zonbirile wrote:rluxemburg wrote:a može malo, ali nema puno. nije mi ovaj problem vrijedan toliko. inače i nisam neka cjepidlaka, nije meni toliko problem parkirati bilo gdje, ali me nepravda živcira, imam urođenu alergiju na nepravdu. pa kad bih znala da imam pravne osnove za reakciju na nepravdu, ne bih se mislila.
ali ni puno platila

------------------------------------------------
od kada postoje parkirališta samo za stanare zgrade.
ne znam da li postoje po zakonu. naš parking je mali, odmah uz zgradu, sa stražnje strane i ne vidi se s ceste.
a ovo tvoje pitanje otvara onu raspravu za koju sam rekla da je za neku drugu temu u uvodnom postu, ali možda da i o tome ovdje malo diskutiramo- dakle, može li parking uz neku zgradu biti samo za stanare zgrade?
s obzirom da nam se oko zgrada parkiraju ljudi iz banaka, tržnog centra, itd, stanari svih 5 zgrada su kod skretanja za parkinge, htjeli postaviti rampu.
ta rampa je poprilično skupa, 100 km po stanaru plus 50 km za daljinski. osobno me bilo strah dati novac i onda da nam gradske vlasti to sruše jer pitanje je imamo li mi pravo na postavljanje te rampe. predložila sam da stavimo znak zabrane parkiranja osim za stanare i zasad smo samo to i učinili. moj dojam je da je to malo pomoglo i da nam nije više tolika gužva oko zgrada. međutim, neki susjedi i dalje inzistiraju na postavljanju rampe. što mislite, može li se to učiniti?
a što se tiče onih mercedesa. mislim da tu nije pitanje u čijem je vlasništvu parking, bitno je samo to da nije u vlasništvu čovjeka koji ih je tu ostavio. zamisli da ostaviš automobile godinu dana na bilo kakvoj javnoj površini?

nema šanse, mislim da to ne može biti po pravilima zakona niti jedne države.