Golf 4 ili Seat Leon mk1

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dottore

#1 Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by dottore »

Koji biste auto odabrali?? Za istu cijenu G4, moze se dobiti dobar Seat Leon, mlađe godiste, sa TDI motorom.
Sta uzeti :?:
madner

#2 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by madner »

Seata
malizeleni

#3 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by malizeleni »

madner wrote:Seata
Slazem se.
Leon je na nivou, a nisi izlozen kradji kao vozaci golfa :)
Radjen je na istoj platformi kao i G-mk4 tako da ...

Ima sporty look skroz, i definitivno mi se vise svidja nego ovaj novi model.

Image
DoradO

#4 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by DoradO »

@malizeleni pa nece covjek takvog seata trazit jbg :roll: golf 4 je puno cvrsci i utegnutiji i izdrzljiviji od svakog seata ...tako da bi moj izbor bio g4 ...

koje godiste ciljas i do koliko kesa :?:

ja koliko sam upratio vidim da i leon nije bas jeftin ... tu su oni negdje
madner

#5 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by madner »

Seat ima haman istu tehniku, samo je obrada kod Golfa bolja.

Medjutim, posto su Golfovi precijenjeni i kradu se, obrada to vise ne opravdava.
DoradO

#6 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by DoradO »

madner wrote:Seat ima haman istu tehniku, samo je obrada kod Golfa bolja.

Medjutim, posto su Golfovi precijenjeni i kradu se, obrada to vise ne opravdava.
pa stavis zastitu i ne krade se :D kazes da je golf bolji a leon.u manje vise ista cijena i golf precijenjen :-) ma ddaaaj ba
madner

#7 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by madner »

DoradO wrote:

pa stavis zastitu i ne krade se :D kazes da je golf bolji a leon.u manje vise ista cijena i golf precijenjen :-) ma ddaaaj ba
Ista cijena a seat mladji :)
malizeleni

#8 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by malizeleni »

Evo jos jedne prilike da se upoznate sa golf sindromom. Vozao sam golfa 3 godine, jos uvijek ga posjedujem, mada je ga prodajem. Vozao sam mk4 i Leona kad sam htjeo da promjenim auto. Barem ja nisam vidio nikakve razlike. Kad mi uspijes definisati termin "utegnutiji" u obziru s tim da se mk4 i leon prave na istim platformama s manje vise istim dijelovima onda mozemo pricati dalje. Ne kazem da je Golf lose auto, ali je precijenjen gdje god da krenes, a posebno u BIH.
madner

#9 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by madner »

Ma VW zavrsna obrada je bolja i unutrasnjost kvalitenija obradjena.

Medjutim razlika je previse mala da opravda cijenu.

Naravno, ima i ona da je lakse prodat Golfa, i da se pika ko uspjeh.
malizeleni

#10 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by malizeleni »

De molim te, kolika je cijena polovnih trica npr. 7-8 milja. Cetvorke su oko 12, ako ne i vise, barem su prosle godine bile. Seata mozes uzet za ispod 10, i da ga prodas za 500km manje poslje godinu dvije, opet si dobar. TD je u bosanskoj krvi, dizel u venama, ne mozes taj trend sad pa sad promjeniti. Razlike su cisto kozmeticke, barem sto sam ja vidio.

Jah, i btw, ovaj leon na slici uopste nije sminkan, sem felgi. Tako dobro izgledaju.
DoradO

#11 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by DoradO »

madner wrote:
DoradO wrote:

Ista cijena a seat mladji :)
http://www.autopijaca.ba/index.php?vozi ... view=42211 <<<>>> http://www.autopijaca.ba/index.php?vozi ... view=38797

eto cisto jedan primjer :roll: kao da ti nisi sam mogao uradit
malizeleni wrote:Evo jos jedne prilike da se upoznate sa golf sindromom. Vozao sam golfa 3 godine, jos uvijek ga posjedujem, mada je ga prodajem. Vozao sam mk4 i Leona kad sam htjeo da promjenim auto. Barem ja nisam vidio nikakve razlike. Kad mi uspijes definisati termin "utegnutiji" u obziru s tim da se mk4 i leon prave na istim platformama s manje vise istim dijelovima onda mozemo pricati dalje. Ne kazem da je Golf lose auto, ali je precijenjen gdje god da krenes, a posebno u BIH.
pa drug leon unutra sav skripi od onih naslanjaca za ruke sa strane do poklopca nazad u gepeku a pogotovo onaj dio oko suvozacevih nogu ... a ako je golf precjenjen sta je onda sa leonom ...to hocu da kazem
madner

#12 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by madner »

Cetvorke su vise, vidio sam neki dan 16000 za 1999 :-)

Pa sta sam drugo rekao nego da uzme Seata :D
DoradO

#13 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by DoradO »

malizeleni wrote:De molim te, kolika je cijena polovnih trica npr. 7-8 milja. Cetvorke su oko 12, ako ne i vise, barem su prosle godine bile. Seata mozes uzet za ispod 10, i da ga prodas za 500km manje poslje godinu dvije, opet si dobar. TD je u bosanskoj krvi, dizel u venama, ne mozes taj trend sad pa sad promjeniti. Razlike su cisto kozmeticke, barem sto sam ja vidio.

Jah, i btw, ovaj leon na slici uopste nije sminkan, sem felgi. Tako dobro izgledaju.
auuuu s kim se ja raspravljam :lol: :lol: :lol: :lol:
malizeleni

#14 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by malizeleni »

Interesantno kako su ova auta zacudzujuce malo presla ;) Dottore kolko se sjecam sa bh tuninga vozao si bijelu dvicu. Kolika je razlika u godinama izmedju golfa i leona ?
DoradO wrote: auuuu s kim se ja raspravljam :lol: :lol: :lol: :lol:
Jbg, slab sam na cijenama ;) Sto se tiche mehanike, razlike fakat nema..
dottore

#15 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by dottore »

gledao sam cetvorke, ovako oko 2001-2002 godista, i cijena nije ispod 16000 i to mi je malko puno, dok leon ovog godista sa malo boljim motorom i klimom kosta 15000.
DoradO

#16 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by DoradO »

dottore wrote:gledao sam cetvorke, ovako oko 2001-2002 godista, i cijena nije ispod 16000 i to mi je malko puno, dok leon ovog godista sa malo boljim motorom i klimom kosta 15000.
dobro si iskopao ako si nasao tako leona ... jel registrovan, koliko je presao :?: jel pod boljim motorom mislis vise kw/ks
maxell_sarajevo

#17 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by maxell_sarajevo »

Seata jer je iz istog koncerna kao Golf, a za istu cijenu barem dobijem novije auto kojeg nece tek tako lahko ukrasti
Irelevantan

#18 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by Irelevantan »

Evo da se i ja javim na ovu temu kao kvalifikovani vozač Seata već tri godine.

Trenutno vozim Seat Toledo TDI iz 2000 godine, koji je u osnovi isti kao Leon sam što je sedan a Leon je Hatchback.

Toledo /Leon imaju potpuno identične motore kao Golfovi i Škode i čak šta više raspored elemenata ispod haube je identičan u svih tih auta. Što se tiče ovjesa sve je apsolutno identično i odgovara od Golfa 4. Unutrašnjost se malo razlikuje ali je i ona skoro ista. Jedina razlika je u izgledu vozila.

Golf 4 nije ništa kvalitetniji od Toleda/Leona.

A što se tiče cijena znate da variraju od paketa opreme i Seat nije jeftiniji od Golfa, cijena istih se kreće za 2001 godinu oko 15000-17000 KM.

Zašto sam se odlučio za Seata a za istu lovu sam mogao kupiti VW?

Vozio sam Seata Toleda MK1 iz 1997 godine i bio sam prezadovoljan, taj seat je bio konkurent Golfu mk3 i Venti, i nije ništa zaostajao za njima čak je imao daleko više opreme nego što to sada 80% Golfova mk 4 ima.
maxell_sarajevo

#19 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1

Post by maxell_sarajevo »

Ma Fabija je zakon,Njemacki kvalitet , BOSANSKE cijene :D :D :D :D
Post Reply