KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

las-t

#1 KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by las-t »

Molio bi sve cijenjene forumase ako neko zna gdje mogu nabaviti KONJSKO MESO posto mi treba za lijek djetetu, preporuka je ljekara da mora 2-3 puta najmanje sedmicno konzumirati, navodno sam cuo da ima negdje u Visokom da kolju za Talijane jednom u 2-3 mjeseca, al mi niko nezna pouzdano reci, molila bi sve koji ovo procitaju ako mi mogu pomoci ili dati broj telefona od mesara koji to kolju ili ako neko prodaje KONJA i to bi kupio pa bi ga ja zaklao i stavio u zamrzivac
Hvala unaprijed !
soraya1

#2 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by soraya1 »

Uh tesko pitanje, a sta je djetetu ?
StLouis

#3 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by StLouis »

Ne mogu vjerovati da ti je doktor takvo nesto rekao!?? :? :shock: :sad:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by PipiDugaDevetka »

StLouis wrote:Ne mogu vjerovati da ti je doktor takvo nesto rekao!?? :? :shock: :sad:
Pametan neki dr.
Konji, ovi što ih lovokradice ''privode'', pa prodaju konjsko meso, hrane se potpuno prirodnom hranom, nema Posillac hormonskog tretmana radi brzog prirasta,...Ma i ja bih kupio ako ko dozna gdje se može kupiti, ali mnogo manju količinu. Desetak kg, zavisno od cijene uz uslov vet. provjere.
Majjah

#5 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by Majjah »

Ma kupi slobodno suhog mesa od bilo kojeg proizvodjaca iz Mulica ili Arnautovica, oni ionako trpaju konjetinu u svoje proizvode :D
Sad malo salu na stranu, preko telefona ti NIKO od njih nece reci da kolju Konje, al znam da sam u avliji jednog od njih jednom vidio ostatke od konja, gdje je glavnina zavrsila, prepustam vasoj masti :D
Otidji u selo pa pitaj, Arnautovici su ti ono selo odmah sa desne strane kad se iskljucujes sa autoputa za Visoko, svaka druga kuca se time bavi. U carsiju ne dolazi zbog toga, ovdje se niko ne bavi proizvodnjom suhog mesa ;)
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 11:01, edited 2 times in total.
las-t

#7 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by las-t »

Majjah wrote:Ma kupi slobodno suhog mesa od bilo kojeg proizvodjaca iz Mulica ili Arnautovica, oni ionako trpaju konjetinu u svoje proizvode :D
Sad malo salu na stranu, preko telefona ti NIKO od njih nece reci da kolju Konje, al znam da sam u avliji jednog od njih jednom vidio ostatke od konja, gdje je glavnina zavrsila, prepustam vasoj masti :D
Otidji u selo pa pitaj, Arnautovici su ti ono selo odmah sa desne strane kad se iskljucujes sa autoputa za Visoko, svaka druga kuca se time bavi. U carsiju ne dolazi zbog toga, ovdje se niko ne bavi proizvodnjom suhog mesa ;)
Hvala najljepsa tragom tvojih uputa nabavio sam potrebnu kolicinu ,
las-t

#8 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by las-t »

samo da kazem za neupucene konjsko meso je jedno od najzdravijih mesa,samo sto mi nemamo naviku da to jedemo malo stariji sarajlije spominju trznicu na markalama da je u trznici bio jedan boks gdje se samo prodavalo konjsko meso, informacije radi u srbiji kilogram konjskog mesa je skorom kao kilogram teletine.
papa Štrumf

#9 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by papa Štrumf »

las-t,
zamolio bih te ako još uvijek dolaziš na forum da mi pojasniš gdje si tačno našao to meso. Isti su razlozi iz kojeg tražim konjsko meso, pa ako se pojaviš gdje na forumu i pročitaš moj post, možeš mi poslati i poruku.
Unaprijed hvala
P.S. ne mora biti forumaš las-t, ako iko drugi zna tačno gdje se može nabaviti ovo meso, može me kontaktirati na forumu, mailom, ili poslati poruku na mobitel.
Last edited by papa Štrumf on 17/04/2014 16:48, edited 1 time in total.
pure_love

#10 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by pure_love »

ukusno je to meso,:D :thumbup:
Bosanac sa dna kace

#11 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by Bosanac sa dna kace »

kolko kosta konjsko meso kod nas?
w01f

#12 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by w01f »

Nadam se da ce ti sin sto prije ozdraviti, ali cuj konjsko meso Boze dragi.. kako mogu ubiti konja radi novca :-)
safran

#13 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by safran »

Bosanac sa dna kace wrote:kolko kosta konjsko meso kod nas?
ždrijebe u okolini Čajniča i Foče 100-150 KM
bulevarmostar

#14 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by bulevarmostar »

las-t wrote:Molio bi sve cijenjene forumase ako neko zna gdje mogu nabaviti KONJSKO MESO posto mi treba za lijek djetetu, preporuka je ljekara da mora 2-3 puta najmanje sedmicno konzumirati, navodno sam cuo da ima negdje u Visokom da kolju za Talijane jednom u 2-3 mjeseca, al mi niko nezna pouzdano reci, molila bi sve koji ovo procitaju ako mi mogu pomoci ili dati broj telefona od mesara koji to kolju ili ako neko prodaje KONJA i to bi kupio pa bi ga ja zaklao i stavio u zamrzivac
Hvala unaprijed !
Interesuje me sta se lijeci konjskim mesom? Mozda i ja pocnem cevape od njega pravit'.

Hvala unaprijed.
zonbirile

#15 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by zonbirile »

novijim sarajlijama na znanje,bila je prodavnica konjskog mesa u Markalama,a u Italiji i Francuskoj i danas imaš mesnice sa konjskim mesom.
HomeArt

#16 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by HomeArt »

Ima u Visokom 6 KM je 1kg. Konjsko meso je puno zeljeza.
sffovac

#17 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by sffovac »

mislim da se konjsko meso koristi kod lijecenja anemije, a sto se kod nas toliko ne jede ... vjerovatno sto je prilicno skupo i nije isplativo kad konjo moze bit dobar i za druge stvari
HomeArt

#18 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by HomeArt »

mislim da se konjsko meso koristi kod lijecenja anemije, a sto se kod nas toliko ne jede ... vjerovatno sto je prilicno skupo i nije isplativo kad konjo moze bit dobar i za druge stvari[/quote]

Ma pusti delegate.

@zonbirile pozdrav :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Ekstremnost je jesti deset godina smrznuto meso, vjerovatno još i hormonizirano i to iz
Brazila, Estonije, Argentine,....http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=62673
Last edited by PipiDugaDevetka on 26/11/2009 10:59, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#20 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by Gospoda Ministarka »

Konjsko meso :roll:

od onih slatjkih konjceka :(

Sve razumijem ali ove divne zivotinje :-x

Image
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#21 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by Pera Trta »

Jagnjeće meso...od jagnjeta, simbola čednosti, nevinosti i čistote.
A tako ukusno... :D
PipiDugaDevetka

#22 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Image
vratnik

#23 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by vratnik »

znao sam odmah da ce se na ovoj temi zakuhati. Covjek je postavio piranje, ako mozete pomoci, pomozite, ako ne, uvijek vam ostaje greepeace i whalewars.
;-)
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#24 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by A1fa »

vratnik wrote:znao sam odmah da ce se na ovoj temi zakuhati. Covjek je postavio piranje, ako mozete pomoci, pomozite, ako ne, uvijek vam ostaje greepeace i whalewars.
;-)
Djaba uzbudio duhove :D Autor teme je postravio pitanje, dobio je upute u par postova ispod od clana Majjah, te se istom zahvalio uz napomenu da je nasao ono sta mu treba! Ne znam gdje je problem vise?? :roll:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#25 Re: KONJSKO MESO GDJE NABAVITI

Post by Toto »

sahan wrote:Ima u Visokom 6 KM je 1kg. Konjsko meso je puno zeljeza.
jes
ali smijes samo malu porciju konjskih cevapa dnevno
inace poces hrdjat od tog silnog zeljeza
Post Reply