sprava koja skuplja prasinu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Duhovni Vođa

#1 sprava koja skuplja prasinu

Post by Duhovni Vođa »

jel neko zna gdje mogu nabaviti tu malu spravicu koja skuplja prasinu u sebe? vidio sam to jednom davno kod jednog prijatelja, a zapravo ne znam ni kako se to zove niti za cim da guglam. to je u biti jedna sprava velicine kablovskog modema (mozda malo manja), radi na baterije i u sebe skuplja svu prasinu u sobi. radi fantasticno, a to se moze vidjeti po filteru koji kad se cisti bude puuuuun prasine, ali nekako presovane, izvadi se kao jedna "cigla" prasine i baci u smece. odusevilo me to, jer imam ogroman problem sa prasinom.... jel neko to koristi? gdje to mogu kupit i kolko kosta?
Maraschino

#2 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by Maraschino »

Duhovni Vođa wrote:jel neko zna gdje mogu nabaviti tu malu spravicu koja skuplja prasinu u sebe? vidio sam to jednom davno kod jednog prijatelja, a zapravo ne znam ni kako se to zove niti za cim da guglam. to je u biti jedna sprava velicine kablovskog modema (mozda malo manja), radi na baterije i u sebe skuplja svu prasinu u sobi. radi fantasticno, a to se moze vidjeti po filteru koji kad se cisti bude puuuuun prasine, ali nekako presovane, izvadi se kao jedna "cigla" prasine i baci u smece. odusevilo me to, jer imam ogroman problem sa prasinom.... jel neko to koristi? gdje to mogu kupit i kolko kosta?
vidis kako nije dobro prekidati kontakte sa '' prijateljima'' :-)

a za spravu, nikad cuo :D
Alfons Kauders

#3 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by Alfons Kauders »

Duhovni Vođa wrote:jel neko zna gdje mogu nabaviti tu malu spravicu koja skuplja prasinu u sebe? vidio sam to jednom davno kod jednog prijatelja, a zapravo ne znam ni kako se to zove niti za cim da guglam. to je u biti jedna sprava velicine kablovskog modema (mozda malo manja), radi na baterije i u sebe skuplja svu prasinu u sobi. radi fantasticno, a to se moze vidjeti po filteru koji kad se cisti bude puuuuun prasine, ali nekako presovane, izvadi se kao jedna "cigla" prasine i baci u smece. odusevilo me to, jer imam ogroman problem sa prasinom.... jel neko to koristi? gdje to mogu kupit i kolko kosta?
uzmi lijepo set knjiga M.Bazdulja, mislim da ce skupiti dovoljno prasine... :D
Duhovni Vođa

#4 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by Duhovni Vođa »

Alfons Kauders wrote:
uzmi lijepo set knjiga M.Bazdulja, mislim da ce skupiti dovoljno prasine... :D
:D :D :D
melb26sa

#5 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by melb26sa »

I-Robot? http://www.irobot.com/
skuplja prasinu a ima ih i da peru podove. Ja ga nemam ali kazu da samo programiras i on sve pocisti - eh, jos kad bi ocistio cijelu kucu, ocistio kupaonu, oprao prozore i sudje...

Odoh sad muza ganjat' da nam uzme jednog... :D
d2

#6 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by d2 »

Alfons Kauders wrote: uzmi lijepo set knjiga M.Bazdulja, mislim da ce skupiti dovoljno prasine... :D
klix
cHupjahalic@

#7 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by cHupjahalic@ »

melb26sa wrote:I-Robot? http://www.irobot.com/
skuplja prasinu a ima ih i da peru podove. Ja ga nemam ali kazu da samo programiras i on sve pocisti - eh, jos kad bi ocistio cijelu kucu, ocistio kupaonu, oprao prozore i sudje...

Odoh sad muza ganjat' da nam uzme jednog... :D
vidjela ovaj link, ali sad mi jos sve manje jasno. :D kako ovo cisti podove i brise ih? koja je cijena? ako ne bude u Evropi mozes razviti biznis pa nam slati. :D
ja sam prije davno spominjala, a opet cu sada spomenuti :D , lopticu koja se kotrlja i kupi prasinu. :D taman kad se covjek vrati sa posla ceka ga sve cisto i fino. :D eh, kad sam za nju znala nisam imala love, sad kad hocu da je kupim nema loptice. :sad: :D meni je malo jednu kupiti, kontam odmah ih par pa nek se kotrljaju - siroko im polje. :D
Amazonka27

#8 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by Amazonka27 »

Ne znam za tu spravicu ali ovi usisavaci na vodeni filter su fakat efixasni...sada kostaju oko 100 KM

Image

Primjetit ces razliku nakon prvog usisavanja...Kod nas je zgrada stara jos prizemlje jos cesta...sad fakat imamo manje prasine...
melb26sa

#9 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by melb26sa »

Amazonka27 wrote:Ne znam za tu spravicu ali ovi usisavaci na vodeni filter su fakat efixasni...sada kostaju oko 100 KM

Image

Primjetit ces razliku nakon prvog usisavanja...Kod nas je zgrada stara jos prizemlje jos cesta...sad fakat imamo manje prasine...
Tako bih rado jedan nas normalni usisivac ali ovdje imas samo ove Hoovere, Dysone i sva ta sranja koja istegnu i ledja i ruke rade samo na 120v. Zato se i razmisljam da natjeram muza da nam uzme jednog robotica.
Duhovni Vođa

#10 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by Duhovni Vođa »

vi ne kontate o cemu ja pricam. ja da hocu usisavati ne bi vas nista ni pitao :D

ova mala sprava skuplja prasinu a ti sjedis. necujna je. ne trosi struju osim dvije AA baterije.

ali izgleda da niko nije cuo za to :-) :-)
Amazonka27

#11 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by Amazonka27 »

ja ti kazem na koji nacin ces smanjiti nivo prasine...ako spravicu ne nadjes pokusaj sa ovim...inace ta spravica mi djeluje :?
otherside

#12 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by otherside »

hocu i ja tu lopticu...da mi se kotrlja po kuci...jos ako ima kakav daljinski da je ja vozam :D
Skyfox

#13 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by Skyfox »

nisam nikad cuo za tu spravu a ne vjerujem ni da bi mogla skupitu svu prasinu mozda samo jedan dio...
otherside

#14 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by otherside »

Skyfox wrote:nisam nikad cuo za tu spravu a ne vjerujem ni da bi mogla skupitu svu prasinu mozda samo jedan dio...
zasto ubijas nadu nama, umornim borcima protiv prasine? :D
Skyfox

#15 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by Skyfox »

otherside wrote:
Skyfox wrote:nisam nikad cuo za tu spravu a ne vjerujem ni da bi mogla skupitu svu prasinu mozda samo jedan dio...
zasto ubijas nadu nama, umornim borcima protiv prasine? :D
zato sto niste neumorni :D tek kad se u potpunosti predate borbi razrijesenje te muke ce doci samo :D
otherside

#16 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by otherside »

Skyfox wrote: zato sto niste neumorni :D tek kad se u potpunosti predate borbi razrijesenje te muke ce doci samo :D
vazda me zbune ove duple negacije :D hosh borbu? nemoj da ti spomenem palac :D
Skyfox

#17 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by Skyfox »

otherside wrote:
Skyfox wrote: zato sto niste neumorni :D tek kad se u potpunosti predate borbi razrijesenje te muke ce doci samo :D
vazda me zbune ove duple negacije :D hosh borbu? nemoj da ti spomenem palac :D
hocu borbu - tehnika, hvatanje praske u letu :D
otherside

#18 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by otherside »

Skyfox wrote: hocu borbu - tehnika, hvatanje praske u letu :D
samo ti hvataj, ja cekam kotrljajucu kuglicu :oops: :D
Skyfox

#19 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by Skyfox »

otherside wrote:samo ti hvataj, ja cekam kotrljajucu kuglicu :oops: :D
party pooper :oops: :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#20 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by mIRCerka »

Image
Duhovni Vođa

#21 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by Duhovni Vođa »

:-D :-D

đe ga nađe bona?
:sax:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#22 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by mIRCerka »

Duhovni Vođa wrote::-D :-D

đe ga nađe bona?
:sax:
http://www.google.ba pa kliknes na SLIKE pa ukucas recimo ROOM AIR FILTER i gledas slike...ima svega, a ovo lici na to sto si ti opisao...
sffovac

#23 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by sffovac »

imal ba dze ovdze ovo kupit ?

fakat koliko ga nahvaliste, cudim se da ga do sad negdje ne vidjeh

a onog gore malog robotica R2D2-ua na vodu vec imam, samo sto je palav i fakat upija prasinu
poslije usisavanja, smjesa koja ostane u njemu izgleda ko cokolino :D
semmy

#24 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by semmy »

sffovac wrote:imal ba dze ovdze ovo kupit ?

fakat koliko ga nahvaliste, cudim se da ga do sad negdje ne vidjeh

a onog gore malog robotica R2D2-ua na vodu vec imam, samo sto je palav i fakat upija prasinu
poslije usisavanja, smjesa koja ostane u njemu izgleda ko cokolino :D

sramota me same sebe sta sve ovaj usisivac pokupi........
cHupjahalic@

#25 Re: sprava koja skuplja prasinu

Post by cHupjahalic@ »

semmy wrote:sramota me same sebe sta sve ovaj usisivac pokupi........
sto da te bude sramota? da usisavas dan i noc opet je sasvim normalno da voda ne bude bistra (kao sto ima nasih domacica koje to tvrde - nek` to macku o rep objese :D ).
zamisli samo koliko dnevno dlake opadne sa covjeka, zatim sva tkanina i tekstili koju imamo u kuci.
ja kad usisivam osjeti se da zvoni, a meni taj zvuk godi, tako znam da mi usisivac radi. :D :lol: :lol: (pa sasvim je normalno da npr u kuhinji gdje se hrana priprema zvoni... koliko god da pazis opet ce se nesto naci).

norvezani imaju dobar naziv za prasinu koja po stanu hoda i nakupi se pa izgleda kao oblacak, vuna :D . oni to zovu (u bukvalnom prevodu jer mi nemamo prave rijeci za to) : "garsonjerske zeke" :D . oni imaju samo jednu rijec za to pa meni tako zvuci simpa. :lol: :lol:

zivjele garsonjerske zeke. :D
Post Reply