Naime, Nusiceva Ministarka je ocito pomijesala politiku i politicka opredjeljenja (ili neopredjeljenja) ljudi koji su ucestvovali na Sarajevskim protestima i ljudsku, civilizovanu stranu zivota, pa je tako odmah nakon istorijskog Pinkovog Zabranjenog Foruma prestala cak i pozdravljati svoje prve komsije! Da nije zalosno, bilo bi smijesno, pogotovo sto joj prve komsije nisu clanovi nikakve stranke
Jos tragicnije u svemu je sto je gdja "Ministarka" prestala pozdravljati i sve ljude koji su na bilo koji nacin povezani sa komsijom, ukljucujuci cak i njegovu punicu, s kojom je cak nekad davno zajedno i radila. A punica nit' luk jela, nit' luk mirisala, cak sta vise - koalcijski su partneri
Desava se da postoji tender za nekakav posao, a kako je tender raspisala, valjda, Gradska uprava, tako je nadlezna postala upravo gdja "Ministarka". Na tender se javlja i firma ciji je direktor odredjena gospodja, necemo je imenovati jer nema potrebe za tim, ali radi lakseg pracenja nazvacu je Mima, koja nekad prosle sedmice dogovara sastanak sa "Ministarkom", kako bi dobila vise informacija o tenderu. Sastanak se dogovara za ovu sedmicu, uz napomenu da se jos cuju za tacno vrijeme. Bitno je napomenuti da se "Ministarka" i Mima ne poznaju i da se radi o striktno poslovnom sastanku.
U medjuvremenu, prije 2-3 dana, gore spomenuta punica je setala sa Mimom (prijateljice su) i sasvim slucajno se na ulici mimoidju sa "Ministarkom". Kurtoazni pozdrav, ali samo izmedju Mime i "Ministarke", i to je sve. Bar za taj dan. Sada, Mima po ranijem dogovoru poziva "Ministarku" radi dogovora o vremenu sastanka, ali javlja joj se neki sekretar ili sta vec i saopstava bukvalno sljedece: "Gradonacelnica ne zeli da Vas primi jer ste Vi sestra punice njenog komsije" ?!?!?!?! Jasno i glasno!!
Pa da li ovo iko moze povjerovati?!?! Da li iko moze povjerovati da nam je Gradonacelnica jedna nadobudna, samoziva i nadasve sujetna osoba koja nema dovoljno pameti da razdvoji svoj posao od privatnog zivota?! I to jos i javno potvrdi?! Katastrofa...ljudi moji...kakve mi budale i plicake imamo na vlasti, pa to je nevidjeno!
Ova prica je 100% provjerena i 100% tacna. A vi se sad zamislite da li nam na vlasti bilo kojeg nivoa trebaju ljudi koji ce nas sikanirati samo radi drugacijeg politickog opredjeljenja, koji ce nam kao norme lijepog ponasanja uvoditi malogradjanstinu, nepotizme i mahalske nacine vodjenja posla (citaj: drzave)?!
Uzas...
A sada se upravo zadajem u trazenje navedenog tendera. Uospte me ne bi iznenadilo da se radi o nekoj zakulisnoj radnji u kojoj bi i Ministarka, kao direktno nadlezna, vjerovatno "posteno zaradila" koji dinar za neki novi kompletic. Izbacim rezultate cim ih bude.
Joj kad ce opsti izbori samo da ovakve spodobe vise ne sjede gdje sjede... Mila majko gdje mi zivimo...