Piše: Slavko Goldenstein

Kao jedan od mnogih kojima je dio obitelji nestao u ustaškom logoru Jasenovac, želim Vam reći koliko mi je osobno žao što je Vaše lijepo zamišljeno hodočašće ostalo nedorečeno.

Ako si procitao tekst mogao si vidjeti da je bilo. I sam pises... 'cast izuzecima' ?VjecitiStudent wrote:Cast izuzecima, ali zar je medju popovima, svestenicima i hodzama ikada bilo hrabrosti i morala, osim kad je "njihova strana" u pitanju?
I kako zavrsise? Jednog ubise, drugi zavrsi u Jasenovcu ...Fair Life wrote:Ako si procitao tekst mogao si vidjeti da je bilo. I sam pises... 'cast izuzecima' ?VjecitiStudent wrote:Cast izuzecima, ali zar je medju popovima, svestenicima i hodzama ikada bilo hrabrosti i morala, osim kad je "njihova strana" u pitanju?
vidjet ćeš na ovoj temi kamaru onih koji za zločine u bleiburgu i poslije rata, kažu isto što i bozanić, samo u drugom kontekstu, kad ga napadnu, a klonovi..Fair Life wrote:Tako je 'osa'.
Ne sumnjam ni u jedno Slavkovo slovo.
Nije on dosao da se pomoli svome Bogu, za duse hiljada( tisuca) svirepo umoreni ljudi .osa wrote:čitao jutros goldsteinov tekst u jutarnjem, čovjek je 100% u pravu, bozanić se u jasenovac trebao doći pomoliti i ništa drugo, ali čim je spomenuo"ovo je bio zločin, ali...", ta tri slova ali, bacaju sjenu na njegov posjet, jer kod zločina nema ali, zločin je zločin.
Bosanskim franjevcima, uvijek i svugdje, kapa dole!Elvis_je_ziv wrote: U satoru se veselo igralo , i to jako lijepo,neko od srpskih kola...U pitanju su bili mladji ljudi .
A sa njima u kolu , ni manje ni vise, nego katolicki fratar ...Mislim da je rjec o franjevackom redu ,slabo se razumijem ali opasan je oko mantije kanapom.
U svemu tome poseban utisak ostavilo je i to sto je covjek ocito bio jako raspolozen , a vjerovali ili ne u tih 10-ak sec. kadra moglo se primjetiti da zna i korake...
Prilog je zavrsio na jednom natpisu na unutrasnjoj strani satora, na njemu je pisalo ...blago onom ko u Boga vjeruje...