Zanimljivo da ova tema na ovom forumu nije izazvala interes, dok je na forumu radiosarajevo.ba bila vrlo živa diskusija. Priznajem, nisam mogla odgledati do kraja, jer me već nakon prve rečenice M.K. uhvatila nervoza a onda i, priznajem, stid što u ime ljudi iz BiH nekako uvijek govore neke neartikulisane, poluobrazovane osobe i kvazi-intelektualci. I nije mi se kao tebi toliko gadio V.K. i njegovi fašistički stavovi - meni ja drago da on jasno kaže šta hoće i misli tako da svi znamo na čemu smo. Meni je problem melina i meline koji su nas pritisli sa svake strane i laprdaju li laprdaju o čemu stignu bez ikakvog osjećaja odgovornosti za ono što izgovore, bez bilo kakvog znanja o onome što žele iskoristiti kao argument za nešto (ne znaju ni sami za šta, jer nemaju stava koji bi uopće argumentirali). I nisu oni samo na TV, oni su u institucijama, oni su ambasadori, predsjednici, ministri, zamjenici, pmoćnici, savjetnici....
da li melina predstavlja intelektualnu elitu bih?!
Na žalost, predstavljaju. Pa nisu ni Tunjo i sin mu u njega nešto drugačiji od Meline, osim što je njima njihova borba dala da ih ljudi gledaju kao intelektualce bez premca koji sve, ama baš sve znaju. A i pričaju tako da ih 70% onih koji im se dive ne razumije, pa izgledaju još pametniji. Meni lično za sve ovakve više odgovara riječ koja se dobije kad se riječi 'elita' oduzme 'e', ali to je moj problem, a ne njihov.