OTMIČARI DRŽE 354 TAOCA U ŠKOLI U SJEVERNOJ OSETIJI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kame

#1 OTMIČARI DRŽE 354 TAOCA U ŠKOLI U SJEVERNOJ OSETIJI

Post by kame »

Osetijske vlasti su u četvrtak precizirale da otmičari od srijede ujutro drže 354 osobe u jednoj školi na jugu Rusije.

Specijalne ruske službe (FSB) saopćile su u srijedu navečer, pozivajući se na "preliminarne podatke", da ima oko 300 taoca i da je među njima 132 djece. Podatke je dala krizna ćelija koju su formirale vlasti.

Vlasti, ipak, nisu objavile preciznu listu, a porodice taoca osporavaju navedene podatke tvrdeći da ima više taoca.

Taoci su oteti u trenutku kad se u školi odvijala tradicionalna svečanost povodom početka nastave. Osim učenika, svečanosti su prisustvovala i druga djeca, roditelji i nastavnici.

Policija je na licu mjesta u četvrtak ujutro odbila da govori o ovom slučaju, ali je ministar unutarnjih poslova Sjeverne Osetije Kazbek Dzantiev doprinio konfuziji izjavivši novinarima u četvrtak da je oko "400 djece među taocima".
vratnik

Post by vratnik »

upravo je javljeno da su se iz skole cule tri eksplozije.
zao mi je djece.
airwing

Post by airwing »

Kreteni
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

navodno su svi taoci u gimnastičkoj dvorani, a ako su se eksplozije dogodile u samoj dvorani... :(

nitko se od napadača više ne javlja na mobitele
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

MRAVOJED wrote: nitko se od napadača više ne javlja na mobitele
isteko kredit :D :D :D
vratnik

Post by vratnik »

najnovija vijest: detonacije nisu bile u skoli vec pored, ocajnici su gadjali zoljom dva automobila koji su se priblizavali skoli. corsokak
violentjack

Post by violentjack »

RuSI SU BUDALE..ONI NE MARE ZA CVILE NAPAST CE SKOLU SAD ILI ZA KOJI DAN..NEDUZNA DJECA CE STRADATI, ALI TAKO JE TO, KAD OKUPIRAS CECENIJU :( :( :roll:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

:( :( :(
privremeni

Post by privremeni »

violentjack wrote:RuSI SU BUDALE..ONI NE MARE ZA CVILE NAPAST CE SKOLU SAD ILI ZA KOJI DAN..NEDUZNA DJECA CE STRADATI, ALI TAKO JE TO, KAD OKUPIRAS CECENIJU :( :( :roll:
samo sam ovo cekao. Pocinje navijanje.
ragib

Post by ragib »

Zao mi je djece,

Ovo je velika Sramota!
vratnik

Post by vratnik »

krov krove se srusio, iz zgrade se cuju pucnjevi i detonacije.
taoci koji su uspjeli pobjeci tvrde da je oko 1000 ljudi jos u zgradi.
oportunist

Post by oportunist »

Ruske spec. snage upale u skolu ima ranjene djece poginule naravno ne pokazuju, prekrsise obecanje, otmicari bjeze..............gdjeli ce sad u PM
Kron29

Post by Kron29 »

Islam je ponovo odnio ljudske zivote. Malo ljudi se ovde na to osvrce. :(
Mnogo vazniji je francuski zakon o marama, nego djeciji zivoti.

Eto zato mi se Islam gadi.

Image

Image

Image

Pogledajte sada nekoliko slika iz islamskih drzava.
Iran:
Image

Afganistan:
Image

Irak:
Image

Poruka BH muslimanima, odbacujte ovu modernu kugu, punu lazi (slike idola svukuda), spasite nasu Bosnu i Hercegovinu,
srusite one dzamije od neprijatelja saudijaca, ne dopustite da postanemo kao Cecenija, Afganistan, Sudan, Palestina, Iran ...
kame

Post by kame »

Kron, kompletan si idiot!
Kron29

Post by Kron29 »

Pogledajte ovaj uzas :x

Islamski zlocin ubijanja djece
winetou

Post by winetou »

Užasno. ipak zašto je dozvoljeno kamerama da snimaju to kad se zna da je novinarima zabranjen odlazak u Čečeniju. Trebaju obe strane biti na istoj crti. Kron ne moraš ići daleko da bi vidjeo šta su neki u stanju učiniti djeci. Mnoge jame širom Bosne bi ti mogle reći.
A što čečenija nije nezavisna :?
violentjack

Post by violentjack »

A to sto su Rusi skroz srusili grad veci od Sarajeva..Grozny..zaboravljas

Ili kad baci napalma na nekoliko hiljada metara visine..eh

Iran ti je bio moderan do 1979..sah Irana je jeo i krmetinu cak..sve do 1979 kada Ayatolah Khomeini dolazi na vlast
nikita

Post by nikita »

Grozni je bio napusten grad od strane mirnog zivlja u vrijeme kada je sravnjen , izbjeglice su nastanjene sirom zemlje na mirnim teritorijama.
Užasno. ipak zašto je dozvoljeno kamerama da snimaju to kad se zna da je novinarima zabranjen odlazak u Čečeniju.
Stotine i stotine novinara je pojeo mrak u Ceceniji, zabranjeno im je jer drzava ne moze da im garantuje bezbjednost.

U teroristickom aktu u Beslanu ( Osetija ) ucestvuje veliki broj arapa , jos uvijek ne ustanovljenog identiteta.

Da li bi se manje nasladjivali ovim teroristickim aktom, ako bi znali da je vecina zivlja u Beslanu muslimanske nacionalnosti , ili se nasladjujete svakako bitno je da se negdje neko ubija ? Bolesnici !
topmir

Post by topmir »

Kron29 wrote:Islam je ponovo odnio ljudske zivote. Malo ljudi se ovde na to osvrce. :(
Mnogo vazniji je francuski zakon o marama, nego djeciji zivoti.

Eto zato mi se Islam gadi.

Poruka BH muslimanima, odbacujte ovu modernu kugu, punu lazi (slike idola svukuda), spasite nasu Bosnu i Hercegovinu,
srusite one dzamije od neprijatelja saudijaca, ne dopustite da postanemo kao Cecenija, Afganistan, Sudan, Palestina, Iran ...
ne seri, nemas pojma sta je islam a dosao si ovdje da seres :x
violentjack

Post by violentjack »

Ne nasladujem se time..ali ponekad bi i opravdao to a zbog cega..pitali bi me neki?

Prvo Cecenija nije nezavisna..vec je 150 godina ugnjetavana i ponizavana od Ruske cizme..da je nekim slucajem danas Cecenija nezavisna drzava..na samo 10 000 km2..od cjele Rusije sa preko 17 000 000km2..ja bih rekao

Barbarsto i primitivizam.ali ni RUske ruke nisu ciste..sta ces ocekivati od ocajnih ljudi!!!!!!!!

Kao da ce ih to sprijeciti ..ja da sam Cecen i da zivim u Ceceniji sad..prvi bi na Ruse navaljivao...ovo uzmi kao hipoteticki odrzaz mog razmisljanja, jer sam rekao..sta ako?
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

:( :( :( :( :( :( :( :(
violentjack

Post by violentjack »

ako bi znali da je vecina zivlja u Beslanu muslimanske nacionalnosti

Bacas rjeci iz konteksta..ja nisam nijednom rekao da mi je bas drago zbog toga

Ali. ti nepotrebno kategoriziras situaciju i stvaras predrasude svojim nezdravim razmisljanjem..provaljujes kao i obicno

Muslimani svaki dan stradaju u Kasmiru..tamo nema dana da granata ne ubije jednog Muslimana...pa opet to neces vidjeti u vjestima koje ti tako pomno pratis!!!!!!!!!!!!

Neces vidjeti u vjestima patnje muslimana Obale Slonovace koji su vecina u zemlji..a predsjednik te zemlje je ANTIISLAMISTA.. i samo pravi krscanske katedrale

To neces vidjeti u vjestima..vjesti serviraju ono sto neki mocnici zele da serviraju obicnom puku..meni i tebi..ne po realnosti situacija

Muslimani su mnogo ugnjetavani..ako zelis dat cu ti par primjera

Singapur, Indija, Nepal, Obala Slonovace..i spisak je podugacak
violentjack

Post by violentjack »

:( :roll:
winetou

Post by winetou »

nikita wrote:
Grozni je bio napusten grad od strane mirnog zivlja u vrijeme kada je sravnjen , izbjeglice su nastanjene sirom zemlje na mirnim teritorijama.
Užasno. ipak zašto je dozvoljeno kamerama da snimaju to kad se zna da je novinarima zabranjen odlazak u Čečeniju.
Stotine i stotine novinara je pojeo mrak u Ceceniji, zabranjeno im je jer drzava ne moze da im garantuje bezbjednost.

U teroristickom aktu u Beslanu ( Osetija ) ucestvuje veliki broj arapa , jos uvijek ne ustanovljenog identiteta.

Da li bi se manje nasladjivali ovim teroristickim aktom, ako bi znali da je vecina zivlja u Beslanu muslimanske nacionalnosti , ili se nasladjujete svakako bitno je da se negdje neko ubija ? Bolesnici !
Jelde :D to naravno Rusi kažu. Grozny je uništen u onom prvom čečenskom ratu (94-95) i tada nije bilo mirnih područja u Čečeniji.
A država nije u stanju pružiti sigurnost novinarima
:-) kao ni svim međunarodnim humanitarnim organizacijama koje ZAHTJEVAJU da odu u Čečeniju. Sve to iako prema Rusima stanje u Čečeniji je pod kontrolom. službeno u Čečeniji je MIR.
Last edited by winetou on 03/09/2004 19:26, edited 1 time in total.
nikita

Post by nikita »

Prvo Cecenija nije nezavisna..vec je 150 godina ugnjetavana i ponizavana od Ruske cizme
Znaci po tome i zlocini koje su pocinili cetnici/srbi mogu biti opravdani, glede turaka i folova ?
Post Reply