Na pola puta...

Post Reply
VjecitiStudent

#2 Re: Na pola puta...

Post by VjecitiStudent »

Cast izuzecima, ali zar je medju popovima, svestenicima i hodzama ikada bilo hrabrosti i morala, osim kad je "njihova strana" u pitanju?
Fair Life

#3 Re: Na pola puta...

Post by Fair Life »

VjecitiStudent wrote:Cast izuzecima, ali zar je medju popovima, svestenicima i hodzama ikada bilo hrabrosti i morala, osim kad je "njihova strana" u pitanju?
Ako si procitao tekst mogao si vidjeti da je bilo. I sam pises... 'cast izuzecima' ?
Last edited by Fair Life on 29/09/2009 12:27, edited 1 time in total.
osa

#4 Re: Na pola puta...

Post by osa »

čitao jutros goldsteinov tekst u jutarnjem, čovjek je 100% u pravu, bozanić se u jasenovac trebao doći pomoliti i ništa drugo, ali čim je spomenuo"ovo je bio zločin, ali...", ta tri slova ali, bacaju sjenu na njegov posjet, jer kod zločina nema ali, zločin je zločin.
Fair Life

#5 Re: Na pola puta...

Post by Fair Life »

Tako je 'osa'.

Ne sumnjam ni u jedno Slavkovo slovo.
VjecitiStudent

#6 Re: Na pola puta...

Post by VjecitiStudent »

Fair Life wrote:
VjecitiStudent wrote:Cast izuzecima, ali zar je medju popovima, svestenicima i hodzama ikada bilo hrabrosti i morala, osim kad je "njihova strana" u pitanju?
Ako si procitao tekst mogao si vidjeti da je bilo. I sam pises... 'cast izuzecima' ?
I kako zavrsise? Jednog ubise, drugi zavrsi u Jasenovcu ...
osa

#7 Re: Na pola puta...

Post by osa »

Fair Life wrote:Tako je 'osa'.

Ne sumnjam ni u jedno Slavkovo slovo.
vidjet ćeš na ovoj temi kamaru onih koji za zločine u bleiburgu i poslije rata, kažu isto što i bozanić, samo u drugom kontekstu, kad ga napadnu, a klonovi..
Elvis_je_ziv

#8 Re: Na pola puta...

Post by Elvis_je_ziv »

osa wrote:čitao jutros goldsteinov tekst u jutarnjem, čovjek je 100% u pravu, bozanić se u jasenovac trebao doći pomoliti i ništa drugo, ali čim je spomenuo"ovo je bio zločin, ali...", ta tri slova ali, bacaju sjenu na njegov posjet, jer kod zločina nema ali, zločin je zločin.
Nije on dosao da se pomoli svome Bogu, za duse hiljada( tisuca) svirepo umoreni ljudi .
On je dosao da kaze ''ali''...Strasno je ovo reci, ali bojim se da mu je to u opisu radnog mjesta.
Elvis_je_ziv

#9 Re: Na pola puta...

Post by Elvis_je_ziv »

Nego hajde da malo ''razvedrim'' , necim direktno ne vezanim za temu ...
Neki dan u jednoj informativnoj emisiji odgledam prilog koji me nije ostavio ravnodusnim.
Negdje , cini mi se u okolini Bugojna, obnovljena je porusena pravoslavna crkva.
I poslije mnogo godina,odrzano je Bogosluzenje u njoj.
Na Bogosluzenju bilo je poprilicno pravoslavnih vjerenika , uglavnom povratnici .

I , kao sto je i red , poslije sluzbe organizovana je proslava u satorima pored crkve.Nista neuobicajno..

Ali par zadnjih kadrova u prilogu nekako me je pozitivno iznenadilo... gotovo ganulo ...

U satoru se veselo igralo , i to jako lijepo,neko od srpskih kola...U pitanju su bili mladji ljudi .
A sa njima u kolu , ni manje ni vise, nego katolicki fratar ...Mislim da je rjec o franjevackom redu ,slabo se razumijem ali opasan je oko mantije kanapom.
U svemu tome poseban utisak ostavilo je i to sto je covjek ocito bio jako raspolozen , a vjerovali ili ne u tih 10-ak sec. kadra moglo se primjetiti da zna i korake...

Prilog je zavrsio na jednom natpisu na unutrasnjoj strani satora, na njemu je pisalo ...blago onom ko u Boga vjeruje...
VjecitiStudent

#10 Re: Na pola puta...

Post by VjecitiStudent »

Elvis_je_ziv wrote: U satoru se veselo igralo , i to jako lijepo,neko od srpskih kola...U pitanju su bili mladji ljudi .
A sa njima u kolu , ni manje ni vise, nego katolicki fratar ...Mislim da je rjec o franjevackom redu ,slabo se razumijem ali opasan je oko mantije kanapom.
U svemu tome poseban utisak ostavilo je i to sto je covjek ocito bio jako raspolozen , a vjerovali ili ne u tih 10-ak sec. kadra moglo se primjetiti da zna i korake...

Prilog je zavrsio na jednom natpisu na unutrasnjoj strani satora, na njemu je pisalo ...blago onom ko u Boga vjeruje...
Bosanskim franjevcima, uvijek i svugdje, kapa dole!
Post Reply