Bolonjac wrote:Jucer sam izasao u jedan kafic i narucio pivo a prijatelj kafu. Konorbar
donjeo pivo i kafu al nije racun naravno standard Sarajevo.
I prije nego sto sam platio pogledao cjenovnik i trebao bi platiti 4 KM kad on kaze 5KM hajd nevazno nek mu bude marka sto bi ameri rekli tip al nek zna kad cu mu iduci put doci u kafic.
No onda je pitanje kome prkosim konobaru ili gazdi a mislim da su oba kriva.
Gazda jer ne izdaje racun, a konobar sebi uzima jer ne izdaje racun.
Cuo sam da je neka cura dosla iz Zagreba sjela negdje u centru Sarajeva u kafic i konobar joj nije
donjeo racun ona fino popila i otisla
Zanima me gdje se moze prijaviti lokal koji ne izdaje racun? tj. ima li neki "hotline" ili da li bi mi trebali traziti neki nacin online prijave i kome bi to trebalo prijaviti?
Prije je sasvim normalno bilo da ne dobijes racun no sada kako je vecina kafica pocela izdavati racune stvarno mi smeta kad ga ne dobijem.
Daj bgt sredi ovo sa 'jedenjem'

(vidio, sjedio, vozio, DONIO...

)
A inače, nemoj se pouzdati u cjenovnik, na stolu meni - na računu sasvim druga priča.
Sjedila sam prije neko veče u Saraju, na kolačima sa drugaricom i ja uzela dvije turske baklave (one tanke, sitne)
i ona uzela dvije kugle sladoleda. I sad, piše baklavica 0.50 KM, a kugla sladoleda 1 KM, i ja fino skontam da trebam platiti tri marke i idem na kasu.
Tamo neki nepismeni buco, niti nas je fino uslužio čak me zamalo zalio vodom kad je stavljao na astal.
Kaže meni 'Imaš za platit' 4.5 KM' ja
Pa kako, rekoh, evo na meniju..on mene prekide, kaže 'Ev' baklavice dole,marka i po komad.'
Ja krenem da se raspravljam kako sad pa 4.5, hajd i da je baklava 1.5 pa to je 3 KM, a kugle 2 KM, onda je to 5 KM
On meni - Tako ti je kako ti je.
Ja
Zapamtit će kad će moja noga kročit u onu debilnu slastičarnu...
neka se niko ne uvrijedi...