Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Dori

#1 Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by Dori »

Znaci (hipoteticki) dobijete na koristenje manji poslovni prostor (30-40m2) u BBI centru, novom Multiplex-u, bilo gdje na toj lokaciji i onda jedino sto Vam treba je ideja kako ga iskoristiti?
Sta otvoriti? Ideje? Help!
A naravno da nije kafana, vec nesto sto je korisno i potrebno gradu, a ujedno i profitabilno? :?:
Dendrlix

#2 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by Dendrlix »

Das ga nekome ko zna sta ce napraviti tu. Naravno uz novcanu naknadu.
oscar

#3 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by oscar »

Zavisi da li ces ga dobiti na neki duzi ili kraci vremenski period... Zavisi od tvog trenutnog posla, obrazovanja, iskustva, afiniteta i td!
hakazvaka

#4 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by hakazvaka »

ne vjerujem da ce ti neko svoju ideju, ako je dobra, reci.. znas kakvi su ljudi danas :D
sretno u svakom slucaju!

ja da dobijem takvu priliku otvorio bih svoj studio. web development :) nista novo, ali donosi ogromne kolicine novca :D
karanana

#5 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by karanana »

hakazvaka wrote:ne vjerujem da ce ti neko svoju ideju, ako je dobra, reci.. znas kakvi su ljudi danas :D
sretno u svakom slucaju!

ja da dobijem takvu priliku otvorio bih svoj studio. web development :) nista novo, ali donosi ogromne kolicine novca :D
sta ce ti za ovo prostor u strogom trgovackom centru grada.
u multiplexu bi preuzeo excluzivno pravo na pecenje kokica i prodaju pica i slatkisa a dogovorio bih da se zabrani unosenje pica i grickalica s vana.
Custos

#6 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by Custos »

Otvoriš sex-shop :P , u ovim recesijskim vremenima ljudima samo ostaje da se... :dance: .
chuchumbamayumbe

#7 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by chuchumbamayumbe »

Izrentaš nekoj kladioničarskoj firmi i to je to.
8-)
Neelix

#8 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by Neelix »

Dendrlix wrote:Das ga nekome ko zna sta ce napraviti tu. Naravno uz novcanu naknadu.
:thumbup: najpametnije :-)
atko

#9 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by atko »

Npr optika ... sa naglaskom na djeciju optiku + dobra reklamna kampanja (sta god da otvoris reklama se podrazumjeva )

Naravno to je hipoteticki odgovor kao sto je i pitanje hipoteticko :) jer sve zavisi cemu tezis i sta znas raditi... eto npr haka bi otvorio web studio jer je to njegov svijet ... a to moze i na -3 spratu garaze :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#10 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by Toto »

Dendrlix wrote:Das ga nekome ko zna sta ce napraviti tu. Naravno uz novcanu naknadu.
a moze li se u seheru jamljat najam na najam
Last edited by Toto on 08/05/2009 08:27, edited 1 time in total.
hakazvaka

#11 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by hakazvaka »

atko wrote:Npr optika ... sa naglaskom na djeciju optiku + dobra reklamna kampanja (sta god da otvoris reklama se podrazumjeva )

Naravno to je hipoteticki odgovor kao sto je i pitanje hipoteticko :) jer sve zavisi cemu tezis i sta znas raditi... eto npr haka bi otvorio web studio jer je to njegov svijet ... a to moze i na -3 spratu garaze :D
haj majketi, ko da je vazno jel bbi il robotova garaza. :lol:

a od sex shopa nema nista, barem ne u BBI :D :D
Dori

#12 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by Dori »

Izgleda najpametnije :D Siguran prihod svaki mjesec, bez imalo truda :mrgreen:

Hmmm....
atko

#13 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by atko »

hakazvaka wrote: haj majketi, ko da je vazno jel bbi il robotova garaza. :lol:
I ja kazem :D bitno je da imas stek za LAN i punjac laptopa i gdje si god tu je i tvoja mala fabrika ...a dobar dio posla se da uraditi i mimo garaze u offline modu, na plazi recimo :D :D :D
zgembo_sa

#14 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by zgembo_sa »

Izdaj prostor nekome jer dobru ideju ti niko nece dati dzaba...
Michun

#15 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by Michun »

Ja bi nabavila 2-3 mixera kvalitetna, pokupila recepte po netu i iz US, obucila dvije fine tete i napravila im diiiivne uniforme i otvorila radnju sa smoothies i milk shakes!
Dugujes mi pola od prve mjesecne zarade za ideju... :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Smoothie
sarayewo

#16 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by sarayewo »

Michun wrote:Ja bi nabavila 2-3 mixera kvalitetna, pokupila recepte po netu i iz US, obucila dvije fine tete i napravila im diiiivne uniforme i otvorila radnju sa smoothies i milk shakes!
Odlicna ideja... dodaj tome jos jedan onaj industrijski sokovnik i cijedi svjeze sokove (jabuka, banana, mrkva, narandza, i onda razni mixevi svega...), eventualno skontas nekoliko svjezih, zdravih sendvica da upotpune ugodjaj...
sistem

#17 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by sistem »

javni pisar :oops:
(obzirom na broj nepismenih ...)
Michun

#18 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by Michun »

sarayewo wrote:
Michun wrote:Ja bi nabavila 2-3 mixera kvalitetna, pokupila recepte po netu i iz US, obucila dvije fine tete i napravila im diiiivne uniforme i otvorila radnju sa smoothies i milk shakes!
Odlicna ideja... dodaj tome jos jedan onaj industrijski sokovnik i cijedi svjeze sokove (jabuka, banana, mrkva, narandza, i onda razni mixevi svega...), eventualno skontas nekoliko svjezih, zdravih sendvica da upotpune ugodjaj...
eto ti vidis...ima nas istomisljenika. ja bi to fakat fakat otvorila da imam prostor negdje u gradu, gdje ima setaca. :D
imal' ko prostor, ja cu sve ostalo ;-) kao zaljubljenik u smoothies.
Dori

#19 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by Dori »

Michun wrote:
sarayewo wrote:
eto ti vidis...ima nas istomisljenika. ja bi to fakat fakat otvorila da imam prostor negdje u gradu, gdje ima setaca. :D
Hmmmm....mogli bi se dogovoriti :D
karanana

#20 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by karanana »

ovo vam je dobra ideja.
Michun

#21 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by Michun »

@ Dena, u biznisu smo dakleM.
Sve dobre ideje se placaju. Pare na suMce :D
Beze zeze, ovo ide ko ludo dje god sam bila po US. A i ja sam pila/jela iste.
Ja odavno zelim ovo raditi, al nEam prostor na prometnom mjestu a nEam ni stele u opstinama da dodjem do istog :shock:
bach

#22 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by bach »

Dena wrote:Znaci (hipoteticki) dobijete na koristenje manji poslovni prostor (30-40m2) u BBI centru, novom Multiplex-u, bilo gdje na toj lokaciji i onda jedino sto Vam treba je ideja kako ga iskoristiti?
A naravno da nije kafana, vec nesto sto je korisno i potrebno gradu, a ujedno i profitabilno? :?:
Otvori mesdžid i naplaćuj ulaz.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#23 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by PipiDugaDevetka »

Dena wrote:
Michun wrote:
sarayewo wrote: Odlicna ideja... dodaj tome jos jedan onaj industrijski sokovnik i cijedi svjeze sokove (jabuka, banana, mrkva, narandza, i onda razni mixevi svega...), eventualno skontas nekoliko svjezih, zdravih sendvica da upotpune ugodjaj...
Hmmmm....mogli bi se dogovoriti :D
Shefica bi morala i neki domaći smoothies napraviti, izmisliti. Šta je naša boza drugo, nego ovo što se na Zapadu zove Smoothies(Kukurzno brašno+jogurt), smreka +xxvoće+xxABkultura, sok od zove +xx da liči na smoothies, ima da stranci počnu dolaziti na DENASMOOTHIES maksuz!

Sretno vam bilo, dolazim da probam te smoothies plus, morate imati nešto svoje, originalno, a to je boza, smreka, zova, pa dodati šta je potrebno da liči na taj smoothies.
anonimni clan

#24 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by anonimni clan »

Dena wrote:Znaci (hipoteticki) dobijete na koristenje manji poslovni prostor (30-40m2) u BBI centru, novom Multiplex-u, bilo gdje na toj lokaciji i onda jedino sto Vam treba je ideja kako ga iskoristiti?
Kinesku radnju?
Hem nije kafana,hem je tako nesto ocito potrebno gradu a kako stvari stoje........i te kako je profitabilna. :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#25 Re: Kako iskoristiti poslovni prostor u centru?

Post by Toto »

kako je sa javnim cenifama u okolini
Post Reply