Latifo wrote:
ma ta prisila je pod navodnicima, nije se baš tako mislilo (a možda i jest pa se sad malko vadim jer su svi počeli napadati...a opet ima i ona 'nije majka muju klela što je kocko, nego što se vadio' heheheh

). A naslov teme je dat po filmu (mislim da me mamica papucarka razumije ako nista

). Suština je ustvari da mene zanima čime to mi nerviramo njih, ko oni nas, a da nismo toga ni svjesni, ko što nisu ni oni. E sad ako ste me razumjeli, možel kakvih konkretnih odgovora, prvenstveno od muške formske populacije...a ako niste, ud'rite opet na maksuma..

ma shvatam i ja zbog cega naslov teme

film je simpa....ali to je ipak samo FILM

takvi filmovi i jesu zasnovani na generalizacijama....

generalizacijama koje rijetko kada imaju puno veze sa stvarnim zivotom....i zato u 99% slucajeva vrlo je lako predvijeti tok, kao i kraj takvog filma....zivot pak nije ni priblizno tako predvidiv....
zao mi je ako se osjecas napadnuta, nije to bila namjera...

ali je malkice nezrelo promatrati shablonski sve osobe muskog roda ili sve osobe zenskog roda
da uzmes 2 muskarca iste generacije iz slicne sredine dali bi ti vjerovatno razlicite odgovore

zasto? zato sto je svako od nas osoba za sebe...
ti i tvoja prijateljica ste mozda slicne u nekim stvarima, ali samo zato sto vas OBE nesto nervira, ne znaci da to nervira citavu zensku populaciju

predrasude su pravo zeznuta stvar....
npr. navodno muskarcima ide na zivce roncanje (prigovaranje)....ta pretpostavka je temelj mnogih zezancija, viceva itd itd...medjutim postoji dosta muskaraca kojima zene krv njihovu popise, stalno im nesto prigovaraju, a opet njima niko ko njihova hanuma
zakljucak: svako od nas ti moze odgovoriti koje su to stvari koje njega ili nju nerviraju kod osoba suprotnog pola....ali ne ocekuj da ce biti znacajnog presjeka skupova u odgovorima kod osoba istog pola