Meni treba jedna ili vise ideja kako da ja njih nerviram (nemogu hodati po plafonu
Sad ste vi na redu, svaki pametan savjet cu realizovati u djelo, a o rezultatu vas obavjestim
nevrijedi. trazio sam barem desetak puta predsjednika kucnog savjeta, ali ga nikad nema u stanu, tacnije nikoga nema u stanu. komsija do mene kaze da on nista ne cuje!? mozda laze ali,....Jazz_Junkie wrote:Mozda bi trebao razgovarati sa ostalim komsijama, jer ta buka i galama ni njima sigurno nije promakla. Poslije lijepo pokucaj na vrata problematicnom slucaju zajedno sa nekim u komsiluku i zamoli ih da malo uzmu obzira na cinjenicu da nisu sami u zgradi.
prva stvar koja mi pada na pamet je da im dodjem do broja telefona, pa da ih onda negdje oko 3 sata podjem buditi, dok ne iskljuce telefon, a druga stvar je da im ostavljam poruke po ulazu, dajte ideju sta da napisem, mozda: molim komsije da dok je ovako lijepo vrijeme izadju vani da se iskacu kako bi drugi bili mirni ili nesto u tom fazonuswirl wrote:Imala sam slican problem, i iskreno, ne bih ti bila u kozi. Predsjednik kucnog savjeta ti ne moze pomoci, jer, moja mama je predsjednik kucnog savjeta u zgradi u kojoj ja zivim, i nije nista mogla bezobraznom komsiji. Prvo je napisala ljubazno pismo ispred stanara, medjutim, nista. Isla na vrata, nista. Umjesala se i policija, i palo je mnogo ruznih rijeci. Cak je policija ispitivala i ostale komsije, ali npr. covjek koji je zivio vrata do njih je rekao da su oni divan mladi bracni par. Onda shvatim da je to rekao jer on zaista ne cuje, cuje se samo u stanovima ispod i iznad. Ma katastrofa, uzas. Vecina ljudi ide linijom manjeg otpora, i nece se zaliti, nego ce trpiti, a ljudi koji se zaista pobune, i krenu istjerivat pravdu se proglasi budalama. Moja sreca je bila ta da su to dvoje ljudi bili postanari i da su odselili. Zelim ti puno srece u borbi sa vjetrenjacama.
Nije losa ideja uglavom jeftinija i laksa nego selit,.....Budala wrote:Zbog cega odmah misliti negativno i ocekivati nasilje? Fino pokucaj ljudima, ponesi cokaladu malom, sprijatelji se, pozovi na kafu i objasni da ti smeta buka. Uzmi u obzir da je mali mozda malo hiperaktivan pa roditelji i nemaju bas neku kontrolu nad njim. Onda mu fino kupi playstation i pretvori ga u zombija
gledajte, takvi ljudi ne poznaju finu rijec, ne poznaju osnove bontona ili kucnog reda, oni su najpametniji, naj, naj...kad imas nekog takvog nasuprot vrlo tesko je objasniti da je mlijeko bijelo. u mom ratu, prvo sredstvo za borbu je telefon, ceduljice o ulazu.....dalje:black wrote:
E ovako smo mi poruku ostavili komsiji (prosli stan) jer smo imali isti problem.black wrote:
ovo sa zvucnicima mi izgleda sasvim "pristojno", ali ja imam i tu problem njihovo "blazeno" dijete izgleda da nikad ne spavadrsrle wrote:ja imam komsinicu koja je porijeklom iz sela kukavice negdje kod goražda. Nema osnove kulture a svako drugi dan joj dodju unuci - dvojica.
U stanu iznad je fudbalsko igraliste.
A ja to jednostavno rjesavam pustim djecu da se igraju a iza 12 / 00 h se igram ja hihi.
Moje osnovno oružje su razarajući 5.1 zvučnici sa pojačalom, prikopčani na komp. ispod sobe gdje oni spavaju.
Sve fino nastimam na maksimum i pustim Arasha. Stakla se tresu.
A drugo oružje je Hilti bušilica. A treće je lupanje čekičem u cijevi od radijatora. Ali prvo sredstvo mi je sasvim dovoljno.
Te zvučnike imaš u tehnomarketu, genius je proizvođač i koštaju oko 350 km. To je dugotrajna investicija koja će ti se isplatiti - fakat su razarajući ali imaju dobar zvuk. Pozdrav
ne pokusavam dijeliti lekcije o dobrom ponasanju niti imam namjeru da budem prof. ja bih sad trebao nekoliko mjeseci biti u toj zgradi kao da se adaptiram na komsiluk, zgradu ili oni na mene i sl. ti si barem u povoljnoj poziciji pa mozes koliko toliko utjecati na njega i njegovo ponasanje, jer kad on ode ti ostajes jer na koncu tu zivis i svoje komsije vidjas svakodnevno. nemam nista protiv djece, naprotiv, ali da ti roditelji imaju imalo kulture, trunku razumjevanja do sada bi barem rekli npr:"komsija izvinite, ali........." vjeruj da bi tad skroz promjenio misljenje i drugacije bi to sve podnosio. Ovdje se radi o kulturi i nekulturi, porodice!M.O.S- wrote:Pa sad i vi pretjerujete!
Vi hocete da odredzujete kako ce se on i njegova porodica ponasati.
koliko sam razumio ti si se tek doselio a smetaju ti komsije koje imaju malo djete.
Hm...
Ja imam rodzaka koji ima 5 god. i kad cujem da mi dolazi ugoste ja bjezim preko balkona![]()
Druze ja vecu hiperaktivnost kod nekog djeteta nisam vidio, on ti u dvije minutu bude na dvadeset mjesta.
pa kad obidze citav stan onda glumi cuku ili konja i onda posto imam veliki salon on ti tu izvodi gomnastikukolutovi napred, kolut nazad. skakanje sa jednog kauca na fotelju pa skakanje sa komode na fotelju pa trckaranje cetvoronoske i ispustanje raznih zvukova
![]()
a sad da se vratim malo na tvoju pricu nemoj i ti biti tako drzak i odma neke tenzije dizes u komsiluku. ja znam koliko moze da ide na zivce nefunkcionalna porodica al bas sam ti zato ispricao o malom rodzi jer kad bi ja ostao u kuci ja bi ga tako istukao da bi se zavadio s citavom familijom.
A posto si se tek doselio nemoguce je da znas zbog cega je takva situacija u toj porodici a izgleda da i ostalim komsijama ne smeta.
Mesude, da li si ti otisao do njihovih vrata i rekao im da ti smeta buka njihovog djeteta ?????Mesud11 wrote:ne pokusavam dijeliti lekcije o dobrom ponasanju niti imam namjeru da budem prof. ja bih sad trebao nekoliko mjeseci biti u toj zgradi kao da se adaptiram na komsiluk, zgradu ili oni na mene i sl. ti si barem u povoljnoj poziciji pa mozes koliko toliko utjecati na njega i njegovo ponasanje, jer kad on ode ti ostajes jer na koncu tu zivis i svoje komsije vidjas svakodnevno. nemam nista protiv djece, naprotiv, ali da ti roditelji imaju imalo kulture, trunku razumjevanja do sada bi barem rekli npr:"komsija izvinite, ali........." vjeruj da bi tad skroz promjenio misljenje i drugacije bi to sve podnosio. Ovdje se radi o kulturi i nekulturi, porodice!M.O.S- wrote:Pa sad i vi pretjerujete!
Vi hocete da odredzujete kako ce se on i njegova porodica ponasati.
koliko sam razumio ti si se tek doselio a smetaju ti komsije koje imaju malo djete.
Hm...
Ja imam rodzaka koji ima 5 god. i kad cujem da mi dolazi ugoste ja bjezim preko balkona![]()
Druze ja vecu hiperaktivnost kod nekog djeteta nisam vidio, on ti u dvije minutu bude na dvadeset mjesta.
pa kad obidze citav stan onda glumi cuku ili konja i onda posto imam veliki salon on ti tu izvodi gomnastikukolutovi napred, kolut nazad. skakanje sa jednog kauca na fotelju pa skakanje sa komode na fotelju pa trckaranje cetvoronoske i ispustanje raznih zvukova
![]()
a sad da se vratim malo na tvoju pricu nemoj i ti biti tako drzak i odma neke tenzije dizes u komsiluku. ja znam koliko moze da ide na zivce nefunkcionalna porodica al bas sam ti zato ispricao o malom rodzi jer kad bi ja ostao u kuci ja bi ga tako istukao da bi se zavadio s citavom familijom.
A posto si se tek doselio nemoguce je da znas zbog cega je takva situacija u toj porodici a izgleda da i ostalim komsijama ne smeta.
M.O.S- wrote:Pa sad i vi pretjerujete!
Vi hocete da odredzujete kako ce se on i njegova porodica ponasati.......