OTMIČARI DRŽE 354 TAOCA U ŠKOLI U SJEVERNOJ OSETIJI
-
kame
#1 OTMIČARI DRŽE 354 TAOCA U ŠKOLI U SJEVERNOJ OSETIJI
Osetijske vlasti su u četvrtak precizirale da otmičari od srijede ujutro drže 354 osobe u jednoj školi na jugu Rusije.
Specijalne ruske službe (FSB) saopćile su u srijedu navečer, pozivajući se na "preliminarne podatke", da ima oko 300 taoca i da je među njima 132 djece. Podatke je dala krizna ćelija koju su formirale vlasti.
Vlasti, ipak, nisu objavile preciznu listu, a porodice taoca osporavaju navedene podatke tvrdeći da ima više taoca.
Taoci su oteti u trenutku kad se u školi odvijala tradicionalna svečanost povodom početka nastave. Osim učenika, svečanosti su prisustvovala i druga djeca, roditelji i nastavnici.
Policija je na licu mjesta u četvrtak ujutro odbila da govori o ovom slučaju, ali je ministar unutarnjih poslova Sjeverne Osetije Kazbek Dzantiev doprinio konfuziji izjavivši novinarima u četvrtak da je oko "400 djece među taocima".
Specijalne ruske službe (FSB) saopćile su u srijedu navečer, pozivajući se na "preliminarne podatke", da ima oko 300 taoca i da je među njima 132 djece. Podatke je dala krizna ćelija koju su formirale vlasti.
Vlasti, ipak, nisu objavile preciznu listu, a porodice taoca osporavaju navedene podatke tvrdeći da ima više taoca.
Taoci su oteti u trenutku kad se u školi odvijala tradicionalna svečanost povodom početka nastave. Osim učenika, svečanosti su prisustvovala i druga djeca, roditelji i nastavnici.
Policija je na licu mjesta u četvrtak ujutro odbila da govori o ovom slučaju, ali je ministar unutarnjih poslova Sjeverne Osetije Kazbek Dzantiev doprinio konfuziji izjavivši novinarima u četvrtak da je oko "400 djece među taocima".
-
violentjack
RuSI SU BUDALE..ONI NE MARE ZA CVILE NAPAST CE SKOLU SAD ILI ZA KOJI DAN..NEDUZNA DJECA CE STRADATI, ALI TAKO JE TO, KAD OKUPIRAS CECENIJU

-
privremeni
samo sam ovo cekao. Pocinje navijanje.violentjack wrote:RuSI SU BUDALE..ONI NE MARE ZA CVILE NAPAST CE SKOLU SAD ILI ZA KOJI DAN..NEDUZNA DJECA CE STRADATI, ALI TAKO JE TO, KAD OKUPIRAS CECENIJU![]()
![]()
-
oportunist
Ruske spec. snage upale u skolu ima ranjene djece poginule naravno ne pokazuju, prekrsise obecanje, otmicari bjeze..............gdjeli ce sad u PM
-
Kron29
Islam je ponovo odnio ljudske zivote. Malo ljudi se ovde na to osvrce. 
Mnogo vazniji je francuski zakon o marama, nego djeciji zivoti.
Eto zato mi se Islam gadi.

Pogledajte sada nekoliko slika iz islamskih drzava.
Iran:

Afganistan:

Irak:

Poruka BH muslimanima, odbacujte ovu modernu kugu, punu lazi (slike idola svukuda), spasite nasu Bosnu i Hercegovinu,
srusite one dzamije od neprijatelja saudijaca, ne dopustite da postanemo kao Cecenija, Afganistan, Sudan, Palestina, Iran ...

Pogledajte sada nekoliko slika iz islamskih drzava.
Iran:

Afganistan:

Irak:

Poruka BH muslimanima, odbacujte ovu modernu kugu, punu lazi (slike idola svukuda), spasite nasu Bosnu i Hercegovinu,
srusite one dzamije od neprijatelja saudijaca, ne dopustite da postanemo kao Cecenija, Afganistan, Sudan, Palestina, Iran ...
-
winetou
Užasno. ipak zašto je dozvoljeno kamerama da snimaju to kad se zna da je novinarima zabranjen odlazak u Čečeniju. Trebaju obe strane biti na istoj crti. Kron ne moraš ići daleko da bi vidjeo šta su neki u stanju učiniti djeci. Mnoge jame širom Bosne bi ti mogle reći.
A što čečenija nije nezavisna
A što čečenija nije nezavisna
-
violentjack
A to sto su Rusi skroz srusili grad veci od Sarajeva..Grozny..zaboravljas
Ili kad baci napalma na nekoliko hiljada metara visine..eh
Iran ti je bio moderan do 1979..sah Irana je jeo i krmetinu cak..sve do 1979 kada Ayatolah Khomeini dolazi na vlast
Ili kad baci napalma na nekoliko hiljada metara visine..eh
Iran ti je bio moderan do 1979..sah Irana je jeo i krmetinu cak..sve do 1979 kada Ayatolah Khomeini dolazi na vlast
-
nikita
Grozni je bio napusten grad od strane mirnog zivlja u vrijeme kada je sravnjen , izbjeglice su nastanjene sirom zemlje na mirnim teritorijama.A to sto su Rusi skroz srusili grad veci od Sarajeva..Grozny..zaboravljas
Stotine i stotine novinara je pojeo mrak u Ceceniji, zabranjeno im je jer drzava ne moze da im garantuje bezbjednost.Užasno. ipak zašto je dozvoljeno kamerama da snimaju to kad se zna da je novinarima zabranjen odlazak u Čečeniju.
U teroristickom aktu u Beslanu ( Osetija ) ucestvuje veliki broj arapa , jos uvijek ne ustanovljenog identiteta.
Da li bi se manje nasladjivali ovim teroristickim aktom, ako bi znali da je vecina zivlja u Beslanu muslimanske nacionalnosti , ili se nasladjujete svakako bitno je da se negdje neko ubija ? Bolesnici !
-
topmir
ne seri, nemas pojma sta je islam a dosao si ovdje da seresKron29 wrote:Islam je ponovo odnio ljudske zivote. Malo ljudi se ovde na to osvrce.
-
violentjack
Ne nasladujem se time..ali ponekad bi i opravdao to a zbog cega..pitali bi me neki?
Prvo Cecenija nije nezavisna..vec je 150 godina ugnjetavana i ponizavana od Ruske cizme..da je nekim slucajem danas Cecenija nezavisna drzava..na samo 10 000 km2..od cjele Rusije sa preko 17 000 000km2..ja bih rekao
Barbarsto i primitivizam.ali ni RUske ruke nisu ciste..sta ces ocekivati od ocajnih ljudi!!!!!!!!
Kao da ce ih to sprijeciti ..ja da sam Cecen i da zivim u Ceceniji sad..prvi bi na Ruse navaljivao...ovo uzmi kao hipoteticki odrzaz mog razmisljanja, jer sam rekao..sta ako?
Prvo Cecenija nije nezavisna..vec je 150 godina ugnjetavana i ponizavana od Ruske cizme..da je nekim slucajem danas Cecenija nezavisna drzava..na samo 10 000 km2..od cjele Rusije sa preko 17 000 000km2..ja bih rekao
Barbarsto i primitivizam.ali ni RUske ruke nisu ciste..sta ces ocekivati od ocajnih ljudi!!!!!!!!
Kao da ce ih to sprijeciti ..ja da sam Cecen i da zivim u Ceceniji sad..prvi bi na Ruse navaljivao...ovo uzmi kao hipoteticki odrzaz mog razmisljanja, jer sam rekao..sta ako?
-
violentjack
ako bi znali da je vecina zivlja u Beslanu muslimanske nacionalnosti
Bacas rjeci iz konteksta..ja nisam nijednom rekao da mi je bas drago zbog toga
Ali. ti nepotrebno kategoriziras situaciju i stvaras predrasude svojim nezdravim razmisljanjem..provaljujes kao i obicno
Muslimani svaki dan stradaju u Kasmiru..tamo nema dana da granata ne ubije jednog Muslimana...pa opet to neces vidjeti u vjestima koje ti tako pomno pratis!!!!!!!!!!!!
Neces vidjeti u vjestima patnje muslimana Obale Slonovace koji su vecina u zemlji..a predsjednik te zemlje je ANTIISLAMISTA.. i samo pravi krscanske katedrale
To neces vidjeti u vjestima..vjesti serviraju ono sto neki mocnici zele da serviraju obicnom puku..meni i tebi..ne po realnosti situacija
Muslimani su mnogo ugnjetavani..ako zelis dat cu ti par primjera
Singapur, Indija, Nepal, Obala Slonovace..i spisak je podugacak
Bacas rjeci iz konteksta..ja nisam nijednom rekao da mi je bas drago zbog toga
Ali. ti nepotrebno kategoriziras situaciju i stvaras predrasude svojim nezdravim razmisljanjem..provaljujes kao i obicno
Muslimani svaki dan stradaju u Kasmiru..tamo nema dana da granata ne ubije jednog Muslimana...pa opet to neces vidjeti u vjestima koje ti tako pomno pratis!!!!!!!!!!!!
Neces vidjeti u vjestima patnje muslimana Obale Slonovace koji su vecina u zemlji..a predsjednik te zemlje je ANTIISLAMISTA.. i samo pravi krscanske katedrale
To neces vidjeti u vjestima..vjesti serviraju ono sto neki mocnici zele da serviraju obicnom puku..meni i tebi..ne po realnosti situacija
Muslimani su mnogo ugnjetavani..ako zelis dat cu ti par primjera
Singapur, Indija, Nepal, Obala Slonovace..i spisak je podugacak
-
winetou
Jeldenikita wrote:Grozni je bio napusten grad od strane mirnog zivlja u vrijeme kada je sravnjen , izbjeglice su nastanjene sirom zemlje na mirnim teritorijama.A to sto su Rusi skroz srusili grad veci od Sarajeva..Grozny..zaboravljas
Stotine i stotine novinara je pojeo mrak u Ceceniji, zabranjeno im je jer drzava ne moze da im garantuje bezbjednost.Užasno. ipak zašto je dozvoljeno kamerama da snimaju to kad se zna da je novinarima zabranjen odlazak u Čečeniju.
U teroristickom aktu u Beslanu ( Osetija ) ucestvuje veliki broj arapa , jos uvijek ne ustanovljenog identiteta.
Da li bi se manje nasladjivali ovim teroristickim aktom, ako bi znali da je vecina zivlja u Beslanu muslimanske nacionalnosti , ili se nasladjujete svakako bitno je da se negdje neko ubija ? Bolesnici !
A država nije u stanju pružiti sigurnost novinarima
Last edited by winetou on 03/09/2004 19:26, edited 1 time in total.