Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post Reply
Deleter

#1 Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by Deleter »

Da su "nasi" politicari svih mogucih i nemogucih kalibara skloni javasluku i nebuloznim ispadima svake vrste, to vec svi odavno znamo. Medjutim, zadnji ispad Gradonacelnice Sarajeva prevazilazi sve dosadasnje, i to ne samo po iskazanoj i pokazanoj samovolji i bahatosti (Bahtic i Brankovic joj nisu ni do koljena!), nego i po nevjerovatnoj glupoci i samozivosti, sto je i vrhunac svega. I ovo sto je sada uradila, u stvari, vise govori o njoj samoj kao licnosti, nego o njenoj politickoj funkciji (sto je trenutno direktno povezano sa tom funkcijom, naravno).

Naime, Nusiceva Ministarka je ocito pomijesala politiku i politicka opredjeljenja (ili neopredjeljenja) ljudi koji su ucestvovali na Sarajevskim protestima i ljudsku, civilizovanu stranu zivota, pa je tako odmah nakon istorijskog Pinkovog Zabranjenog Foruma prestala cak i pozdravljati svoje prve komsije! Da nije zalosno, bilo bi smijesno, pogotovo sto joj prve komsije nisu clanovi nikakve stranke :). Ali, kako ne zna druge stvari koje ce biti nize, tako ocito ne zna ni ovo.
Jos tragicnije u svemu je sto je gdja "Ministarka" prestala pozdravljati i sve ljude koji su na bilo koji nacin povezani sa komsijom, ukljucujuci cak i njegovu punicu, s kojom je cak nekad davno zajedno i radila. A punica nit' luk jela, nit' luk mirisala, cak sta vise - koalcijski su partneri :lol: :lol: :lol: . Ali, ni tu nije kraj nebulozama opstepoznate Mame. Naprotiv!

Desava se da postoji tender za nekakav posao, a kako je tender raspisala, valjda, Gradska uprava, tako je nadlezna postala upravo gdja "Ministarka". Na tender se javlja i firma ciji je direktor odredjena gospodja, necemo je imenovati jer nema potrebe za tim, ali radi lakseg pracenja nazvacu je Mima, koja nekad prosle sedmice dogovara sastanak sa "Ministarkom", kako bi dobila vise informacija o tenderu. Sastanak se dogovara za ovu sedmicu, uz napomenu da se jos cuju za tacno vrijeme. Bitno je napomenuti da se "Ministarka" i Mima ne poznaju i da se radi o striktno poslovnom sastanku.

U medjuvremenu, prije 2-3 dana, gore spomenuta punica je setala sa Mimom (prijateljice su) i sasvim slucajno se na ulici mimoidju sa "Ministarkom". Kurtoazni pozdrav, ali samo izmedju Mime i "Ministarke", i to je sve. Bar za taj dan. Sada, Mima po ranijem dogovoru poziva "Ministarku" radi dogovora o vremenu sastanka, ali javlja joj se neki sekretar ili sta vec i saopstava bukvalno sljedece: "Gradonacelnica ne zeli da Vas primi jer ste Vi sestra punice njenog komsije" ?!?!?!?! Jasno i glasno!!

Pa da li ovo iko moze povjerovati?!?! Da li iko moze povjerovati da nam je Gradonacelnica jedna nadobudna, samoziva i nadasve sujetna osoba koja nema dovoljno pameti da razdvoji svoj posao od privatnog zivota?! I to jos i javno potvrdi?! Katastrofa...ljudi moji...kakve mi budale i plicake imamo na vlasti, pa to je nevidjeno!

Ova prica je 100% provjerena i 100% tacna. A vi se sad zamislite da li nam na vlasti bilo kojeg nivoa trebaju ljudi koji ce nas sikanirati samo radi drugacijeg politickog opredjeljenja, koji ce nam kao norme lijepog ponasanja uvoditi malogradjanstinu, nepotizme i mahalske nacine vodjenja posla (citaj: drzave)?!
Uzas...
A sada se upravo zadajem u trazenje navedenog tendera. Uospte me ne bi iznenadilo da se radi o nekoj zakulisnoj radnji u kojoj bi i Ministarka, kao direktno nadlezna, vjerovatno "posteno zaradila" koji dinar za neki novi kompletic. Izbacim rezultate cim ih bude.
Joj kad ce opsti izbori samo da ovakve spodobe vise ne sjede gdje sjede... Mila majko gdje mi zivimo...
Šapat

#2 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by Šapat »

Ma nece ni to jos dugo...polako. Ne znam samo kako je tako tesko rastavljati privatno i licno od poslovnog...
Last edited by Šapat on 03/09/2008 11:42, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

#3 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by uvjek dobar gost »

Nemojte tako žena samo nije nadležna..... ali je uvjerena duboko da sve što joj posao je radi kako treba, a sada što mi nismo kompetentni da vidimo i ocjenimo.. ko nam je kriv...

Kad sebi vraćam film u glavi i kad se sjetim njihove arogancije tokom sarajevskih protesta... bude mi zlo da ti ljudi još uvijek sjede u udobnim foteljama, da su puni sebe i uvjereni u svoju sigurnost i nedodirljivost....

Bruka prava, toliko je toga da je to nevjerovatno....
ljubav_aha

#4 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by ljubav_aha »

Deleter wrote:Joj kad ce opsti izbori samo da ovakve spodobe vise ne sjede gdje sjede... Mila majko gdje mi zivimo...
zar izbori mogu rezultirati dobro,u zemlji koja jos nije uradila popis stanovnistva
convict

#5 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by convict »

Zna li neko kada i kako se bira gradska uprava i gradonacelnik? Nakon lokalnih ili opstih izbora?
uvjek dobar gost

#6 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

convict wrote:Zna li neko kada i kako se bira gradska uprava i gradonacelnik? Nakon lokalnih ili opstih izbora?
Nakon lokalnih izbora prema omjeru osvojenih vijećnika i načelnika opština... znači talovima i namještanjem, a ne direktno od strane građana na izborima...

Evo ja bih volio da se gradonačelnik bira direktno na izborima...
Šapat

#7 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by Šapat »

Da...i to je najveci problem. Gradonacelnik treba da se bira direktno, na izborima, a ne u okviru medjustranackih dogovora.

Vrlo je ocigledno sta dobijemo kada je to po podobanosti sa stranacke tacke gledista.

Zaista se slazem da je ovaj slucaj gore krajnja katastrofa! Dno dna...i nazalost, bez ikakve sankcije.
Ja da sam na mjestu doticne Mime sve bih dao u medije, ukljucujuci i najsitnije detalje. Pa ako tender nije bio javan (koliko sam shvatio postoji i ta mogucnost), a radi se o poslu koji jeste javan samim tim sto je mama nadlezna, onda bih provjerio kakve su zakonske procedure i mogucnosti za tuzbu.
Last edited by Šapat on 03/09/2008 12:33, edited 1 time in total.
zlatiborka

#8 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by zlatiborka »

Šapat wrote:Da...i to je najveci problem. Gradonacelnik treba da se bira direktno, na izborima, a ne u okviru medjustranackih dogovora.

Vrlo je ocigledno sta dobijemo kada nam se bukvalno poturi neko ko je nesposoban i nekompetentan za taj posao, ali je zato vrlo podoban sa stranacke tacke gledista.

Zaista se slazem da je ovaj slucaj gore krajnja katastrofa! Dno dna...i nazalost, bez ikakve sankcije.
Ja da sam na mjestu doticne Mime sve bih dao u medije, ukljucujuci i najsitnije detalje. Pa ako tender nije bio javan (koliko sam shvatio postoji i ta mogucnost), a radi se o poslu koji jeste javan samim tim sto je mama nadlezna, onda bih provjerio kakve su zakonske procedure i mogucnosti za tuzbu.
Joj narode, sta ste ocekivali drugo od jedne prepotentne, arogantne i nadasve bezosjecajne osobe u liku vrle nam gradonacelnice? Sta narode od primitivne i neodgojene zene koja se sama prozvala "MAJKOM OVOG GRADA", hej sama sebi je prisila taj pridjev!

Nema kulture ni slifa ni grama, sva njena vrijednost se ogleda u bezbrojnim kompleticima, picnutom frizurom i izrazenom sminkom po trepavicama njenim. Ne zna 2 recenice sastaviti u mikrofon a da ne zamuckuje i provali neku bedastocu!

Pogledajte jednu skromnu zenu, Lamiju Tanovic, profesoricu i strucnjaka, jednu Angelu Merkel, jednu Sofiju kraljicu spansku, ima tih dama jos kojima ova uobrazena provincijalka ne moze ni prismrditi niti ce je onoliki kompletici dovesti blizu!

Ja je smatram elementarnom nepogodom u reziji SDA, a svaka ta nepogoda jednom prodje i nadam se suncanim danima u nasem gradu.......uskoro........
Last edited by zlatiborka on 03/09/2008 12:21, edited 1 time in total.
norah

#9 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by norah »

Semiha, idi bona kuci pitu razvijaj. Mani se vise uprave:)
Asana

#10 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by Asana »

Desava se da postoji tender za nekakav posao, a kako je tender raspisala, valjda, Gradska uprava, tako je nadlezna postala upravo gdja "Ministarka". Na tender se javlja i firma ciji je direktor odredjena gospodja, necemo je imenovati jer nema potrebe za tim, ali radi lakseg pracenja nazvacu je Mima, koja nekad prosle sedmice dogovara sastanak sa "Ministarkom", kako bi dobila vise informacija o tenderu. Sastanak se dogovara za ovu sedmicu, uz napomenu da se jos cuju za tacno vrijeme. Bitno je napomenuti da se "Ministarka" i Mima ne poznaju i da se radi o striktno poslovnom sastanku.

U medjuvremenu, prije 2-3 dana, gore spomenuta punica je setala sa Mimom (prijateljice su) i sasvim slucajno se na ulici mimoidju sa "Ministarkom". Kurtoazni pozdrav, ali samo izmedju Mime i "Ministarke", i to je sve. Bar za taj dan. Sada, Mima po ranijem dogovoru poziva "Ministarku" radi dogovora o vremenu sastanka, ali javlja joj se neki sekretar ili sta vec i saopstava bukvalno sljedece: "Gradonacelnica ne zeli da Vas primi jer ste Vi sestra punice njenog komsije" ?!?!?!?! Jasno i glasno!!

Pa da li ovo iko moze povjerovati?!?!
Naravno da mozemo povjerovati ... a sto mislis, zasto se vise ljudi nije javno izjasnjavalo o njenoj i tajinoj odgovornosti u vrijeme protesta? "Odmazda" nikad nece biti zvanicna i lako dokaziva, ali je ocekivana ...
A sta mislis da se na tender javio, gluho bilo, sam taj komsija.... :lol: :lol:
uvjek dobar gost

#11 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Čudo se nije javio neko od zaljubljenika u lik i djelo mame ovog grada...
Nije ni čudo da je gospođa učinila što je učinila..., kad su njene stranečke il koalicione kolege privatizirale više od pola države... još malo i mi ćemo biti predmetom privatizacije, ako ne integralno onda barem dijelovi naših tijela...

Sve u svemu protesvovati il neprotestvovati pitanje je sada.....
Pasiflora

#12 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by Pasiflora »

Deleter wrote: Desava se da postoji tender za nekakav posao, a kako je tender raspisala, valjda, Gradska uprava, tako je nadlezna postala upravo gdja "Ministarka". Na tender se javlja i firma ciji je direktor odredjena gospodja, necemo je imenovati jer nema potrebe za tim, ali radi lakseg pracenja nazvacu je Mima, koja nekad prosle sedmice dogovara sastanak sa "Ministarkom", kako bi dobila vise informacija o tenderu. Sastanak se dogovara za ovu sedmicu, uz napomenu da se jos cuju za tacno vrijeme. Bitno je napomenuti da se "Ministarka" i Mima ne poznaju i da se radi o striktno poslovnom sastanku.
[/b] Ova prica je 100% provjerena i 100% tacna.
Hajmo se malo vratiti na tehnicka pitanja. Mislite li da se gradonacelnica bavi tenderima? To rade komecijalne i pravne sluzbe: od sastavljanja, objave, obavjestavanja itd. Doticna je vjerovatno trazila da se to i to nabavi, ali da ona ima ista sa tehnickim dijelom posla - prosto ne vjerujem.
E sada: koji je razlog sto je pristala na sastanak vezano za detalje tendera? :P
Šapat

#13 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by Šapat »

Gledano na gornju pricu, mislim da su ti tehnicki detalji nebitni...ako je zena isla na taj sastanak, sigurno nije isla naslijepo...
Pasiflora

#14 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by Pasiflora »

Šapat wrote:Gledano na gornju pricu, mislim da su ti tehnicki detalji nebitni...ako je zena isla na taj sastanak, sigurno nije isla naslijepo...
Ne, nisu nebitni. I zena definitivno nije isla naslijepo. Vjerojatno je isla da se nagodi po metodi: ti meni posao - ja tebi ....
Šapat

#15 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by Šapat »

I to je jedna od mogucnosti, mada onda nema logike - otjeras nekoga ko ti donosi kes...? Malo nategnuto...
sarlo

#16 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by sarlo »

sitno wrote:
Šapat wrote:Gledano na gornju pricu, mislim da su ti tehnicki detalji nebitni...ako je zena isla na taj sastanak, sigurno nije isla naslijepo...
Ne, nisu nebitni. I zena definitivno nije isla naslijepo. Vjerojatno je isla da se nagodi po metodi: ti meni posao - ja tebi ....
Kakav razgovor u vezi tendera?
Nije to nikakva poslovnost, vec ocit pokusaj podmicivanja ili dobivanja posla preko veze. Bezveze otvorena tema.
Ne bavim se tim, ali znam da je zakon o javnim nabavkama jasan i u detalje opisuje izbor tenderske komisije, raspisivanja i objave tendera, sastavljanje ponuda, bodovanje i izbor najboljeg ponudjaca. U objavljenom konkursu stoji broj telefona ili ime kontakt osobe gdje se moze vise informisati. Gradonacelnik vjerovatno samo iskazuje potrebu za necim, nekom uslugom i ima pravo da kontrolise provedbu tendera. Mozda potpisuje ugovor, ali to je na kraju i nece ga potpisati ako tender nije proveden u skladu sa zakonom o javnim nabavkama. Te osobe su politicari, nije direktor profitabilne firme.
Naivnost na nivou francuske sobarice..
Doduse, odbiti kes je veca naivnost.
Last edited by sarlo on 03/09/2008 14:30, edited 1 time in total.
Pasiflora

#17 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by Pasiflora »

Šapat wrote:I to je jedna od mogucnosti, mada onda nema logike - otjeras nekoga ko ti donosi kes...? Malo nategnuto...
Da, ali najprije je dogovoren sastanak. Medjutim, vjerovatno joj je sujeta veca od npr. novcanika.
Asana

#19 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by Asana »

hmmm pa kad malo bolje razmislim... mozda se Mama prepala da sastanak nije provokacija, neka namjestaljka? Jest malo neuobicajeno da se za detalje o tenderu trazi sastanak s Gradonacelnik/com ...

Samo onda ostaje pitanje, zasto je pristala na sastanak at the first place :D
Šapat

#20 Re: Gradonacelnica (Mama) privatizovala Gradsku upravu?!?!

Post by Šapat »

To vec treba pitati onoga s pocetka teme :)
Post Reply