KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Mesud11

#1 KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Mesud11 »

Nedavno sam se doselio na Dobrinju u ul.Dobrinjske bolnice. Nakon nekog vremena shvatio sam da u stanu iznad mene (na trecem spratu), stanuje neki manji fudbalski tim. Nedavno sam skontao da u stvari stanuje jedna porodica (mama,tata i jedno dijete). Kolicina buke, galame, vriske i skike koju prave je mjerljiva sa jednim obdanistem. Nacin na koji hodaju po stanu me uvjerava da cu naljeto trebati nekog da mi pokrpa plafon. Vrijeme galame i skakanja po stanu....vrijeme njima nista neznaci....bez obzira da li se radi o 6 sati ujutro ili nesto iza ponoci. U nedoumici sam ako odem na vrata da se pozalim neizbjezno ce doci da svadje i galame u takvim situacijama sam najgori po sebe i rezultat moze biti stetan samo po mene, a zatim to bi vjerovatno rezultiralo jos jacim i zescim divljanjem po stanu, ja bi se ponovo iznervirao, otisao na vrata...za sat vremena bi vjerovatno zavrsio u policiji.....
Meni treba jedna ili vise ideja kako da ja njih nerviram (nemogu hodati po plafonu :x ) Trebaju mi vase ideje ili savjeti kako ste to vi rjesavali, kako da im dohakam. Glasna muzika u 3 sata ujutro nedolazi u obzir zbog drugih komsija. Kako da im dohakama tim papcima :evil: :evil: :evil:
Sad ste vi na redu, svaki pametan savjet cu realizovati u djelo, a o rezultatu vas obavjestim :shock:
Jazz_Junkie

#2 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Jazz_Junkie »

Mozda bi trebao razgovarati sa ostalim komsijama, jer ta buka i galama ni njima sigurno nije promakla. Poslije lijepo pokucaj na vrata problematicnom slucaju zajedno sa nekim u komsiluku i zamoli ih da malo uzmu obzira na cinjenicu da nisu sami u zgradi.
Mesud11

#3 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Mesud11 »

Jazz_Junkie wrote:Mozda bi trebao razgovarati sa ostalim komsijama, jer ta buka i galama ni njima sigurno nije promakla. Poslije lijepo pokucaj na vrata problematicnom slucaju zajedno sa nekim u komsiluku i zamoli ih da malo uzmu obzira na cinjenicu da nisu sami u zgradi.
nevrijedi. trazio sam barem desetak puta predsjednika kucnog savjeta, ali ga nikad nema u stanu, tacnije nikoga nema u stanu. komsija do mene kaze da on nista ne cuje!? mozda laze ali,....
karanana

#4 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by karanana »

otidzi na vrata pa vidi. nemoj agresivno nastupiti nego reci da je tako i tako. nemas sta izgubiti, gore ne mere biti.
Jazz_Junkie

#5 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Jazz_Junkie »

Nemoguce da ne cuje. Ili mu je svejedno ili ne zeli belaja. Izgleda da ces ipak morat otici sam gore i zamoliti gospodina da malo smiri tu buku. Ukoliko lik cilja na svadju, izbjegavaj to i javi policiji kad vec nema predsjednika kucnog savjeta.
shibonja

#6 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by shibonja »

Ako imas Hilti busilicu problem lako mozes rijesit ,uzmes najveci borer i upres u plafon,vako negdje oko 2 ujutro :-)
swirl

#7 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by swirl »

Imala sam slican problem, i iskreno, ne bih ti bila u kozi. Predsjednik kucnog savjeta ti ne moze pomoci, jer, moja mama je predsjednik kucnog savjeta u zgradi u kojoj ja zivim, i nije nista mogla bezobraznom komsiji. Prvo je napisala ljubazno pismo ispred stanara, medjutim, nista. Isla na vrata, nista. Umjesala se i policija, i palo je mnogo ruznih rijeci. Cak je policija ispitivala i ostale komsije, ali npr. covjek koji je zivio vrata do njih je rekao da su oni divan mladi bracni par. Onda shvatim da je to rekao jer on zaista ne cuje, cuje se samo u stanovima ispod i iznad. Ma katastrofa, uzas. Vecina ljudi ide linijom manjeg otpora, i nece se zaliti, nego ce trpiti, a ljudi koji se zaista pobune, i krenu istjerivat pravdu se proglasi budalama. Moja sreca je bila ta da su to dvoje ljudi bili postanari i da su odselili. Zelim ti puno srece u borbi sa vjetrenjacama.
Mesud11

#8 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Mesud11 »

[quote="shibonja"]Ako imas Hilti busilicu problem lako mozes rijesit ,uzmes najveci borer i upres u plafon,vako negdje oko 2 ujutro :-)[/quote
takvog neimara imam u nekom drugom stanu, mislim da je u prizemlju pored ovog vrtica, frajer je oko ponoci nesto busio, a jednom ono vikend kontam spavati, odmarati nemoram rano ustajati.......kad busilica u 7 ujutro :x
Mesud11

#9 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Mesud11 »

swirl wrote:Imala sam slican problem, i iskreno, ne bih ti bila u kozi. Predsjednik kucnog savjeta ti ne moze pomoci, jer, moja mama je predsjednik kucnog savjeta u zgradi u kojoj ja zivim, i nije nista mogla bezobraznom komsiji. Prvo je napisala ljubazno pismo ispred stanara, medjutim, nista. Isla na vrata, nista. Umjesala se i policija, i palo je mnogo ruznih rijeci. Cak je policija ispitivala i ostale komsije, ali npr. covjek koji je zivio vrata do njih je rekao da su oni divan mladi bracni par. Onda shvatim da je to rekao jer on zaista ne cuje, cuje se samo u stanovima ispod i iznad. Ma katastrofa, uzas. Vecina ljudi ide linijom manjeg otpora, i nece se zaliti, nego ce trpiti, a ljudi koji se zaista pobune, i krenu istjerivat pravdu se proglasi budalama. Moja sreca je bila ta da su to dvoje ljudi bili postanari i da su odselili. Zelim ti puno srece u borbi sa vjetrenjacama.
prva stvar koja mi pada na pamet je da im dodjem do broja telefona, pa da ih onda negdje oko 3 sata podjem buditi, dok ne iskljuce telefon, a druga stvar je da im ostavljam poruke po ulazu, dajte ideju sta da napisem, mozda: molim komsije da dok je ovako lijepo vrijeme izadju vani da se iskacu kako bi drugi bili mirni ili nesto u tom fazonu
Jazz_Junkie

#10 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Jazz_Junkie »

Ta prank call ideja je dobra. :lol:
Budala

#11 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Budala »

Zbog cega odmah misliti negativno i ocekivati nasilje? Fino pokucaj ljudima, ponesi cokaladu malom, sprijatelji se, pozovi na kafu i objasni da ti smeta buka. Uzmi u obzir da je mali mozda malo hiperaktivan pa roditelji i nemaju bas neku kontrolu nad njim. Onda mu fino kupi playstation i pretvori ga u zombija :evil:
Bosnolog

#12 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Bosnolog »

Budala wrote:Zbog cega odmah misliti negativno i ocekivati nasilje? Fino pokucaj ljudima, ponesi cokaladu malom, sprijatelji se, pozovi na kafu i objasni da ti smeta buka. Uzmi u obzir da je mali mozda malo hiperaktivan pa roditelji i nemaju bas neku kontrolu nad njim. Onda mu fino kupi playstation i pretvori ga u zombija :evil:
Nije losa ideja uglavom jeftinija i laksa nego selit,..... :mrgreen:

Kuca je najbolja opicja ,u stanu sam zivio nekolio godina sada mi se cini da se ne bi mogao navici da zivim u stanu nakog svih ovih godina zivljenja u kuci,upravo zbog nesporazuma sa komsijama,zbog primitivizma,nedolcnosti ponasanja i disrespekta kucnog reda od strane provincijalizma pojedinih stanara.

Zaista mi je zao ljudi koji su zrtve tortura primitivizma,bahatosti i nekulture koje ne manjka kod pojedinaca .

Nemas zemljace mnog izbora jedino da odes iznad njega da zamolis njegove kosije da njemu prave buku za lovu a potom odes kod tog da se nejmu zalis u isto vrijeme kada mu se natovari komsija iznad,mozda te razumije tada ,mozes ga upozoravati kucanjm u radijatorske cijevi ili trazite sastanak kucnog savjeta ili ga nagvori da proda stan i nadi nekog boljeg stanara :mrgreen: ,...

Belaj je to kada nema s svoj mir!!!!
argentaria

#13 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by argentaria »

Joj ovaj "budala" je pravo dosjetljiv cojek,mislim da ce to upaliti.Ako ne,nalijepi mu na vrata kucni red i podvuci one detalje koje "oni gore" krse.Kupi ili udomi cuku nekog ulicara koji je pravo zafrkan i onda im otidji na vrata i fino popricaj,a jednom rukom kriomice cuku stisni za rep tako da se cuko naljuti ,pokaze zube i zarezi na "ove gore".Nadam se da ce upaliti.
Deeney

#14 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Deeney »

Imam isti problem, ali su ovi sprat ispod :evil: Nakon dugotrajnog pokusaja ignorisanja, diskretnog kuckanja u cijev radijatora, sad u po noci, kad su najglasniji, dignem samo jedan kraj klub-stolica (puno drvo :evil: ) i pustim da zvekne od pod svom silinom! Jutros krenem na posao, prolazim kraj njihovih vrata, a mali im u hodniku igra fudbala! I u tom trenutku zabi go u ulazna vrata! I jos urla: "Dva-nulaaaaaa!!!!" Cula sam ga jos tri sprata ispod. Svi u ulazu kukaju, ali niko nista ne poduzima. Razlog - ima lajavu zenu koja na sve prituzbe ospe paljbu na kojoj bi joj i Dodik pozavidio!!!
black

#15 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by black »

Image
Mesud11

#16 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Mesud11 »

black wrote:Image
gledajte, takvi ljudi ne poznaju finu rijec, ne poznaju osnove bontona ili kucnog reda, oni su najpametniji, naj, naj...kad imas nekog takvog nasuprot vrlo tesko je objasniti da je mlijeko bijelo. u mom ratu, prvo sredstvo za borbu je telefon, ceduljice o ulazu.....dalje:
drsrle

#17 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by drsrle »

ja imam komsinicu koja je porijeklom iz sela kukavice negdje kod goražda. Nema osnove kulture a svako drugi dan joj dodju unuci - dvojica.
U stanu iznad je fudbalsko igraliste.
A ja to jednostavno rjesavam pustim djecu da se igraju a iza 12 / 00 h se igram ja hihi.
Moje osnovno oružje su razarajući 5.1 zvučnici sa pojačalom, prikopčani na komp. ispod sobe gdje oni spavaju.
Sve fino nastimam na maksimum i pustim Arasha. Stakla se tresu.

A drugo oružje je Hilti bušilica. A treće je lupanje čekičem u cijevi od radijatora. Ali prvo sredstvo mi je sasvim dovoljno.
Te zvučnike imaš u tehnomarketu, genius je proizvođač i koštaju oko 350 km. To je dugotrajna investicija koja će ti se isplatiti - fakat su razarajući ali imaju dobar zvuk. Pozdrav
neprilagodjena

#18 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by neprilagodjena »

black wrote:Image
E ovako smo mi poruku ostavili komsiji (prosli stan) jer smo imali isti problem.
A posto gospodin ne prica dobro njemacki poruka na njemackom ne bi pomogla,tako da je muz ostavio poruku na turskom :-D jer taj jezik super razumije.

A kad je beba dosla onda komsija vise nije mogao da spava hahahahahahaha
Mesud11

#19 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Mesud11 »

drsrle wrote:ja imam komsinicu koja je porijeklom iz sela kukavice negdje kod goražda. Nema osnove kulture a svako drugi dan joj dodju unuci - dvojica.
U stanu iznad je fudbalsko igraliste.
A ja to jednostavno rjesavam pustim djecu da se igraju a iza 12 / 00 h se igram ja hihi.
Moje osnovno oružje su razarajući 5.1 zvučnici sa pojačalom, prikopčani na komp. ispod sobe gdje oni spavaju.
Sve fino nastimam na maksimum i pustim Arasha. Stakla se tresu.

A drugo oružje je Hilti bušilica. A treće je lupanje čekičem u cijevi od radijatora. Ali prvo sredstvo mi je sasvim dovoljno.
Te zvučnike imaš u tehnomarketu, genius je proizvođač i koštaju oko 350 km. To je dugotrajna investicija koja će ti se isplatiti - fakat su razarajući ali imaju dobar zvuk. Pozdrav
ovo sa zvucnicima mi izgleda sasvim "pristojno", ali ja imam i tu problem njihovo "blazeno" dijete izgleda da nikad ne spava :x . Mislio sam da ide u skolu, jer preko dana mi smo na poslu, a ovih zadnjih sedam dana sam kuci zbog gripe i zaista non stop skace, ja sam nekad znao odmoriti.
evo sad se sjeti da im odem na vrata malo gripe da im dam, malo da dahcem pred vratima hahahahahahahahahhahah :lol: :lol: :lol:
M.O.S-

#20 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by M.O.S- »

Pa sad i vi pretjerujete!
Vi hocete da odredzujete kako ce se on i njegova porodica ponasati.
koliko sam razumio ti si se tek doselio a smetaju ti komsije koje imaju malo djete.
Hm...
Ja imam rodzaka koji ima 5 god. i kad cujem da mi dolazi ugoste ja bjezim preko balkona :D
Druze ja vecu hiperaktivnost kod nekog djeteta nisam vidio, on ti u dvije minutu bude na dvadeset mjesta.
pa kad obidze citav stan onda glumi cuku ili konja i onda posto imam veliki salon on ti tu izvodi gomnastiku :D kolutovi napred, kolut nazad. skakanje sa jednog kauca na fotelju pa skakanje sa komode na fotelju pa trckaranje cetvoronoske i ispustanje raznih zvukova :D
a sad da se vratim malo na tvoju pricu nemoj i ti biti tako drzak i odma neke tenzije dizes u komsiluku. ja znam koliko moze da ide na zivce nefunkcionalna porodica al bas sam ti zato ispricao o malom rodzi jer kad bi ja ostao u kuci ja bi ga tako istukao da bi se zavadio s citavom familijom.
A posto si se tek doselio nemoguce je da znas zbog cega je takva situacija u toj porodici a izgleda da i ostalim komsijama ne smeta.
Mesud11

#21 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Mesud11 »

M.O.S- wrote:Pa sad i vi pretjerujete!
koliko sam razumio ti si se tek doselio a smetaju ti komsije koje imaju malo djete.
Hm...
Ja imam rodzaka koji ima 5 god. i kad cujem da mi dolazi ugoste ja bjezim preko balkona :D
Druze ja vecu hiperaktivnost kod nekog djeteta nisam vidio, on ti u dvije minutu bude na dvadeset mjesta.
pa kad obidze citav stan onda glumi cuku ili konja i onda posto imam veliki salon on ti tu izvodi gomnastiku :D kolutovi napred, kolut nazad. skakanje sa jednog kauca na fotelju pa skakanje sa komode na fotelju pa trckaranje cetvoronoske i ispustanje raznih zvukova :D
a sad da se vratim malo na tvoju pricu nemoj i ti biti tako drzak i odma neke tenzije dizes u komsiluku. ja znam koliko moze da ide na zivce nefunkcionalna porodica al bas sam ti zato ispricao o malom rodzi jer kad bi ja ostao u kuci ja bi ga tako istukao da bi se zavadio s citavom familijom.
A posto si se tek doselio nemoguce je da znas zbog cega je takva situacija u toj porodici a izgleda da i ostalim komsijama ne smeta.
ne pokusavam dijeliti lekcije o dobrom ponasanju niti imam namjeru da budem prof. ja bih sad trebao nekoliko mjeseci biti u toj zgradi kao da se adaptiram na komsiluk, zgradu ili oni na mene i sl. ti si barem u povoljnoj poziciji pa mozes koliko toliko utjecati na njega i njegovo ponasanje, jer kad on ode ti ostajes jer na koncu tu zivis i svoje komsije vidjas svakodnevno. nemam nista protiv djece, naprotiv, ali da ti roditelji imaju imalo kulture, trunku razumjevanja do sada bi barem rekli npr:"komsija izvinite, ali........." vjeruj da bi tad skroz promjenio misljenje i drugacije bi to sve podnosio. Ovdje se radi o kulturi i nekulturi, porodice!
kockica_kockica

#22 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by kockica_kockica »

Prvo nije normalno da dijete skace toliko i danju i nocu, doselio se Mesud_11 sad ili prije 20 godina buka je buka i zna biti nepodnosljiva.. kad si umoran i zeljan sna nimalo nije prijatno kad ti iznad glave krdo slonova prolazi, buse rupe na zidu, cekicem lupaju itd...

Kucni red je nesto sto visi u svakoj zgradi .. ima sasvim jednostavno napisano kad smijes i kako smijes da se ponasas .. u svojoj kuci si ti gazda ali ne na ustrb svijeta oko tebe.. to se zove kultura zivljenja... to je ono sto pojedinci nikada nece nauciti pa se ne pridrzavaju osnovnih pravila...

Prvo Mesude otidji kod tog komsije na vrata i uljudno bez cike i dreke mu objasni da prave preveliku buku te da malo pripaze... ako to ne pomogne prilikom narusavanja javnog reda i mira imas pravo zvati policiju ... isto kao sto kad napravis dernek komsija ti anonimno zovne drotove da ti kazu kako ne mogu spavati, tako i ti prvu vece kad mali pocne urlati a njih dvoje tabanati po kuci kao da su u stali lijepo nazoves policiju.. pa kad budes zvao 10 puta policiju da ih smiruje puci ce policiji film pa ce napraviti nesto konkretno s tim... mada cisto sumnjam da ces morati zvati drotove vise nego jednom.. :) :D
veljaca

#23 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by veljaca »

Mesud11 wrote:
Hm...
ne pokusavam dijeliti lekcije o dobrom ponasanju niti imam namjeru da budem prof. ja bih sad trebao nekoliko mjeseci biti u toj zgradi kao da se adaptiram na komsiluk, zgradu ili oni na mene i sl. ti si barem u povoljnoj poziciji pa mozes koliko toliko utjecati na njega i njegovo ponasanje, jer kad on ode ti ostajes jer na koncu tu zivis i svoje komsije vidjas svakodnevno. nemam nista protiv djece, naprotiv, ali da ti roditelji imaju imalo kulture, trunku razumjevanja do sada bi barem rekli npr:"komsija izvinite, ali........." vjeruj da bi tad skroz promjenio misljenje i drugacije bi to sve podnosio. Ovdje se radi o kulturi i nekulturi, porodice!
Mesude, da li si ti otisao do njihovih vrata i rekao im da ti smeta buka njihovog djeteta ?????
Tek nakon toga mozes dijeliti moralne pridike o kulturi i nekulturi .... bilo koga ....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by pici »

Ma parmakom preko ledja.Ba...ja sam jednog komšiju iz gaČa istreHo ....reko kad hoš da se zaHebavaš onda Ćemo se zaHebavat.....nije više se MuHa Čula ;-)
Jara

#25 Re: KAKO DOHAKATI BEZOBRAZNOM KOMSIJI?!

Post by Jara »

Vi hocete da odredzujete kako ce se on i njegova porodica ponasati.......
:-) :lol:
U haustorima se nalaze table sa kućnim redom...Nedavno došle nove...Fakat, kako se gradske vlasti usuđuju da odreDŽuju kako se treba ponašati u haustoru?! :D
Zakon je sve fino predvidio, ali džaba... :sad:
Post Reply