KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Moderator: anex
-
las-t
#1 KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Molio bi sve cijenjene forumase ako neko zna gdje mogu nabaviti KONJSKO MESO posto mi treba za lijek djetetu, preporuka je ljekara da mora 2-3 puta najmanje sedmicno konzumirati, navodno sam cuo da ima negdje u Visokom da kolju za Talijane jednom u 2-3 mjeseca, al mi niko nezna pouzdano reci, molila bi sve koji ovo procitaju ako mi mogu pomoci ili dati broj telefona od mesara koji to kolju ili ako neko prodaje KONJA i to bi kupio pa bi ga ja zaklao i stavio u zamrzivac
Hvala unaprijed !
Hvala unaprijed !
-
soraya1
#2 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Uh tesko pitanje, a sta je djetetu ?
- StLouis
#3 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Ne mogu vjerovati da ti je doktor takvo nesto rekao!??

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Pametan neki dr.StLouis wrote:Ne mogu vjerovati da ti je doktor takvo nesto rekao!??![]()
![]()
Konji, ovi što ih lovokradice ''privode'', pa prodaju konjsko meso, hrane se potpuno prirodnom hranom, nema Posillac hormonskog tretmana radi brzog prirasta,...Ma i ja bih kupio ako ko dozna gdje se može kupiti, ali mnogo manju količinu. Desetak kg, zavisno od cijene uz uslov vet. provjere.
-
Majjah
#5 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Ma kupi slobodno suhog mesa od bilo kojeg proizvodjaca iz Mulica ili Arnautovica, oni ionako trpaju konjetinu u svoje proizvode
Sad malo salu na stranu, preko telefona ti NIKO od njih nece reci da kolju Konje, al znam da sam u avliji jednog od njih jednom vidio ostatke od konja, gdje je glavnina zavrsila, prepustam vasoj masti
Otidji u selo pa pitaj, Arnautovici su ti ono selo odmah sa desne strane kad se iskljucujes sa autoputa za Visoko, svaka druga kuca se time bavi. U carsiju ne dolazi zbog toga, ovdje se niko ne bavi proizvodnjom suhog mesa
Sad malo salu na stranu, preko telefona ti NIKO od njih nece reci da kolju Konje, al znam da sam u avliji jednog od njih jednom vidio ostatke od konja, gdje je glavnina zavrsila, prepustam vasoj masti
Otidji u selo pa pitaj, Arnautovici su ti ono selo odmah sa desne strane kad se iskljucujes sa autoputa za Visoko, svaka druga kuca se time bavi. U carsiju ne dolazi zbog toga, ovdje se niko ne bavi proizvodnjom suhog mesa
-
las-t
#7 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Hvala najljepsa tragom tvojih uputa nabavio sam potrebnu kolicinu ,Majjah wrote:Ma kupi slobodno suhog mesa od bilo kojeg proizvodjaca iz Mulica ili Arnautovica, oni ionako trpaju konjetinu u svoje proizvode![]()
Sad malo salu na stranu, preko telefona ti NIKO od njih nece reci da kolju Konje, al znam da sam u avliji jednog od njih jednom vidio ostatke od konja, gdje je glavnina zavrsila, prepustam vasoj masti![]()
-
las-t
#8 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
samo da kazem za neupucene konjsko meso je jedno od najzdravijih mesa,samo sto mi nemamo naviku da to jedemo malo stariji sarajlije spominju trznicu na markalama da je u trznici bio jedan boks gdje se samo prodavalo konjsko meso, informacije radi u srbiji kilogram konjskog mesa je skorom kao kilogram teletine.
-
papa Štrumf
#9 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
las-t,
zamolio bih te ako još uvijek dolaziš na forum da mi pojasniš gdje si tačno našao to meso. Isti su razlozi iz kojeg tražim konjsko meso, pa ako se pojaviš gdje na forumu i pročitaš moj post, možeš mi poslati i poruku.
Unaprijed hvala
P.S. ne mora biti forumaš las-t, ako iko drugi zna tačno gdje se može nabaviti ovo meso, može me kontaktirati na forumu, mailom, ili poslati poruku na mobitel.
zamolio bih te ako još uvijek dolaziš na forum da mi pojasniš gdje si tačno našao to meso. Isti su razlozi iz kojeg tražim konjsko meso, pa ako se pojaviš gdje na forumu i pročitaš moj post, možeš mi poslati i poruku.
Unaprijed hvala
P.S. ne mora biti forumaš las-t, ako iko drugi zna tačno gdje se može nabaviti ovo meso, može me kontaktirati na forumu, mailom, ili poslati poruku na mobitel.
Last edited by papa Štrumf on 17/04/2014 16:48, edited 1 time in total.
-
pure_love
#10 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
ukusno je to meso,:D 
- Bosanac sa dna kace
#11 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
kolko kosta konjsko meso kod nas?
-
w01f
#12 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Nadam se da ce ti sin sto prije ozdraviti, ali cuj konjsko meso Boze dragi.. kako mogu ubiti konja radi novca 
-
safran
#13 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
ždrijebe u okolini Čajniča i Foče 100-150 KMBosanac sa dna kace wrote:kolko kosta konjsko meso kod nas?
-
bulevarmostar
#14 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Interesuje me sta se lijeci konjskim mesom? Mozda i ja pocnem cevape od njega pravit'.las-t wrote:Molio bi sve cijenjene forumase ako neko zna gdje mogu nabaviti KONJSKO MESO posto mi treba za lijek djetetu, preporuka je ljekara da mora 2-3 puta najmanje sedmicno konzumirati, navodno sam cuo da ima negdje u Visokom da kolju za Talijane jednom u 2-3 mjeseca, al mi niko nezna pouzdano reci, molila bi sve koji ovo procitaju ako mi mogu pomoci ili dati broj telefona od mesara koji to kolju ili ako neko prodaje KONJA i to bi kupio pa bi ga ja zaklao i stavio u zamrzivac
Hvala unaprijed !
Hvala unaprijed.
-
zonbirile
#15 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
novijim sarajlijama na znanje,bila je prodavnica konjskog mesa u Markalama,a u Italiji i Francuskoj i danas imaš mesnice sa konjskim mesom.
-
HomeArt
#16 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Ima u Visokom 6 KM je 1kg. Konjsko meso je puno zeljeza.
- sffovac
#17 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
mislim da se konjsko meso koristi kod lijecenja anemije, a sto se kod nas toliko ne jede ... vjerovatno sto je prilicno skupo i nije isplativo kad konjo moze bit dobar i za druge stvari
-
HomeArt
#18 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
mislim da se konjsko meso koristi kod lijecenja anemije, a sto se kod nas toliko ne jede ... vjerovatno sto je prilicno skupo i nije isplativo kad konjo moze bit dobar i za druge stvari[/quote]
Ma pusti delegate.
@zonbirile pozdrav
Ma pusti delegate.
@zonbirile pozdrav
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#19 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Ekstremnost je jesti deset godina smrznuto meso, vjerovatno još i hormonizirano i to iz
Brazila, Estonije, Argentine,....http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=62673
Brazila, Estonije, Argentine,....http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=62673
Last edited by PipiDugaDevetka on 26/11/2009 10:59, edited 1 time in total.
-
Gospoda Ministarka
#20 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Konjsko meso
od onih slatjkih konjceka
Sve razumijem ali ove divne zivotinje

od onih slatjkih konjceka
Sve razumijem ali ove divne zivotinje

-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#21 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Jagnjeće meso...od jagnjeta, simbola čednosti, nevinosti i čistote.
A tako ukusno...
A tako ukusno...
- PipiDugaDevetka
-
vratnik
#23 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
znao sam odmah da ce se na ovoj temi zakuhati. Covjek je postavio piranje, ako mozete pomoci, pomozite, ako ne, uvijek vam ostaje greepeace i whalewars.

- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#24 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
Djaba uzbudio duhovevratnik wrote:znao sam odmah da ce se na ovoj temi zakuhati. Covjek je postavio piranje, ako mozete pomoci, pomozite, ako ne, uvijek vam ostaje greepeace i whalewars.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#25 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI
jessahan wrote:Ima u Visokom 6 KM je 1kg. Konjsko meso je puno zeljeza.
ali smijes samo malu porciju konjskih cevapa dnevno
inace poces hrdjat od tog silnog zeljeza