melina kameric i vladimir kecmanovic na b92

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
omar little

#1 melina kameric i vladimir kecmanovic na b92

Post by omar little »

http://www.b92.net/video/video.php?nav_ ... _id=389582

pogledah ovu emisiju na temu "da li je moguce istorijsko pomirenje zemalja bivshe jugoslavije?" i imam pitanje. ne bih sad zastranjivala sa svojim mishljenjem o prilichno idotskom konceptu dovodjenja diletanata i kvazi-intelektualaca da razglabaju o stvarima o kojima nemaju pojma no me zanima vasha ocjena melininog nastupa. shta je ovo bilo i shta to treba predstavljati? sugovornik joj je bio, ne znam smije li se ovdje :D to reci, salonski chetnik ali sa vrlo jasno i precizno definiranim stavovima. gadio se on meni, to nije bitno. melina je, u drugu ruku, meni ispala kao najobichnija, i josh k tomu, vrlo nepismena mahalusha sa trabunjanjem o sinagogama, dzamijama, nekakvim tramvajima, bogumilima i shta sve vec nije nadrobila. knjizhevnica kameric,kako je predstavi voditeljica.

zbilja me zanima da li postoji neko, iko, ko u ovom nastupu vidi ili chuje ishta razumno i dostojno nastupa na televiziji? da li melina predstavlja intelektualnu elitu bih?!
samo gost

#2 Re: melina kameric i vladimir kecmanovic na b92

Post by samo gost »

Zanimljivo da ova tema na ovom forumu nije izazvala interes, dok je na forumu radiosarajevo.ba bila vrlo živa diskusija. Priznajem, nisam mogla odgledati do kraja, jer me već nakon prve rečenice M.K. uhvatila nervoza a onda i, priznajem, stid što u ime ljudi iz BiH nekako uvijek govore neke neartikulisane, poluobrazovane osobe i kvazi-intelektualci. I nije mi se kao tebi toliko gadio V.K. i njegovi fašistički stavovi - meni ja drago da on jasno kaže šta hoće i misli tako da svi znamo na čemu smo. Meni je problem melina i meline koji su nas pritisli sa svake strane i laprdaju li laprdaju o čemu stignu bez ikakvog osjećaja odgovornosti za ono što izgovore, bez bilo kakvog znanja o onome što žele iskoristiti kao argument za nešto (ne znaju ni sami za šta, jer nemaju stava koji bi uopće argumentirali). I nisu oni samo na TV, oni su u institucijama, oni su ambasadori, predsjednici, ministri, zamjenici, pmoćnici, savjetnici....
da li melina predstavlja intelektualnu elitu bih?!
Na žalost, predstavljaju. Pa nisu ni Tunjo i sin mu u njega nešto drugačiji od Meline, osim što je njima njihova borba dala da ih ljudi gledaju kao intelektualce bez premca koji sve, ama baš sve znaju. A i pričaju tako da ih 70% onih koji im se dive ne razumije, pa izgledaju još pametniji. Meni lično za sve ovakve više odgovara riječ koja se dobije kad se riječi 'elita' oduzme 'e', ali to je moj problem, a ne njihov.
omar little

#3 Re: melina kameric i vladimir kecmanovic na b92

Post by omar little »

a, vidim i ja da nema interesa. mene je samo zanimalo da li sam to ja, i, recimo, krug ljudi s kojima komuniciram, prekritichna i namcorasta. a, u tome i jeste poenta shto nije do meline vec do kompletne drzhave i njenih aparata. sve redom popunjeno nesposobnim i nekvalificiranim kadrom.
ali, no dobro :D, vidim da odgovor ovdje necu dobiti. :D
Post Reply