ERMA-Master Study
-
wendy
#1 ERMA-Master Study
Je li neko zavrsio ili pohađa ovaj program u Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije? Kakvi su utisci? Da li je program prilagodjen ljudima koji rade ili...
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#2 Re: ERMA-Master Study
ERMA je super!!!!!!!!!! 
Ali nije niti najmanje prilagodjen ljudima koji rade jer casovi traju SVAKI dan, od 9 ujutro do 1 popodne, a nerijetko i u popodnevnoj smjeni od 3 do 9 navece kad npr. dolaze profesori koji su kratki sa vremenom a imaju sta da kazu (npr. Zarko Puhovski).
Također, ERMA podrazumijeva i boravak:
1. 7 dana u Dubrovniku (pod uslovom da jos imaju Gendocide, War Crimes and Memories kurs)
2. 7 sedmica VAN BiH dok radis internship iliti praksu
3. 7 sedmica u Bertinoru, Italija (dok pises tezu).
Ko ce te pustiti toliko da odsustvujes s posla? Ama niko!
S druge strane, dobija se mjesecna stipendija u iznosu od nekih 400 Eura (ako se cifra nije promijenila), tako da ako vec zivis u Sarajevu, ili ako si u prilici da iznajmis neki jeftini stan/sobu, moze se proci.
S druge strane, biti ces u prilici da upoznas ljude koje nikad ne bi upoznala inace, (moji najbolji prijatelji su iz Kirgistana i Izraela), profesora ima svakakvih: od budala do genija, ali su svi korektni sto se tice ocjenjivanja. Puno se radi, ali ako je generacija dobra- puno se i zeza.
Ama, ERMA je super!!!!!!!!
Ako imas jos nekih pitanja, feel free to contact me
I jos nesto: SVE SVE SVE je na engleskom, tako da ako imas problema sa tim jezikom... nece biti bas ugodno!
Ali nije niti najmanje prilagodjen ljudima koji rade jer casovi traju SVAKI dan, od 9 ujutro do 1 popodne, a nerijetko i u popodnevnoj smjeni od 3 do 9 navece kad npr. dolaze profesori koji su kratki sa vremenom a imaju sta da kazu (npr. Zarko Puhovski).
Također, ERMA podrazumijeva i boravak:
1. 7 dana u Dubrovniku (pod uslovom da jos imaju Gendocide, War Crimes and Memories kurs)
2. 7 sedmica VAN BiH dok radis internship iliti praksu
3. 7 sedmica u Bertinoru, Italija (dok pises tezu).
Ko ce te pustiti toliko da odsustvujes s posla? Ama niko!
S druge strane, dobija se mjesecna stipendija u iznosu od nekih 400 Eura (ako se cifra nije promijenila), tako da ako vec zivis u Sarajevu, ili ako si u prilici da iznajmis neki jeftini stan/sobu, moze se proci.
S druge strane, biti ces u prilici da upoznas ljude koje nikad ne bi upoznala inace, (moji najbolji prijatelji su iz Kirgistana i Izraela), profesora ima svakakvih: od budala do genija, ali su svi korektni sto se tice ocjenjivanja. Puno se radi, ali ako je generacija dobra- puno se i zeza.
Ama, ERMA je super!!!!!!!!
Ako imas jos nekih pitanja, feel free to contact me
I jos nesto: SVE SVE SVE je na engleskom, tako da ako imas problema sa tim jezikom... nece biti bas ugodno!
-
wendy
#3 Re: ERMA-Master Study
a nemam problema s jezikom vec s poslom
steta....htjela sam upisati one evropske studije, ali nema ove godine
a ovo mi se ucinilo zanimljivo, pa htjedoh dok cekam nesto odraditi
)
- Angelina84
#4 Re: ERMA-Master Study
a gdje se to pohađa? U Sarajevu ili...? Nisam baš upratila gdje, šta, kako... 
- Loulou
#5 Re: ERMA-Master Study
http://www.cps.edu.ba/Angelina84 wrote:a gdje se to pohađa? U Sarajevu ili...? Nisam baš upratila gdje, šta, kako...