Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

abdulazizsarajevo

#1 Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by abdulazizsarajevo »

Vec dugo me zanima misljenje sire narodne mase po ovom pitanju...:))

Gdje kupujete i sta mislite gdje je najpovoljnije..

Da li je sve to u par pfeninga??

Hvala
zena21

#2 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by zena21 »

ma sve je to u 5 deka.. mada smatram da je mercator najskuplji...

meni nekako najdraze otici u konzum na koreji :-D
karanana

#3 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by karanana »

mislim da je mercator nesto malo skuplji od ostalih ali mi je definitivno najorganizovaniji, najsnabdjeveniji i prodavaci su najljubazniji pa mi nije zao dati nesto malo vise za bolju ponudu i uslugu.
medaaa

#4 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by medaaa »

u one velike, mjesecne, obimne nabavke idemo u Interex...a ovo svakodnevno kupujemo u Konzumu, jer je najblizi...Nekako smo ko skontali da je Interex najjeftinije mjesto u gradu :-)
starii

#5 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by starii »

odem danas do konzuma i uzimam poli narezan i gledam onu masinu za rezanje i vidim da je samo jedna i da njoj režu i piletinu i govedinu i svinjetinu i edamer i sta jos ne..e toliko mi se smucilo..pa zar ne mogu kupiti dvije masine pa da na jednu rezu svinjko meso a na drugu ostalo...
Alhemicarkaa

#6 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by Alhemicarkaa »

Dobivajuci one prospekte uporedjivala sam cijene. Nasla sam da je u Interexu pavlaka skuplja za pola marke od one u Mercatoru. Mislim da kad sravnis racun to sve dodje na isto, nesto je ovdje skuplje, nesto tamo.
Ono zasto vlada fama da je Mercator skuplji je sto Mercator ne drzi proizvode "klj" klase, koji su najjeftiniji, pa tako kod njih nema sokova ritam, ali recimo vegafruitovi, ili fructalovi sokovi su jednako skupi kao u drugim, ili cak i jeftiniji.
Ja sam probala sve, i na kraju teska srca (zbog porijekla istog) skontala da je Mercator najbolji. Ima natkrivenu garazu, koja se, za razliku od Robota ne placa, pa bilo sunce, kisa, snijeg, auto je zasticeno.
Super mi je fora svakog utorka 10%, ako si prethodnog potrosio 50 km, i evo, ja sam tako podobro ustedjela. Plus svakih sest mjeseci od njih na poklon preko pike dobijem 125 km da potrosim ili u hipermarketu, ili Modiani, ili Intersportu.
Jedini minus Mercatoru su kese, slabe i male.

Od svih mi je najgori i najskuplji Robot. Tamo je sve za jedno 3-10% skuplje, usluga katastrofalna, kad sam vidjela mesara obucen u plavo prljavo odijelo (sto ga nose gradjevinari) kako iz skladista iznosi plecku koju je zagrlio i prislonio na to prljavo odijelo, plus mu ruke nisu imale rukavice, doslo mi da povratim. I najnormalnije tranzira meso i stavlja u izlog :skoljka: , neobracajuci paznju na moju zabezeknutu facu. Fuj. Plus su mi u Robotu jednom naplatili proizvod koji nisam kupila, pa sam napravila takvu frku da su otpustili radnicu (bila je bas bezobrazna), a to mi se desilo i u Sam shopu u Barama, ali to sam skontala kuci kad sam dosla, a i provukla je dvaput proizvod koji jesam kupila, pa sam se tjesila da je greska, ali tamo vise ne kupujem.
KENJAC

#7 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by KENJAC »

starii wrote:odem danas do konzuma i uzimam poli narezan i gledam onu masinu za rezanje i vidim da je samo jedna i da njoj režu i piletinu i govedinu i svinjetinu i edamer i sta jos ne..e toliko mi se smucilo..pa zar ne mogu kupiti dvije masine pa da na jednu rezu svinjko meso a na drugu ostalo...
A eto na primjer u zloglasnoj Republici Cpckoj u Trebinju u Interexu imaju masinu za svinjetinu posebno a posebno za ostalo! Prijatno iznenadjenje, isn't it?
d2

#8 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by d2 »

kupujem u drvoprometu jer mi je pred kucom - odavno mrskijih ljudi nisam sreo u prodavnici nego u tom drvoprometu u koji idem ima 2 godine

do nedavno se samo cirilica slusala po cijeli dan ali im se sada sefica promijenila pa je i muzika malo normalnija, i dalje je ogroman problem naci cijenu od nekog proizvoda posto je milion istaknuto, cesto su jedne preko drugih, zaturene negdje i tako ...

u vf sam prestao ici kaok ga je kupio konzum

najradije kupim u mercatoru jer je najpristojnije iako su mi slovenci vrlo mrski
abdulazizsarajevo

#9 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Kako ide taj fol sa tim Pikama..kako da dobijem karticu i sta ja njima placam???
vjesticanametli

#10 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by vjesticanametli »

Alhemicarkaa wrote:Dobivajuci one prospekte uporedjivala sam cijene. Nasla sam da je u Interexu pavlaka skuplja za pola marke od one u Mercatoru. Mislim da kad sravnis racun to sve dodje na isto, nesto je ovdje skuplje, nesto tamo.
Ono zasto vlada fama da je Mercator skuplji je sto Mercator ne drzi proizvode "klj" klase, koji su najjeftiniji, pa tako kod njih nema sokova ritam, ali recimo vegafruitovi, ili fructalovi sokovi su jednako skupi kao u drugim, ili cak i jeftiniji.
Ja sam probala sve, i na kraju teska srca (zbog porijekla istog) skontala da je Mercator najbolji. Ima natkrivenu garazu, koja se, za razliku od Robota ne placa, pa bilo sunce, kisa, snijeg, auto je zasticeno.
Super mi je fora svakog utorka 10%, ako si prethodnog potrosio 50 km, i evo, ja sam tako podobro ustedjela. Plus svakih sest mjeseci od njih na poklon preko pike dobijem 125 km da potrosim ili u hipermarketu, ili Modiani, ili Intersportu.
Jedini minus Mercatoru su kese, slabe i male.

Od svih mi je najgori i najskuplji Robot. Tamo je sve za jedno 3-10% skuplje, usluga katastrofalna, kad sam vidjela mesara obucen u plavo prljavo odijelo (sto ga nose gradjevinari) kako iz skladista iznosi plecku koju je zagrlio i prislonio na to prljavo odijelo, plus mu ruke nisu imale rukavice, doslo mi da povratim. I najnormalnije tranzira meso i stavlja u izlog :skoljka: , neobracajuci paznju na moju zabezeknutu facu. Fuj. Plus su mi u Robotu jednom naplatili proizvod koji nisam kupila, pa sam napravila takvu frku da su otpustili radnicu (bila je bas bezobrazna), a to mi se desilo i u Sam shopu u Barama, ali to sam skontala kuci kad sam dosla, a i provukla je dvaput proizvod koji jesam kupila, pa sam se tjesila da je greska, ali tamo vise ne kupujem.
e hajde mi objasni kako ovo. imam i ja plavu piku i kad skupim tackice ne dobijem toliko vec mogu ili uzeti ucesce u nagradnoj igri ili svuci te bodove za nekih 20 maraka :?
abdulazizsarajevo

#11 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

jeste ahj moze li neko malo detaljnije objasniti ovaj PIKA issue...i koliko su oni tu dobri? mislim na Mercator
vjesticanametli

#12 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

:lol: :lol: azize smoru :) odes u merkator na info pult i kazes hocu i ja piku. uzmes fino plavi i prilikom svake kupovine das je teti da ti je provuce. ca. 7 ili 8 KM je = 1 bod. i tako cijelu godinu skupljas bodove. imas jako puno popusta s pikom a i na terme vodis 1 osobu guzovace. zato uzmi piku :)
Alhemicarkaa

#13 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by Alhemicarkaa »

abdulazizsarajevo wrote:Kako ide taj fol sa tim Pikama..kako da dobijem karticu i sta ja njima placam???
Karticu dobijes tako sto popunis zahtjev koji dobijes na info pultu. Ako zelis plavu piku, samo popunis i predas na info pultu i karticu dobijes za nekih petnaest dana. Ovom karticom samo skupljas bodove. Postoji i zelena kartica, za nju moras popuniti zahtjev sa podacima o visini plate ili penzije, ovjeriti kod poslodavca ili u PIO, i mislim da treba platna lista, nisam sigurna (pitas na info pultu), a i pise u zahtjevu. Na osnovu primanja oni ti naprave limit koji mozes koristiti na kartici. Sa tom karticom mozes placati u visini svog limita, a imas pravo da odaberes tri datuma kad ce ti dolaziti racun. Ovo je dobro kad kasni plata. Ja sam izabrala da mi racun dolazi svakog 18., ima jos 8. i 28. Sa ovom karticom mozes uzeti robu na kredit bez kamata, sa otplatom na 12 mjeseci. Platis potpuno istu cijenu kao da gotovinom placas. Rata ti mora biti u visini limita na kartici.
I sa ovom karticom se mogu skupljati bodovi.

Bodove skupljas tako da za svakih potrosenih 8 maraka dobivas jedan bod. Kad skupis 90 bodova imas 22,5 km da potrosis, 250 bodova je 90 km cini mi se, a 600 bodova je 250 km. Ima jos jedan stepen, ali njega nisam nikad dostigla, pa ne znam koliko bodova i para. Bodove skupljas u ogranicenom bonitetnom periodu od februara do kraja jula i od augusta do kraja januara.

Obje kartice su besplatne i ne placas nikakve naknade za njih. Bodove, kao i kredit i placanje karticom mozes obaviti u hipermarketu, restoranu, Intersportu i Modiani. Hranu ne mozes uzimati na krediti, samo tehniku i odjecu (ako su skuplji od 100 km).

Mislim da sam sve napisala.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by Truba »

ja redovno kupujem u merkatoru
da dam svoj doprinos razgradnji države :p
Alhemicarkaa

#15 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by Alhemicarkaa »

vjesticanametli wrote:e hajde mi objasni kako ovo. imam i ja plavu piku i kad skupim tackice ne dobijem toliko vec mogu ili uzeti ucesce u nagradnoj igri ili svuci te bodove za nekih 20 maraka :?
Pa vidi, nisi inventar u Mercatoru :lol: Ja se tamo snadbijevam, i moja mama. Znaci nas dvije zajedno skupljamo bodove. U jednom bonitetnom periodu skupimo 600 bodova, sto je 250 km, ona 125, ja 125 :lol:
Ali, moja porodica je mnogobrojna, kad kupujemo poklon za rodjendan prvo idemo u Mercator, i tek ako u Intersportu ili Modiani, ili Hipermarketu nema ono sto trazimo ili je preskupo, idemo dalje. Tako da se nabere toga... :)
vjesticanametli

#16 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

aha e hvala ti :)
Alhemicarkaa

#17 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by Alhemicarkaa »

vjesticanametli wrote::lol: :lol: azize smoru :) odes u merkator na info pult i kazes hocu i ja piku. uzmes fino plavi i prilikom svake kupovine das je teti da ti je provuce. ca. 7 ili 8 KM je = 1 bod. i tako cijelu godinu skupljas bodove. imas jako puno popusta s pikom a i na terme vodis 1 osobu guzovace. zato uzmi piku :)
Ne cijele godine, svakih sest mjeseci. Ako ti ostane vise od 36 bodova ucestvujes u nagradnoj igri. Imas jos popust od 10% na neke usluge u velnes centru Welltime, Relax toursu i Kompasu. Ma stalno neke akcije sa pikom. Svakog mjeseca imaju i pikine cijene koje su od 1o-40 posto jeftinije od uobicajenih, ali su neki proizvodi koje ja rijetko kupujem...
elk

#18 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by elk »

slazem se za drvopromet. klasicne sabanke rade tamo. najbolji je merkator na socijalnom, jedno vrijeme sam kupovao na alipasinu i tamo je ipak slabije.
anda 1

#19 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by anda 1 »

Što se tiče cijena da bi prošli jjeftinije morali bi obići sve tržne centre u gradu. U jednom kupiti mlijeko, u drugom brašno, itd. Pošto to baš i nije zgodno onda otići negdje gdje je "ugodno" potrošiti lovu. Slažem se da je to Mercator .Osoblje je ljubazno i sve na jednom mjestu i imaju video nadzor , pa vas ne moraju uhoditi kojekakve sojke kao u DP da ne bi šta klepili iako ste stalna mušterija već nekoliko godina :roll:
karanana

#20 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by karanana »

anda 1 wrote:Što se tiče cijena da bi prošli jjeftinije morali bi obići sve tržne centre u gradu. U jednom kupiti mlijeko, u drugom brašno, itd. Pošto to baš i nije zgodno onda otići negdje gdje je "ugodno" potrošiti lovu. Slažem se da je to Mercator .Osoblje je ljubazno i sve na jednom mjestu i imaju video nadzor , pa vas ne moraju uhoditi kojekakve sojke kao u DP da ne bi šta klepili iako ste stalna mušterija već nekoliko godina :roll:
to je to.

i ja volim piku, pika je odlicna (kartica, a i sve ostalo na sta ste pomislili)
StupskaBitanga

#21 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by StupskaBitanga »

ovako mene nervira što u mimsu/merkuru/klasu dobrinji ne možeš kupiti artikal koji nije iz MIMS group
npr
coca cola, pivo (osim tuzlanskog i sarajevskog,) brašno koje nije klasovo......

u mercatoru mi se sviđa ljubaznost i kada nešto kupiš dobiješ kafu u santani
DM mi se strašno sviđa jer su strašno nasmijani uslužni ljubazni divota
Konzum mi je najbliži prekoputa
sviđaju mi se jako jeftini a kvalitetni artikli kao što je mlijeko
onda ono brašno od 0,9
a ne sviđa mi se što su doveli nekakve papanke iz rajlovca
drvopromet je strava ima na stupu 2
katastrofa
nabacano ne možeš ući kako treba

interex je skladište i ne idem tamo jer mi je žena nabila na nos jer sam dao visa electron karticu za sijalcu onu spec od 6KM

na Stupu se otvara slovenački tuš pa ćemo vidjeti

interex će imati konkurenciju
abdulazizsarajevo

#22 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

komi wrote:ja redovno kupujem u merkatoru
da dam svoj doprinos razgradnji države :p

Da se slozim sa mozda do sada najdrazim komentarom...nazalost...kako nam drzava pomaze i misli na gradjane..najmanje sta je zasluzila jeste kupovina u Mercatoru..

Slazem se da je mercator najbolji ...nazalost...
slavkoimamodilera

#23 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by slavkoimamodilera »

Apsolutno mi je Mercator prvi... mjesecne kupovine probali obavljati u Interexu i na kraju podvucemo crtu i skontamo da za isto para kupimo vise stvari u Mercatoru... takodjer, masu puta u Interexu te nema ovo, te nema ono, samo se covjek iznervira... plus sto je vec receno za uslugu, proizvode, organiziranost i slicno... fakat nema zamjerke...
Meso je razvrstano (janjetina s govornom manom :D odvojena) i masine su razdvojene... meni licno nebitno, ali mi je bitno za one za koje kupujem... :wink:
Kase rade prilicno ekspeditivno (za razliku od Merkur/Mimsa u kojem je najveca kriza sto se toga tice), najurednije prolaze kartice, a i Pika je dobra stvarka...
Nesto ne gotivim Slovence, ali kad je posao u pitanju: :thumbup:
sabanss

#24 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by sabanss »

Mercator je profesionalizam (skoro) na djelu.

Konzum je fuj, imao sam par puta duele zbog toga sto jedna cijena stoji na proizvodu, drugu kucaju na kasi. Naravno da su mi naplatili regularnu (nizu) cijenu :D Ne idem vise tamo...

Drvopromet je isto bezze, kupujem vec 5 godina ali svejedno ti neko visi za vratom da sta ne maznem, ali isto tako na pitanje da li imaju neku robu odgovor je uredno: "Pogledajte, ako im tu, ima"

Robot ne bih ni komentarisao, jedini trzni centar koji parking naplacuje.
s31

#25 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by s31 »

Jedino Mercator svaki mjesec ima dan kada je sve 10% snizeno, pored onog utorka kada dobivas popust za kupovinu preko 50KM.
Post Reply