DataLab Pantheon
E-line sys
4th Dimension 4DWand
Ako je neko koristio, ili dolazio u dodir svi savjeti su dobrodosli
Moderator: anex
Potvrđujem sve navedeni isto iskustvo, jako pregledan i ugodan za rad ali slaba i spora podrška. I uz to još skupa svaki sat koji programer provede u tvojoj firmi košta 50EUR-a, a u suštini se stalno mijenjaju ti momci pa su slaba a dobro plačena podrška. Program kao program mislim da je OK, a i već se pisalo o njemu na drugoj temi.ePegasus wrote:Ako još nisi kupio program - Od ova tri aktivno sam radio samo sa Pantheonom :
Prednosti :
- ima help i upustvo na hiljade stranice na bosanskom jeziku,
- mogućnost edukacije direktno kod Datalab BH,
- kada ti neko jednom dobro podesi šifrante i ostale postavke, zaista zna biti ugodan za rad,
Nedostaci :
- neblagovremena i nestručna podrška nekih partnera - ako ga izabereš dobro se raspitaj za partnera,
- često se desi da nakon update-a neke stvari vitalne ne rade, pa moraš čekati na patcheve,
- zahtijeva dosta edukacije - jer je program obiman,
Pa svaka firma je specifična i naravno da se radi o dodatnim postavkama, ali zaista su nama naplatili čak i formiranje baza što je mene jako iziritiralo pa smo se bunili.... Imamo neki dogovoreni fixni popust na mislim 20 ili 30%, a sa druge strane s obzirom da je kod nas jako veliki promet imali smo puno zahtjeva ne znam kakvo je vaše iskustvo ali mi smo dosta toga morali prilagođavati našim potrebama, jer se radi o više povezanih firmi pa smo to i dobro platili. A dosta stvari smo morali sami rješavati prilagođavati ispise isl. Ja lično mislim da bi u postavkama trebao da postoji ispis npr. fakture koja sadrži sve potreben elemente a ne da se oni bacuju na naš zahtjev, jer u početku nisamo odmah mogli sve skontati sami i sl. i taman se naučili a oni pređoše na 5.5 verzijuePegasus wrote:50€ !!! ok ako se radi o nekim dodatnim rješenjima, procedurama koje nisi sadržane po deafultu programa ali za postavke može upola jefitnije...
Svaka cast za strucan odgovor, kolika je to tvoja "firmetina" pa te ne zadovoljavaju ovi vrhunski programi? Niko ti nije kriv ako instaliras server na neku kantu jos to pretpostavljam radi preko wirelessa i ocekujes da ti je odzivconvict wrote:Ako ti je firma iole veca od trafike, i Pantheon i E-Line ce ti brzo biti prespori. Mislim da je 4d znacajno bolje rjesenje.
Pozdrav Chemist,Chemist wrote:Koji je od ova tri bolji, koje su mane itd...
DataLab Pantheon
E-line sys
4th Dimension 4DWand
Ako je neko koristio, ili dolazio u dodir svi savjeti su dobrodosli
I koliko se naplati za ovaj providni crosspost na 3-4 threada istovremeno!?Atena wrote:Ja koristim ovaj http://www.comp-2000.com.ba i super me sluzi. Ponekad viska opcija jer malim firmama ne treba sve sto nude za vece firme ali podrska i razvoj odlican...