http://www.walter.ba/arhiva/br111/image ... vic%20.gif
(RE)VIZIJA
Umri zenski
Pise: Anila GAJEVIC
- Kako si, zenskarcino jedna?
- Odlicno! - odgovorila sam ushiceno svom kolegi i prijatelju Mladenu Maricu koji je upravo u jednoj sms poruci rijesio misteriju mog zivota: kako nazvati zenu kao sto sam ja.
Postoje muskobaraste zene koje, kako svojom muskulaturom, kako gardom podsjecaju na muskarce. Ja nisam jedna od tih. S druge strane, postoje zene koje na zivot posmatraju iz muske optike ili koje se na bilo koji nacin u komunikaciji i opho|enju sa ljudima, ali i ideologiji koju zastupaju, ponasaju kao muskarci. Jedna sam od tih.
Muskarci ce, a Boga mi, i pokoja zlobna zena, reci: zajebana, opasna, beskrupulozna, ostra, arogantna, nefleksibilna, nespremna na timski rad, zivcana, nervozna, ne bira sredstva da do|e do cilja, jednom rijecju prava zmija. Iliti zena sa muskim osobinama. Priznajem, jesam, sve sam ovo, ili u prijevodu samosvjesna, samouvjerena, sposobna da iskoristi sve svoje mogucnosti, zena sa stavom.
Ne vole bas svi imati u svome okruzenju ovakve zene. One isticu svoju zenstvenost i vole sto su zene, ali imaju dio muske logike i zato bolje i lakse uspijevaju pokazati svoje znanje i nametnuti se u muskome svijetu. To su zene koje bi se u muskome zargonu nazvale muskarcinama samo kad bi imale onu stvar. Posto je priroda prema njima bila darezljivija, citiram onu stupidnu reklamu za sampon, one su ljepse, zavodljivije i zanosnije od muskaraca.
Ali, zato su zenskarcine. Spremne na uspjeh, ali i na sve zavisti drugih. Stoga me ovaj izbor za rektora Sarajevskog univerziteta razalostio. Fina znanstvenica Lamija Tanovic prosla bi mnogo bolje da je u sebi imala malo muskih osobina. Ili da je bila malo vise musko, ili kako rece sjajno moj kolega Maric, da je bila zenskarcina.
Naletjeh na njihov web. Zanimljiva teza o "zenskarcinama". Ko po vasem misljenju spada u ovu kategoriju?
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
(Re)vizija by A.Gajevic
Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.
Jump to
- Corona virus 2019 -Coronavirus (COVID-19)
- Forum
- ↳ Forum
- Opšte/opće diskusije
- ↳ Razne diskusije
- ↳ In memoriam
- ↳ Politika
- ↳ Lokalni izbori 2020
- ↳ Opći izbori 2018
- ↳ Bosna i Hercegovina
- ↳ Svijet
- ↳ Opći izbori 2022
- ↳ Lokalni izbori 2024