(Re)vizija by A.Gajevic

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
boris23

#1 (Re)vizija by A.Gajevic

Post by boris23 »

http://www.walter.ba/arhiva/br111/image ... vic%20.gif

(RE)VIZIJA

Umri zenski

Pise: Anila GAJEVIC

- Kako si, zenskarcino jedna?

- Odlicno! - odgovorila sam ushiceno svom kolegi i prijatelju Mladenu Maricu koji je upravo u jednoj sms poruci rijesio misteriju mog zivota: kako nazvati zenu kao sto sam ja.

Postoje muskobaraste zene koje, kako svojom muskulaturom, kako gardom podsjecaju na muskarce. Ja nisam jedna od tih. S druge strane, postoje zene koje na zivot posmatraju iz muske optike ili koje se na bilo koji nacin u komunikaciji i opho|enju sa ljudima, ali i ideologiji koju zastupaju, ponasaju kao muskarci. Jedna sam od tih.

Muskarci ce, a Boga mi, i pokoja zlobna zena, reci: zajebana, opasna, beskrupulozna, ostra, arogantna, nefleksibilna, nespremna na timski rad, zivcana, nervozna, ne bira sredstva da do|e do cilja, jednom rijecju prava zmija. Iliti zena sa muskim osobinama. Priznajem, jesam, sve sam ovo, ili u prijevodu samosvjesna, samouvjerena, sposobna da iskoristi sve svoje mogucnosti, zena sa stavom.

Ne vole bas svi imati u svome okruzenju ovakve zene. One isticu svoju zenstvenost i vole sto su zene, ali imaju dio muske logike i zato bolje i lakse uspijevaju pokazati svoje znanje i nametnuti se u muskome svijetu. To su zene koje bi se u muskome zargonu nazvale muskarcinama samo kad bi imale onu stvar. Posto je priroda prema njima bila darezljivija, citiram onu stupidnu reklamu za sampon, one su ljepse, zavodljivije i zanosnije od muskaraca.

Ali, zato su zenskarcine. Spremne na uspjeh, ali i na sve zavisti drugih. Stoga me ovaj izbor za rektora Sarajevskog univerziteta razalostio. Fina znanstvenica Lamija Tanovic prosla bi mnogo bolje da je u sebi imala malo muskih osobina. Ili da je bila malo vise musko, ili kako rece sjajno moj kolega Maric, da je bila zenskarcina.

Naletjeh na njihov web. Zanimljiva teza o "zenskarcinama". Ko po vasem misljenju spada u ovu kategoriju?
Post Reply