ERMA-Master Study

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
wendy

#1 ERMA-Master Study

Post by wendy »

Je li neko zavrsio ili pohađa ovaj program u Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije? Kakvi su utisci? Da li je program prilagodjen ljudima koji rade ili...
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#2 Re: ERMA-Master Study

Post by anjusha »

ERMA je super!!!!!!!!!! :D
Ali nije niti najmanje prilagodjen ljudima koji rade jer casovi traju SVAKI dan, od 9 ujutro do 1 popodne, a nerijetko i u popodnevnoj smjeni od 3 do 9 navece kad npr. dolaze profesori koji su kratki sa vremenom a imaju sta da kazu (npr. Zarko Puhovski).
Također, ERMA podrazumijeva i boravak:
1. 7 dana u Dubrovniku (pod uslovom da jos imaju Gendocide, War Crimes and Memories kurs)
2. 7 sedmica VAN BiH dok radis internship iliti praksu
3. 7 sedmica u Bertinoru, Italija (dok pises tezu).

Ko ce te pustiti toliko da odsustvujes s posla? Ama niko!
S druge strane, dobija se mjesecna stipendija u iznosu od nekih 400 Eura (ako se cifra nije promijenila), tako da ako vec zivis u Sarajevu, ili ako si u prilici da iznajmis neki jeftini stan/sobu, moze se proci.
S druge strane, biti ces u prilici da upoznas ljude koje nikad ne bi upoznala inace, (moji najbolji prijatelji su iz Kirgistana i Izraela), profesora ima svakakvih: od budala do genija, ali su svi korektni sto se tice ocjenjivanja. Puno se radi, ali ako je generacija dobra- puno se i zeza.
Ama, ERMA je super!!!!!!!!
Ako imas jos nekih pitanja, feel free to contact me :)

I jos nesto: SVE SVE SVE je na engleskom, tako da ako imas problema sa tim jezikom... nece biti bas ugodno!
wendy

#3 Re: ERMA-Master Study

Post by wendy »

a nemam problema s jezikom vec s poslom :( steta....htjela sam upisati one evropske studije, ali nema ove godine :( a ovo mi se ucinilo zanimljivo, pa htjedoh dok cekam nesto odraditi :))
Angelina84

#4 Re: ERMA-Master Study

Post by Angelina84 »

a gdje se to pohađa? U Sarajevu ili...? Nisam baš upratila gdje, šta, kako... :shock:
Loulou

#5 Re: ERMA-Master Study

Post by Loulou »

Angelina84 wrote:a gdje se to pohađa? U Sarajevu ili...? Nisam baš upratila gdje, šta, kako... :shock:
http://www.cps.edu.ba/
Post Reply