sprava koja skuplja prasinu
Moderator: anex
- Duhovni Vođa
#1 sprava koja skuplja prasinu
jel neko zna gdje mogu nabaviti tu malu spravicu koja skuplja prasinu u sebe? vidio sam to jednom davno kod jednog prijatelja, a zapravo ne znam ni kako se to zove niti za cim da guglam. to je u biti jedna sprava velicine kablovskog modema (mozda malo manja), radi na baterije i u sebe skuplja svu prasinu u sobi. radi fantasticno, a to se moze vidjeti po filteru koji kad se cisti bude puuuuun prasine, ali nekako presovane, izvadi se kao jedna "cigla" prasine i baci u smece. odusevilo me to, jer imam ogroman problem sa prasinom.... jel neko to koristi? gdje to mogu kupit i kolko kosta?
- Maraschino
#2 Re: sprava koja skuplja prasinu
vidis kako nije dobro prekidati kontakte sa '' prijateljima''Duhovni Vođa wrote:jel neko zna gdje mogu nabaviti tu malu spravicu koja skuplja prasinu u sebe? vidio sam to jednom davno kod jednog prijatelja, a zapravo ne znam ni kako se to zove niti za cim da guglam. to je u biti jedna sprava velicine kablovskog modema (mozda malo manja), radi na baterije i u sebe skuplja svu prasinu u sobi. radi fantasticno, a to se moze vidjeti po filteru koji kad se cisti bude puuuuun prasine, ali nekako presovane, izvadi se kao jedna "cigla" prasine i baci u smece. odusevilo me to, jer imam ogroman problem sa prasinom.... jel neko to koristi? gdje to mogu kupit i kolko kosta?
a za spravu, nikad cuo
- Alfons Kauders
#3 Re: sprava koja skuplja prasinu
uzmi lijepo set knjiga M.Bazdulja, mislim da ce skupiti dovoljno prasine...Duhovni Vođa wrote:jel neko zna gdje mogu nabaviti tu malu spravicu koja skuplja prasinu u sebe? vidio sam to jednom davno kod jednog prijatelja, a zapravo ne znam ni kako se to zove niti za cim da guglam. to je u biti jedna sprava velicine kablovskog modema (mozda malo manja), radi na baterije i u sebe skuplja svu prasinu u sobi. radi fantasticno, a to se moze vidjeti po filteru koji kad se cisti bude puuuuun prasine, ali nekako presovane, izvadi se kao jedna "cigla" prasine i baci u smece. odusevilo me to, jer imam ogroman problem sa prasinom.... jel neko to koristi? gdje to mogu kupit i kolko kosta?
- Duhovni Vođa
#4 Re: sprava koja skuplja prasinu
Alfons Kauders wrote:uzmi lijepo set knjiga M.Bazdulja, mislim da ce skupiti dovoljno prasine...Duhovni Vođa wrote:jel neko zna gdje mogu nabaviti tu malu spravicu koja skuplja prasinu u sebe? vidio sam to jednom davno kod jednog prijatelja, a zapravo ne znam ni kako se to zove niti za cim da guglam. to je u biti jedna sprava velicine kablovskog modema (mozda malo manja), radi na baterije i u sebe skuplja svu prasinu u sobi. radi fantasticno, a to se moze vidjeti po filteru koji kad se cisti bude puuuuun prasine, ali nekako presovane, izvadi se kao jedna "cigla" prasine i baci u smece. odusevilo me to, jer imam ogroman problem sa prasinom.... jel neko to koristi? gdje to mogu kupit i kolko kosta?
-
melb26sa
#5 Re: sprava koja skuplja prasinu
I-Robot? http://www.irobot.com/
skuplja prasinu a ima ih i da peru podove. Ja ga nemam ali kazu da samo programiras i on sve pocisti - eh, jos kad bi ocistio cijelu kucu, ocistio kupaonu, oprao prozore i sudje...
Odoh sad muza ganjat' da nam uzme jednog...
skuplja prasinu a ima ih i da peru podove. Ja ga nemam ali kazu da samo programiras i on sve pocisti - eh, jos kad bi ocistio cijelu kucu, ocistio kupaonu, oprao prozore i sudje...
-
d2
#6 Re: sprava koja skuplja prasinu
klixAlfons Kauders wrote: uzmi lijepo set knjiga M.Bazdulja, mislim da ce skupiti dovoljno prasine...
- cHupjahalic@
#7 Re: sprava koja skuplja prasinu
vidjela ovaj link, ali sad mi jos sve manje jasno.melb26sa wrote:I-Robot? http://www.irobot.com/
ja sam prije davno spominjala, a opet cu sada spomenuti
- Amazonka27
#8 Re: sprava koja skuplja prasinu
Ne znam za tu spravicu ali ovi usisavaci na vodeni filter su fakat efixasni...sada kostaju oko 100 KM

Primjetit ces razliku nakon prvog usisavanja...Kod nas je zgrada stara jos prizemlje jos cesta...sad fakat imamo manje prasine...

Primjetit ces razliku nakon prvog usisavanja...Kod nas je zgrada stara jos prizemlje jos cesta...sad fakat imamo manje prasine...
-
melb26sa
#9 Re: sprava koja skuplja prasinu
Tako bih rado jedan nas normalni usisivac ali ovdje imas samo ove Hoovere, Dysone i sva ta sranja koja istegnu i ledja i ruke rade samo na 120v. Zato se i razmisljam da natjeram muza da nam uzme jednog robotica.Amazonka27 wrote:Ne znam za tu spravicu ali ovi usisavaci na vodeni filter su fakat efixasni...sada kostaju oko 100 KM
- Duhovni Vođa
#10 Re: sprava koja skuplja prasinu
vi ne kontate o cemu ja pricam. ja da hocu usisavati ne bi vas nista ni pitao
ova mala sprava skuplja prasinu a ti sjedis. necujna je. ne trosi struju osim dvije AA baterije.
ali izgleda da niko nije cuo za to

ova mala sprava skuplja prasinu a ti sjedis. necujna je. ne trosi struju osim dvije AA baterije.
ali izgleda da niko nije cuo za to
- Amazonka27
#11 Re: sprava koja skuplja prasinu
ja ti kazem na koji nacin ces smanjiti nivo prasine...ako spravicu ne nadjes pokusaj sa ovim...inace ta spravica mi djeluje 
- otherside
#12 Re: sprava koja skuplja prasinu
hocu i ja tu lopticu...da mi se kotrlja po kuci...jos ako ima kakav daljinski da je ja vozam 
- Skyfox
#13 Re: sprava koja skuplja prasinu
nisam nikad cuo za tu spravu a ne vjerujem ni da bi mogla skupitu svu prasinu mozda samo jedan dio...
- otherside
#14 Re: sprava koja skuplja prasinu
zasto ubijas nadu nama, umornim borcima protiv prasine?Skyfox wrote:nisam nikad cuo za tu spravu a ne vjerujem ni da bi mogla skupitu svu prasinu mozda samo jedan dio...
- Skyfox
#15 Re: sprava koja skuplja prasinu
zato sto niste neumorniotherside wrote:zasto ubijas nadu nama, umornim borcima protiv prasine?Skyfox wrote:nisam nikad cuo za tu spravu a ne vjerujem ni da bi mogla skupitu svu prasinu mozda samo jedan dio...
- otherside
#16 Re: sprava koja skuplja prasinu
vazda me zbune ove duple negacijeSkyfox wrote: zato sto niste neumornitek kad se u potpunosti predate borbi razrijesenje te muke ce doci samo
- Skyfox
#17 Re: sprava koja skuplja prasinu
hocu borbu - tehnika, hvatanje praske u letuotherside wrote:vazda me zbune ove duple negacijeSkyfox wrote: zato sto niste neumornitek kad se u potpunosti predate borbi razrijesenje te muke ce doci samo
hosh borbu? nemoj da ti spomenem palac
- otherside
#18 Re: sprava koja skuplja prasinu
samo ti hvataj, ja cekam kotrljajucu kuglicuSkyfox wrote: hocu borbu - tehnika, hvatanje praske u letu
- Skyfox
#19 Re: sprava koja skuplja prasinu
party pooperotherside wrote:samo ti hvataj, ja cekam kotrljajucu kuglicu![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
- Duhovni Vođa
#21 Re: sprava koja skuplja prasinu
đe ga nađe bona?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#22 Re: sprava koja skuplja prasinu
http://www.google.ba pa kliknes na SLIKE pa ukucas recimo ROOM AIR FILTER i gledas slike...ima svega, a ovo lici na to sto si ti opisao...Duhovni Vođa wrote:![]()
![]()
đe ga nađe bona?
- sffovac
#23 Re: sprava koja skuplja prasinu
imal ba dze ovdze ovo kupit ?
fakat koliko ga nahvaliste, cudim se da ga do sad negdje ne vidjeh
a onog gore malog robotica R2D2-ua na vodu vec imam, samo sto je palav i fakat upija prasinu
poslije usisavanja, smjesa koja ostane u njemu izgleda ko cokolino
a onog gore malog robotica R2D2-ua na vodu vec imam, samo sto je palav i fakat upija prasinu
- semmy
#24 Re: sprava koja skuplja prasinu
sffovac wrote:imal ba dze ovdze ovo kupit ?
sramota me same sebe sta sve ovaj usisivac pokupi........
- cHupjahalic@
#25 Re: sprava koja skuplja prasinu
sto da te bude sramota? da usisavas dan i noc opet je sasvim normalno da voda ne bude bistra (kao sto ima nasih domacica koje to tvrde - nek` to macku o rep objesesemmy wrote:sramota me same sebe sta sve ovaj usisivac pokupi........
zamisli samo koliko dnevno dlake opadne sa covjeka, zatim sva tkanina i tekstili koju imamo u kuci.
ja kad usisivam osjeti se da zvoni, a meni taj zvuk godi, tako znam da mi usisivac radi.
norvezani imaju dobar naziv za prasinu koja po stanu hoda i nakupi se pa izgleda kao oblacak, vuna
zivjele garsonjerske zeke.