Gdje kupujete i sta mislite gdje je najpovoljnije..
Da li je sve to u par pfeninga??
Hvala
Moderator: anex
A eto na primjer u zloglasnoj Republici Cpckoj u Trebinju u Interexu imaju masinu za svinjetinu posebno a posebno za ostalo! Prijatno iznenadjenje, isn't it?starii wrote:odem danas do konzuma i uzimam poli narezan i gledam onu masinu za rezanje i vidim da je samo jedna i da njoj režu i piletinu i govedinu i svinjetinu i edamer i sta jos ne..e toliko mi se smucilo..pa zar ne mogu kupiti dvije masine pa da na jednu rezu svinjko meso a na drugu ostalo...
e hajde mi objasni kako ovo. imam i ja plavu piku i kad skupim tackice ne dobijem toliko vec mogu ili uzeti ucesce u nagradnoj igri ili svuci te bodove za nekih 20 marakaAlhemicarkaa wrote:Dobivajuci one prospekte uporedjivala sam cijene. Nasla sam da je u Interexu pavlaka skuplja za pola marke od one u Mercatoru. Mislim da kad sravnis racun to sve dodje na isto, nesto je ovdje skuplje, nesto tamo.
Ono zasto vlada fama da je Mercator skuplji je sto Mercator ne drzi proizvode "klj" klase, koji su najjeftiniji, pa tako kod njih nema sokova ritam, ali recimo vegafruitovi, ili fructalovi sokovi su jednako skupi kao u drugim, ili cak i jeftiniji.
Ja sam probala sve, i na kraju teska srca (zbog porijekla istog) skontala da je Mercator najbolji. Ima natkrivenu garazu, koja se, za razliku od Robota ne placa, pa bilo sunce, kisa, snijeg, auto je zasticeno.
Super mi je fora svakog utorka 10%, ako si prethodnog potrosio 50 km, i evo, ja sam tako podobro ustedjela. Plus svakih sest mjeseci od njih na poklon preko pike dobijem 125 km da potrosim ili u hipermarketu, ili Modiani, ili Intersportu.
Jedini minus Mercatoru su kese, slabe i male.
Od svih mi je najgori i najskuplji Robot. Tamo je sve za jedno 3-10% skuplje, usluga katastrofalna, kad sam vidjela mesara obucen u plavo prljavo odijelo (sto ga nose gradjevinari) kako iz skladista iznosi plecku koju je zagrlio i prislonio na to prljavo odijelo, plus mu ruke nisu imale rukavice, doslo mi da povratim. I najnormalnije tranzira meso i stavlja u izlog, neobracajuci paznju na moju zabezeknutu facu. Fuj. Plus su mi u Robotu jednom naplatili proizvod koji nisam kupila, pa sam napravila takvu frku da su otpustili radnicu (bila je bas bezobrazna), a to mi se desilo i u Sam shopu u Barama, ali to sam skontala kuci kad sam dosla, a i provukla je dvaput proizvod koji jesam kupila, pa sam se tjesila da je greska, ali tamo vise ne kupujem.
Karticu dobijes tako sto popunis zahtjev koji dobijes na info pultu. Ako zelis plavu piku, samo popunis i predas na info pultu i karticu dobijes za nekih petnaest dana. Ovom karticom samo skupljas bodove. Postoji i zelena kartica, za nju moras popuniti zahtjev sa podacima o visini plate ili penzije, ovjeriti kod poslodavca ili u PIO, i mislim da treba platna lista, nisam sigurna (pitas na info pultu), a i pise u zahtjevu. Na osnovu primanja oni ti naprave limit koji mozes koristiti na kartici. Sa tom karticom mozes placati u visini svog limita, a imas pravo da odaberes tri datuma kad ce ti dolaziti racun. Ovo je dobro kad kasni plata. Ja sam izabrala da mi racun dolazi svakog 18., ima jos 8. i 28. Sa ovom karticom mozes uzeti robu na kredit bez kamata, sa otplatom na 12 mjeseci. Platis potpuno istu cijenu kao da gotovinom placas. Rata ti mora biti u visini limita na kartici.abdulazizsarajevo wrote:Kako ide taj fol sa tim Pikama..kako da dobijem karticu i sta ja njima placam???
Pa vidi, nisi inventar u Mercatoruvjesticanametli wrote:e hajde mi objasni kako ovo. imam i ja plavu piku i kad skupim tackice ne dobijem toliko vec mogu ili uzeti ucesce u nagradnoj igri ili svuci te bodove za nekih 20 maraka
Ne cijele godine, svakih sest mjeseci. Ako ti ostane vise od 36 bodova ucestvujes u nagradnoj igri. Imas jos popust od 10% na neke usluge u velnes centru Welltime, Relax toursu i Kompasu. Ma stalno neke akcije sa pikom. Svakog mjeseca imaju i pikine cijene koje su od 1o-40 posto jeftinije od uobicajenih, ali su neki proizvodi koje ja rijetko kupujem...vjesticanametli wrote:![]()
azize smoru
odes u merkator na info pult i kazes hocu i ja piku. uzmes fino plavi i prilikom svake kupovine das je teti da ti je provuce. ca. 7 ili 8 KM je = 1 bod. i tako cijelu godinu skupljas bodove. imas jako puno popusta s pikom a i na terme vodis 1 osobu guzovace. zato uzmi piku
to je to.anda 1 wrote:Što se tiče cijena da bi prošli jjeftinije morali bi obići sve tržne centre u gradu. U jednom kupiti mlijeko, u drugom brašno, itd. Pošto to baš i nije zgodno onda otići negdje gdje je "ugodno" potrošiti lovu. Slažem se da je to Mercator .Osoblje je ljubazno i sve na jednom mjestu i imaju video nadzor , pa vas ne moraju uhoditi kojekakve sojke kao u DP da ne bi šta klepili iako ste stalna mušterija već nekoliko godina
komi wrote:ja redovno kupujem u merkatoru
da dam svoj doprinos razgradnji države :p