Sta uzeti
Golf 4 ili Seat Leon mk1
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- dottore
#1 Golf 4 ili Seat Leon mk1
Koji biste auto odabrali?? Za istu cijenu G4, moze se dobiti dobar Seat Leon, mlađe godiste, sa TDI motorom.
Sta uzeti
Sta uzeti
-
malizeleni
#3 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
Slazem se.madner wrote:Seata
Leon je na nivou, a nisi izlozen kradji kao vozaci golfa
Radjen je na istoj platformi kao i G-mk4 tako da ...
Ima sporty look skroz, i definitivno mi se vise svidja nego ovaj novi model.

- DoradO
#4 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
@malizeleni pa nece covjek takvog seata trazit jbg
golf 4 je puno cvrsci i utegnutiji i izdrzljiviji od svakog seata ...tako da bi moj izbor bio g4 ...
koje godiste ciljas i do koliko kesa
ja koliko sam upratio vidim da i leon nije bas jeftin ... tu su oni negdje
koje godiste ciljas i do koliko kesa
ja koliko sam upratio vidim da i leon nije bas jeftin ... tu su oni negdje
- madner
#5 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
Seat ima haman istu tehniku, samo je obrada kod Golfa bolja.
Medjutim, posto su Golfovi precijenjeni i kradu se, obrada to vise ne opravdava.
Medjutim, posto su Golfovi precijenjeni i kradu se, obrada to vise ne opravdava.
- DoradO
#6 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
pa stavis zastitu i ne krade semadner wrote:Seat ima haman istu tehniku, samo je obrada kod Golfa bolja.
- madner
#7 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
Ista cijena a seat mladjiDoradO wrote:pa stavis zastitu i ne krade semadner wrote:Seat ima haman istu tehniku, samo je obrada kod Golfa bolja.
Medjutim, posto su Golfovi precijenjeni i kradu se, obrada to vise ne opravdava.kazes da je golf bolji a leon.u manje vise ista cijena i golf precijenjen
ma ddaaaj ba
-
malizeleni
#8 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
Evo jos jedne prilike da se upoznate sa golf sindromom. Vozao sam golfa 3 godine, jos uvijek ga posjedujem, mada je ga prodajem. Vozao sam mk4 i Leona kad sam htjeo da promjenim auto. Barem ja nisam vidio nikakve razlike. Kad mi uspijes definisati termin "utegnutiji" u obziru s tim da se mk4 i leon prave na istim platformama s manje vise istim dijelovima onda mozemo pricati dalje. Ne kazem da je Golf lose auto, ali je precijenjen gdje god da krenes, a posebno u BIH.
- madner
#9 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
Ma VW zavrsna obrada je bolja i unutrasnjost kvalitenija obradjena.
Medjutim razlika je previse mala da opravda cijenu.
Naravno, ima i ona da je lakse prodat Golfa, i da se pika ko uspjeh.
Medjutim razlika je previse mala da opravda cijenu.
Naravno, ima i ona da je lakse prodat Golfa, i da se pika ko uspjeh.
-
malizeleni
#10 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
De molim te, kolika je cijena polovnih trica npr. 7-8 milja. Cetvorke su oko 12, ako ne i vise, barem su prosle godine bile. Seata mozes uzet za ispod 10, i da ga prodas za 500km manje poslje godinu dvije, opet si dobar. TD je u bosanskoj krvi, dizel u venama, ne mozes taj trend sad pa sad promjeniti. Razlike su cisto kozmeticke, barem sto sam ja vidio.
Jah, i btw, ovaj leon na slici uopste nije sminkan, sem felgi. Tako dobro izgledaju.
Jah, i btw, ovaj leon na slici uopste nije sminkan, sem felgi. Tako dobro izgledaju.
- DoradO
#11 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
http://www.autopijaca.ba/index.php?vozi ... view=42211 <<<>>> http://www.autopijaca.ba/index.php?vozi ... view=38797madner wrote:Ista cijena a seat mladjiDoradO wrote:pa stavis zastitu i ne krade semadner wrote:Seat ima haman istu tehniku, samo je obrada kod Golfa bolja.
Medjutim, posto su Golfovi precijenjeni i kradu se, obrada to vise ne opravdava.kazes da je golf bolji a leon.u manje vise ista cijena i golf precijenjen
ma ddaaaj ba
eto cisto jedan primjer
pa drug leon unutra sav skripi od onih naslanjaca za ruke sa strane do poklopca nazad u gepeku a pogotovo onaj dio oko suvozacevih nogu ... a ako je golf precjenjen sta je onda sa leonom ...to hocu da kazemmalizeleni wrote:Evo jos jedne prilike da se upoznate sa golf sindromom. Vozao sam golfa 3 godine, jos uvijek ga posjedujem, mada je ga prodajem. Vozao sam mk4 i Leona kad sam htjeo da promjenim auto. Barem ja nisam vidio nikakve razlike. Kad mi uspijes definisati termin "utegnutiji" u obziru s tim da se mk4 i leon prave na istim platformama s manje vise istim dijelovima onda mozemo pricati dalje. Ne kazem da je Golf lose auto, ali je precijenjen gdje god da krenes, a posebno u BIH.
- madner
#12 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
Cetvorke su vise, vidio sam neki dan 16000 za 1999
Pa sta sam drugo rekao nego da uzme Seata
Pa sta sam drugo rekao nego da uzme Seata
- DoradO
#13 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
auuuu s kim se ja raspravljammalizeleni wrote:De molim te, kolika je cijena polovnih trica npr. 7-8 milja. Cetvorke su oko 12, ako ne i vise, barem su prosle godine bile. Seata mozes uzet za ispod 10, i da ga prodas za 500km manje poslje godinu dvije, opet si dobar. TD je u bosanskoj krvi, dizel u venama, ne mozes taj trend sad pa sad promjeniti. Razlike su cisto kozmeticke, barem sto sam ja vidio.
-
malizeleni
#14 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
Interesantno kako su ova auta zacudzujuce malo presla
Dottore kolko se sjecam sa bh tuninga vozao si bijelu dvicu. Kolika je razlika u godinama izmedju golfa i leona ?
Sto se tiche mehanike, razlike fakat nema..
Jbg, slab sam na cijenamaDoradO wrote: auuuu s kim se ja raspravljam![]()
![]()
![]()
- dottore
#15 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
gledao sam cetvorke, ovako oko 2001-2002 godista, i cijena nije ispod 16000 i to mi je malko puno, dok leon ovog godista sa malo boljim motorom i klimom kosta 15000.
- DoradO
#16 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
dobro si iskopao ako si nasao tako leona ... jel registrovan, koliko je presaodottore wrote:gledao sam cetvorke, ovako oko 2001-2002 godista, i cijena nije ispod 16000 i to mi je malko puno, dok leon ovog godista sa malo boljim motorom i klimom kosta 15000.
-
maxell_sarajevo
#17 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
Seata jer je iz istog koncerna kao Golf, a za istu cijenu barem dobijem novije auto kojeg nece tek tako lahko ukrasti
- Irelevantan
#18 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
Evo da se i ja javim na ovu temu kao kvalifikovani vozač Seata već tri godine.
Trenutno vozim Seat Toledo TDI iz 2000 godine, koji je u osnovi isti kao Leon sam što je sedan a Leon je Hatchback.
Toledo /Leon imaju potpuno identične motore kao Golfovi i Škode i čak šta više raspored elemenata ispod haube je identičan u svih tih auta. Što se tiče ovjesa sve je apsolutno identično i odgovara od Golfa 4. Unutrašnjost se malo razlikuje ali je i ona skoro ista. Jedina razlika je u izgledu vozila.
Golf 4 nije ništa kvalitetniji od Toleda/Leona.
A što se tiče cijena znate da variraju od paketa opreme i Seat nije jeftiniji od Golfa, cijena istih se kreće za 2001 godinu oko 15000-17000 KM.
Zašto sam se odlučio za Seata a za istu lovu sam mogao kupiti VW?
Vozio sam Seata Toleda MK1 iz 1997 godine i bio sam prezadovoljan, taj seat je bio konkurent Golfu mk3 i Venti, i nije ništa zaostajao za njima čak je imao daleko više opreme nego što to sada 80% Golfova mk 4 ima.
Trenutno vozim Seat Toledo TDI iz 2000 godine, koji je u osnovi isti kao Leon sam što je sedan a Leon je Hatchback.
Toledo /Leon imaju potpuno identične motore kao Golfovi i Škode i čak šta više raspored elemenata ispod haube je identičan u svih tih auta. Što se tiče ovjesa sve je apsolutno identično i odgovara od Golfa 4. Unutrašnjost se malo razlikuje ali je i ona skoro ista. Jedina razlika je u izgledu vozila.
Golf 4 nije ništa kvalitetniji od Toleda/Leona.
A što se tiče cijena znate da variraju od paketa opreme i Seat nije jeftiniji od Golfa, cijena istih se kreće za 2001 godinu oko 15000-17000 KM.
Zašto sam se odlučio za Seata a za istu lovu sam mogao kupiti VW?
Vozio sam Seata Toleda MK1 iz 1997 godine i bio sam prezadovoljan, taj seat je bio konkurent Golfu mk3 i Venti, i nije ništa zaostajao za njima čak je imao daleko više opreme nego što to sada 80% Golfova mk 4 ima.
-
maxell_sarajevo
#19 Re: Golf 4 ili Seat Leon mk1
Ma Fabija je zakon,Njemacki kvalitet , BOSANSKE cijene