hitler, a i Amerikanci...
Jbg...valjda nam je bolje biti tudje ''slugeranje''...
Ko zna mozda jednom.
Jedan od razloga zasto danas nema vise YU i taj ,sto ''nekome'' nije odgovaralo da postoji jaka slovenska zemlja koja dobro funkcionise, uprkos svojoj multikonfesionalnosti .Prosto daje nezgodan primjer...He..sa himnom ''Hej Sloveni''

I BiH bi se nad tim trebala zamisliti.
escobar_

#4 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by escobar_ »

Pa dobro, dokle više? Dajte prestanite živjeti u snovima i gledajte naprijed, ostavite se više Jugoslavije, Slavena, unija i sl. :roll:
essex

#5 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by essex »

ovo treba pod hitno prebaciti pod ono "moj zet ukrstio muhu i lubenicu..."
kiky

#6 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by kiky »

ideja o slaviji nije od jučer ...
samo sad bi rusi i srbi trebali priznat svoje zločine prema drugim slavenskim narodima, pošteno se izvinut pa bi se o tome moglo i razmišljat ...
:-)
*mima*

#7 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by *mima* »

Život nema reprizu.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#8 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Toto »

sammo wrote:Ih...sto bi to jaka organizacija bila. Znali su to Rimljani, Turci, Hitler, a i Amerikanci...
.....sa Rusijom na celu
bio bi to slavenski NATO
mehmedbey

#9 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by mehmedbey »

Ih, a tek jedna globalna unija, ono s jedne strane vascijelo covjecanstvo, a s druge strane Borg :D
ht_90

#10 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by ht_90 »

hahaha
mehmedbey wrote:Ih, a tek jedna globalna unija, ono s jedne strane vascijelo covjecanstvo, a s druge strane Borg :D
prejako... nego kad cemo mi tu slavensku uniju osnivat'.. gdje ste kontali... srediste administracija ovo ono? Ja evo predlazem Vladivostok kao glavni grad..
derion

#11 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by derion »

Ma ja, a nas Bosance (i Hercegovce) obozavaju drugi Slaveni, kao npr. Rusi, Srbijanci, Ukrajinci, Bugari, Bjelorusi, Poljaci. Mislim, njihovom bratskom oduševljenju zaista kraja nema. Iako je panslavenska ideja oduvijek bila pomalo simpatična, ona je neizvodiva, a za male narode i totalno nepoželjna.

Mislim da če za nas još dugo važiti "uzdaj se u se i u svoje kljuse".
Toto

#12 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Toto »

ht_90 wrote:hahaha
mehmedbey wrote:Ih, a tek jedna globalna unija, ono s jedne strane vascijelo covjecanstvo, a s druge strane Borg :D
prejako... nego kad cemo mi tu slavensku uniju osnivat'.. gdje ste kontali... srediste administracija ovo ono? Ja evo predlazem Vladivostok kao glavni grad..
Mos' mislit kad se Respubljika Srpskaja pripoji Vadivostoku. Koje ce to bratstvo i jedinstvo da bude.
osa

#13 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by osa »

jest da smo slaveni, iako kažu da nam ime nije tog porijekla, ali što se tiče mene, brišite hrvate iz te zajednice, svima drugima, sretno.
Jazz_Junkie

#14 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Jazz_Junkie »

osa wrote:jest da smo slaveni, iako kažu da nam ime nije tog porijekla, ali što se tiče mene, brišite hrvate iz te zajednice, svima drugima, sretno.
Da, Hrvati su velesila za sebe. U EU ulaze samo onako, jer ih stalno zivkaju i mole da se konacno vise uclane.
osa

#15 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by osa »

Jazz_Junkie wrote:
osa wrote:jest da smo slaveni, iako kažu da nam ime nije tog porijekla, ali što se tiče mene, brišite hrvate iz te zajednice, svima drugima, sretno.
Da, Hrvati su velesila za sebe. U EU ulaze samo onako, jer ih stalno zivkaju i mole da se konacno vise uclane.
čemu toliko zlobe, zar je zabranjeno reći da ti se nešto ne sviđa i poželjeti sve najbolje onima kojima se sviđa, nije ni tebi lako.
Toto

#16 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Toto »

ma jes vala vi i ne morate da se mjesate sa ovom slavenskom bagrom..vi imate onog krapinskog kromanjonca :D :D
osa

#17 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by osa »

Toto wrote:
ma jes vala vi i ne morate da se mjesate sa ovom slavenskom bagrom..vi imate onog krapinskog kromanjonca :D :D
a ti stvarno smatraš da bi to za "vas" bilo dobro, optimalno.
Toto

#18 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Toto »

osa wrote:
Toto wrote:
a ti stvarno smatraš da bi to za "vas" bilo dobro, optimalno.
stace nama slaveni i kromanjonci
da se je nama docepat zelene transferzale i puta svile :D
osa

#19 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by osa »

@di wrote:
Eto ako ti kazes, bice tako ... ali samo zato sto si ti rekao :)

Ovo nije nista zlobno misljeno ... :lol: :lol: :lol: :lol: :dance:
šta će biti tako, primjećujem li ja ovdje određeno nerazumijevanje napisanog.
Jazz_Junkie

#20 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Jazz_Junkie »

Ej osa, jest da imas svoje misljenje, ali ne zaboravi da je i EU zapravo unija drzava. U ovu se temu inace ne zelim upustati posto me panslavenske mastarije ne interesuje nego: proleteri svih zemalja, ujedinite se! :wink:
osa

#21 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by osa »

Jazz_Junkie wrote:Ej osa, jest da imas svoje misljenje, ali ne zaboravi da je i EU zapravo unija drzava. U ovu se temu inace ne zelim upustati posto me panslavenske mastarije ne interesuje nego: proleteri svih zemalja, ujedinite se! :wink:
sad, baš da ovo ima veze s tvojim komentarom na moj napis i mojim odgovorom, nema, ali dobro, ne zaboravljam ja šta je eu, i tako je i najbolje, ali skeptičan sam na bilo kakve saveze sa narodima istočno od hrvatske, naravno osim korektne ekonomske razmjene.
kiky

#22 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by kiky »

e, osa, jebote ...
ti se omah prepo da nečemo hrvatsku učlanit ....
ako malko propostamo na temu ... neznači da če se ta slavenska unija omah sutra osnovat ...
normalno da od toga nejma ništa ...
samo opustito i digitalno ...
:D
osa

#23 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by osa »

kiky wrote:e, osa, jebote ...
ti se omah prepo da nečemo hrvatsku učlanit ....
ako malko propostamo na temu ... neznači da če se ta slavenska unija omah sutra osnovat ...
normalno da od toga nejma ništa ...
samo opustito i digitalno ...
:D
tako se i ponašam evo već nešto više od 3 godine, mirovina, nema presinga.....
Lug

#24 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Lug »

essex wrote:ovo treba pod hitno prebaciti pod ono "moj zet ukrstio muhu i lubenicu..."
:lol: :lol:
:thumbup:
Mx

#25 Re: SLAVENSKA UNIJA

Post by Mx »

O kakvim ti izmisljenim Slavenima i Slavenskoj uniji pises na prostoru Balkana i bivse YU kada se zna da na tim prostorima nema nikakvih ili ako ima onda ima ali vrlo malo nekih doseljenika autohtonih Slavena. Poslije mjesanja svih etnickih plemena/naroda na Balkanu zadnih 1500 godina kao sto su: Iliri, Romani, Germani, Turci i drugi ti bi od njih pravio neke Slavene i Slavensku uniju? Pa jel ti stvarno mislis da poslije 1500 samo zadnjih godina ima nekih neizmjesanih naroda na ovim prostorima? Ako ti sta nije jasno iz ovog posta onda pod hitno uradi sebi DNK/DNA pa vidi ko si i sta si. 8-)

Tema, Konacno! Genetsko porijeklo Bosanaca i Hercegovaca: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 49&t=61218

http://img109.imageshack.us/i/bosanac.jpg/

Image
Last edited by Mx on 21/01/2010 15:28, edited 2 times in total.
Post Reply