ukratko, da li neko zna ima li kod nas u lijepom nam Sarajevu kurs rumunjskog jezika?
Ako ima, jel neko isao i kako je to organizovano itd?
Unaprijed hvala
Moderator: Chloe
postovana madam MeD,MmeDeLafayette wrote:hm...imas kakav konstruktivan odgovor andrej?
MmeDeLafayette wrote:Stii de unde pot cumpăra un bun român-serbina sau croată dicţionar? Cred că Ambasada României la Sarajevo ştie despre unele cursuri de limba română, aşa că i se va apela de ele mâine
Pa .. volim gaAndrej4MRN7H wrote:MmeDeLafayette wrote:Stii de unde pot cumpăra un bun român-serbina sau croată dicţionar? Cred că Ambasada României la Sarajevo ştie despre unele cursuri de limba română, aşa că i se va apela de ele mâine
Znate li gdje mogu kupiti dobar-rumunjski rječnik srpski ili hrvatski? Mislim da rumunjska ambasada u Sarajevu zna o nekim Rumunjskim jezickim tečajevima, pa ću ih sutra nazvati!
Draga MmeDel,ja ne znam stvarno gdje u Sarajevu moze da se nabavi neki rijecnik rumunskog jezika,ali vjerujem dda postoji kod nasih susjeda u susjednoj drzavi Srbiji i da bi ti oni svakako pomogli i poslali..Njima bi ti bilo da se obratis mozda najsigurnije.
...cekaj ...reci mi zasto i od kuda ti interesovanje za rumunski u Sarajevu?![]()
![]()
MmeDeLafayette wrote:Am găsit şi a cumpărat de dicţionar!![]()
![]()
![]()
BlooQ. wrote:MmeDeLafayette wrote:Am găsit şi a cumpărat de dicţionar!![]()
![]()
![]()
na internetu možeš naci dosta (u pdf formatu) gramatika rumunjskog jezika (mada su na engleskom)
koje su iscrpne i temeljite
a sam jezik nije toliko tesko nauciti jer sam ga ja ucila samo incijativno
imaju pravila za citanje
jedino ce ti problem predstavljati odredeni glasovi kojih nema u nasem jeziku
ali ako se zarovis po netu ima dosta gramatika