hvala
Bome nije proslost... Ja ga i dan dan stalno moram koristiti...Na faxuMacak U Cizmama wrote:Probaj u knjizarama i trazi "milimetarski papir". To je spc. vrsta papira sa vidljivom milimetarskom podjelom i sluzi ili je bar sluzio za tehnicke crteze radjene u tusu.
A sta ce ti to ? To vrijeme je proslost !
nellington wrote:Uhh, i ja, kurty, i ja
Imas programe za tehnicko crtanje i samo ti je potreban printer u A3 formatu ( neko ga mora imati, pa platis printanje ) .Patnja je to crtanje i brljanje , a i postalo je besmisleno danas.kurty wrote:Bome nije proslost... Ja ga i dan dan stalno moram koristiti...Na faxuMacak U Cizmama wrote:Probaj u knjizarama i trazi "milimetarski papir". To je spc. vrsta papira sa vidljivom milimetarskom podjelom i sluzi ili je bar sluzio za tehnicke crteze radjene u tusu.
Macak U Cizmama wrote:Imas programe za tehnicko crtanje i samo ti je potreban printer u A3 formatu ( neko ga mora imati, pa platis printanje ) .Patnja je to crtanje i brljanje , a i postalo je besmisleno danas.kurty wrote:Bome nije proslost... Ja ga i dan dan stalno moram koristiti...Na faxuMacak U Cizmama wrote:Probaj u knjizarama i trazi "milimetarski papir". To je spc. vrsta papira sa vidljivom milimetarskom podjelom i sluzi ili je bar sluzio za tehnicke crteze radjene u tusu.
Dignite Revoluciju !kurty wrote:
Ja vrlo dobro znas sta je AutoCad... I vrlo dobro znam sve te ostale programe za crtanje..
Ali isto tako znam citati, i kada pise "PROGRAMSKI ZADATAK URADITI RUCNO"., to znaci da se radi rucno i da se i printeri i PC-evi mogu zaboraviti
Znas ti onaj grafit..."Baba, đaba ti krečit"...Macak U Cizmama wrote:Dignite Revoluciju !kurty wrote:
Ja vrlo dobro znas sta je AutoCad... I vrlo dobro znam sve te ostale programe za crtanje..
Ali isto tako znam citati, i kada pise "PROGRAMSKI ZADATAK URADITI RUCNO"., to znaci da se radi rucno i da se i printeri i PC-evi mogu zaboraviti
To je tolika besmislica i maltretiranje u danasnje vrijeme da je neopisivo. Bolje je da to profuckano vrijeme iskoristite za nesto drugo nego da visis satima iznad nekakvog crteza koji je sam sebi svrha. Jebes profesora koji ne predaje, ne drzi nastavu ispred svog vremena i koji koristi prahistorijske metode.
Ne znam sta ucite ali ja kao graficar sam izludio crtajuci rucno. ! Jebes skolu kojoj je svrha da se profesori naprdjuju i da od ucenika pokusavaju napraviti ono sto oni sami nisu uspjeli.
Osnova skolstva je ; UCI UCENIKE ONAKVE KAKVI JESU A NE ONAKVE KAKVE BI TI HTIO DA BUDU !!!
To su te "pedagoske metode" krkana koji se izivljavaju nad ucenicima. Takav postupak je cisti MOBING . Napravite pismenu zalbu savjetu skole i trazite zastitu protiv takvih postupaka. Zbog takvih krkana ovo drustvo ne moze dalje. ...kurty wrote:Znas ti onaj grafit..."Baba, đaba ti krečit"...Macak U Cizmama wrote:Dignite Revoluciju !kurty wrote:
To je tolika besmislica i maltretiranje u danasnje vrijeme da je neopisivo. Bolje je da to profuckano vrijeme iskoristite za nesto drugo nego da visis satima iznad nekakvog crteza koji je sam sebi svrha. Jebes profesora koji ne predaje, ne drzi nastavu ispred svog vremena i koji koristi prahistorijske metode.
Ne znam sta ucite ali ja kao graficar sam izludio crtajuci rucno. ! Jebes skolu kojoj je svrha da se profesori naprdjuju i da od ucenika pokusavaju napraviti ono sto oni sami nisu uspjeli.
Osnova skolstva je ; UCI UCENIKE ONAKVE KAKVI JESU A NE ONAKVE KAKVE BI TI HTIO DA BUDU !!!
Pokusavamo mi to objasniti, ali jok.... Al najbolje je kada jedan crtez (rucno nacrtan), na formatu A1, asistent gleda, i hemiskom olovkom zaokruzi sta treba ispraviti...i nema druge nego sve ponovo crtati...
Na ETFu, npr (laboratorijske vježbe iz OET, EK, OOEK, i sl.) Crtanje rukom ipak razvija neki osjećaj za fizikalnostMa.Le.Na wrote:na kom faxu se jos uvijek koristi milimetarski papir???![]()
Mene obično teme sa Lj&S ili sporta natjeraju na to.Amazonka27 wrote:mene je ova tema sinoc natjerala da ugasim kompjuter uz psovke.
Vidis da se zalio nakav graficar, inzenjeri bi trebali prihvatiti mm papir kao neminovnost, mada su ovi danasnji inzenjeri,Amazonka27 wrote:mene je ova tema sinoc natjerala da ugasim kompjuter uz psovke. jah...nije to zbog milimetarskog papira nego zbog vaseg nastupa "jaaaaaaaaaa znam...jaaaaaaa sam najpametniji".
vi bi da postanete inzinjeri na klik klik? oooooo, nece ici.
Upravo ovo rucno crtanje me je otjeralo od gradjevinskog faxa...ali zaista to ima svoje "zato".
sigurno nebi isli kod doktora koji vam uz pomoc softwera odredjuje dijagnozu...pa to moze i KV radnik...klik - klik i evo vam lijek.
Ja bi licno nogom u guzicu nabila svakog inzinjera koji ne zna drzati dva trokuta pravilno. I ne mogu da vjerujem da postoje takvi.
ali, interesantno je da niste ni pitali zasto mu treba
mozda coj'k hoce da napravi mustru za kukicanje a vi odma predlozili AutoCad
Ma.Le.Na wrote:na kom faxu se jos uvijek koristi milimetarski papir???![]()
Lahko je nauciti crtati u Cad-u, al sta dalje...Neko zna Cad, al sta ce on njemu kad pojma nema sta je recimo niveleta, sta je trasa, sta je tehnicko, a sta saobracajno rjesenjeToto wrote:Nije bitno jel' milimetarski ili binarni papir - ako se ima sta stavit na njih. Na fakultetima bi se trebalo uciti projektovanje a ne crtanje. Studenti bi trebali voditi racuno o tome da im CAD ne obezvrijdi sve ulozeno u studiranje. CAD od vas u moze u sekundi napraviti tehnicke crtace, pa ce te se pitati sto ste studirali 4 godine kad ste mogli zavrsiti kurs od 4-5 mjeseci.
Onome ko vam u danasnji vakat hemiskom svrlja po crtezu i trazi da sve ponovo crtate mozete komotno iste sekinde zabiti saku u zube ili derat gume na autu nek pjeske ide na fakultet isto onoliko godina koliko i vi na fakultet ili dok ne nauci nauk.
Vidis da se zalio nakav graficar, inzenjeri bi trebali prihvatiti mm papir kao neminovnost, mada su ovi danasnji inzenjeri,
ruku na srce, trube.
Mozda misli na AutoCad inzinjerekurty wrote:Vidis da se zalio nakav graficar, inzenjeri bi trebali prihvatiti mm papir kao neminovnost, mada su ovi danasnji inzenjeri,
ruku na srce, trube.
Kako ti to znas???
Potpisujem, ali pogledaj sad jedan, po meni paradoks.nellington wrote:Mene obično teme sa Lj&S ili sporta natjeraju na to.Amazonka27 wrote:mene je ova tema sinoc natjerala da ugasim kompjuter uz psovke.
A što se papira tiče, kako već rekoh u gornjem postu, crtanje rukom je nezamjenljivo u pedagoškom pristupu tehničkim naukama /a često neophodno i u inženjerskoj praksi/ Stoga, komentari o prevaziđenosti istog su dosta deplasirani.