FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#1 FK Željezničar
U Željezničaru očekuju bolje "proljeće"
Nogometaši Željezničara jesenji dio takmičenja u Premijer ligi BiH okončali su na skromnom 10. mjestu. Uprava kluba u nastavku sezone zacrtala je visoke ciljeve - osvajanje Kupa BiH i mjesta u gornjem dijelu tabele.
U očekivanju boljeg "proljeća" Uprava je u pauzi za novog šefa Stručnog štaba imenovala nekadašnjeg igrača "plavih" Simu Krunića, koji je na toj dužnosti zamijenio Envera Hadžiabdića, te dovela dva pojačanja Romea Filipovića i Engleza Neila Wooda.
Na današnjoj pres-konferenciji, Kunić je izrazio zadovoljstvo podrškom u klubu i obavljenim pripremama u Blagaju i Herceg- Novom te najavio bolje rezultate u drugom dijelu prvenstva.
"Od igrača ću zahtijevati da igraju ofanzivno i da u svakom susretu idu na pobjedu. Pokušat ću da promijenim mentalitet igrača. Siguran sam da će se svaka ekipa namučiti da nas pobijedi. Nadam se da ćemo u tri predstojeće utakmice, sa Žepčem u prvenstvu i u kupu sa Sarajevom, napraviti pozitivne rezultate, iako je nezahvalno prognozirati rezultate s gradskim rivalom. Novi igrači dobro su se uklopili u ekipu, posebno Filipović, dok Wood ima malih problema. Ipak smatram da je on pravi profesionalac i da neće biti poteškoća. Pelak i Mulalić su gotovo čitav period priprema bili povrijeđeni, tako da pokušavamo i njih da uklopimo u ekipu", kazao je Krunić.
Osim povrijeđenog Edina Dude, te Filipovića, čiji certifikat treba da stigne, svi igrači su u kombinaciji za prvi tim.
Nastavak sezone nogometaši Željezničara otvaraju susretom protiv Žepča. Iako u subotu na Grbavicu dolazi najslabija ekipa u Premijer ligi, Krunić ističe, da njegovi igrači u svaku utakmicu moraju ući maksimalno motivirani.
Susret Željezničar-Žepča igrat će se 1. marta u 13.30 sati.
Nogometaši Željezničara jesenji dio takmičenja u Premijer ligi BiH okončali su na skromnom 10. mjestu. Uprava kluba u nastavku sezone zacrtala je visoke ciljeve - osvajanje Kupa BiH i mjesta u gornjem dijelu tabele.
U očekivanju boljeg "proljeća" Uprava je u pauzi za novog šefa Stručnog štaba imenovala nekadašnjeg igrača "plavih" Simu Krunića, koji je na toj dužnosti zamijenio Envera Hadžiabdića, te dovela dva pojačanja Romea Filipovića i Engleza Neila Wooda.
Na današnjoj pres-konferenciji, Kunić je izrazio zadovoljstvo podrškom u klubu i obavljenim pripremama u Blagaju i Herceg- Novom te najavio bolje rezultate u drugom dijelu prvenstva.
"Od igrača ću zahtijevati da igraju ofanzivno i da u svakom susretu idu na pobjedu. Pokušat ću da promijenim mentalitet igrača. Siguran sam da će se svaka ekipa namučiti da nas pobijedi. Nadam se da ćemo u tri predstojeće utakmice, sa Žepčem u prvenstvu i u kupu sa Sarajevom, napraviti pozitivne rezultate, iako je nezahvalno prognozirati rezultate s gradskim rivalom. Novi igrači dobro su se uklopili u ekipu, posebno Filipović, dok Wood ima malih problema. Ipak smatram da je on pravi profesionalac i da neće biti poteškoća. Pelak i Mulalić su gotovo čitav period priprema bili povrijeđeni, tako da pokušavamo i njih da uklopimo u ekipu", kazao je Krunić.
Osim povrijeđenog Edina Dude, te Filipovića, čiji certifikat treba da stigne, svi igrači su u kombinaciji za prvi tim.
Nastavak sezone nogometaši Željezničara otvaraju susretom protiv Žepča. Iako u subotu na Grbavicu dolazi najslabija ekipa u Premijer ligi, Krunić ističe, da njegovi igrači u svaku utakmicu moraju ući maksimalno motivirani.
Susret Željezničar-Žepča igrat će se 1. marta u 13.30 sati.
-
elSaik

Dosadašnji susreti
05.08.2007. Premijer Liga BiH NK Žepče......... 3 - 0 ...FK Željezničar
06.05.2007. Premijer Liga BiH NK Žepče......... 2 - 0 ...FK Željezničar
28.10.2006. Premijer Liga BiH FK Željezničar... 1 - 1 ...NK Žepče
08.04.2006. Premijer Liga BiH NK Žepče......... 3 - 1 ...FK Željezničar
22.10.2005. Premijer Liga BiH FK Željezničar.. 2 - 1 ...NK Žepče
28.05.2005. Premijer Liga BiH FK Željezničar... 1 - 2 ...NK Žepče
28.11.2004. Premijer Liga BiH NK Žepče......... 2 - 0 ...FK Željezničar
28.02.2004. Premijer Liga BiH FK Željezničar.. 2 - 1 ...NK Žepče
03.08.2003. Premijer Liga BiH NK Žepče......... 2 - 1 ...FK Željezničar
22.02.2003. Premijer Liga BiH FK Željezničar.. 6 - 1 ...NK Žepče
04.08.2002. Premijer Liga BiH NK Žepče......... 1 - 1 ...FK Željezničar
-
elSaik
Kad smo već kod toga...LSD wrote:Vazda nam je ovo Zepce zadavalo probleme i glavobolje....zepce,orasje i posusje (i modrica isto) su mafijaske ekipe koje nikako da ispadnu iz PL,ali eto dodje vrijeme i zepcu...sutra ocekujem 3 sigurna boda.
elSaik wrote:28.05.2005. Premijer Liga BiH FK Željezničar... 1 - 2 ...NK Žepče
-
elSaik
Da mi ne mumljate sutra i pjevate svašta...Selim_87 wrote:Ponijeti zastavu s ljiljanima svi koji imaju sutra na utakmicu !
Zemljo tisućljetna
Na vjernost ti se kunem
Od mora do Save
Od Drine do Une
Jedna si jedina
moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina
Bog nek' te sačuva
Za pokoljenja nova
Zemljo mojih snova
Mojih pradjedova
Jedna si jedina
moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina
-
pudlica
kolik ste brzali na himnoj "jedna si jedina moja domovina jedna si jedina bosna i hercegovina" to treba razvuci a vi ste ovo nesto zbrzali pravo,sad gledao klip,nemojte sad shvatiti nesto kao sto ste pjevali i to,nego samo ste brzali malo
-
elSaik
Jbg. I ja još fino kažem da se pjeva u F-duru uz blagi crescendo pred kraj, ali neće oni mene da slušaju. Sopran i alt su odradili svoje, ali mi je bass bio užasan.pudlica wrote:kolik ste brzali na himnoj "jedna si jedina moja domovina jedna si jedina bosna i hercegovina" to treba razvuci a vi ste ovo nesto zbrzali pravo,sad gledao klip,nemojte sad shvatiti nesto kao sto ste pjevali i to,nego samo ste brzali malo
-
LSD
Tanko je ovo danas bilo,pravo tanko...mada je dobro da se odmah isfuramo i ne letimo previse u visine a posebno sad pred derbi...zepce doslo da igra svoju igru jer nemaju sta ustvari ni izgubiti,ljudi dosli po 3 boda,otvreno igrali...valjda je krunic mislio da ce mu posljednje-plasirana ekipa igrati bunker
Ali ako nista,vidjeli smo evrogol stilica sa 20 m (sa 20 metara ja nisam vidio gola u ovoj nasoj PL vec nekoliko godina)...spahicu trebao si sa sobom povesti i svoju zamjenu Kuduzovica
...jao lopate igraca majko draga...vec vidim kako ce musemic maximalno forsirati po toj strani (kao sto je i radio dosad),pa to je toliko ocito da je to najtanji dio tima vec treca godina (kako je kajtaz otisao),a nesretni simo nema koga ni staviti tamo sto je najzalosnije.
E da...dobar je Nail,vidi se da je engleska sirovina
nesto ala Dudo samo sta zna dodati loptu na vrijeme za razliku od onog panja,zna i okrenuti stranu,zagraditi loptu kako treba,nije ni spor uopste...moze se nazvati pojacanjem definitivno.
Ali ako nista,vidjeli smo evrogol stilica sa 20 m (sa 20 metara ja nisam vidio gola u ovoj nasoj PL vec nekoliko godina)...spahicu trebao si sa sobom povesti i svoju zamjenu Kuduzovica
E da...dobar je Nail,vidi se da je engleska sirovina
- Neelix
ljubomora je ruzna osobinaboki071 wrote:Ima Mišković Bože pravde to ćete uskoro vi pjevatipudlica wrote:kolik ste brzali na himnoj "jedna si jedina moja domovina jedna si jedina bosna i hercegovina" to treba razvuci a vi ste ovo nesto zbrzali pravo,sad gledao klip,nemojte sad shvatiti nesto kao sto ste pjevali i to,nego samo ste brzali malo
- pitarozder
samo ti gledaj i uci kitice malenapudlica wrote:kolik ste brzali na himnoj "jedna si jedina moja domovina jedna si jedina bosna i hercegovina" to treba razvuci a vi ste ovo nesto zbrzali pravo,sad gledao klip,nemojte sad shvatiti nesto kao sto ste pjevali i to,nego samo ste brzali malo
-
elSaik
Ja bih bogami pripazio. Ne bi me ni čudilo da vam kupi klub kad bude u mogućnosti za to.Neelix wrote:ljubomora je ruzna osobinaboki071 wrote:Ima Mišković Bože pravde to ćete uskoro vi pjevatipudlica wrote:kolik ste brzali na himnoj "jedna si jedina moja domovina jedna si jedina bosna i hercegovina" to treba razvuci a vi ste ovo nesto zbrzali pravo,sad gledao klip,nemojte sad shvatiti nesto kao sto ste pjevali i to,nego samo ste brzali malocir ces dobit
-
The__Doctor
Je li igrao Romeo Filipovic?LSD wrote:Tanko je ovo danas bilo,pravo tanko...mada je dobro da se odmah isfuramo i ne letimo previse u visine a posebno sad pred derbi...zepce doslo da igra svoju igru jer nemaju sta ustvari ni izgubiti,ljudi dosli po 3 boda,otvreno igrali...valjda je krunic mislio da ce mu posljednje-plasirana ekipa igrati bunker![]()
Ali ako nista,vidjeli smo evrogol stilica sa 20 m (sa 20 metara ja nisam vidio gola u ovoj nasoj PL vec nekoliko godina)...spahicu trebao si sa sobom povesti i svoju zamjenu Kuduzovica...jao lopate igraca majko draga...vec vidim kako ce musemic maximalno forsirati po toj strani (kao sto je i radio dosad),pa to je toliko ocito da je to najtanji dio tima vec treca godina (kako je kajtaz otisao),a nesretni simo nema koga ni staviti tamo sto je najzalosnije.
E da...dobar je Nail,vidi se da je engleska sirovinanesto ala Dudo samo sta zna dodati loptu na vrijeme za razliku od onog panja,zna i okrenuti stranu,zagraditi loptu kako treba,nije ni spor uopste...moze se nazvati pojacanjem definitivno.
- pitarozder
hajd otpjevaj onda , da te cujemopudlica wrote:jebote kaze vam covjek da brzate na himnoj i odma nesta pricate,pitarozder ja ne trebam uciti jer ja znam himnu i kako se pjeva samo govorim ako je vec pjevate onda usporite
- Edin H.
Dirigent je zakazaopudlica wrote:kolik ste brzali na himnoj "jedna si jedina moja domovina jedna si jedina bosna i hercegovina" to treba razvuci a vi ste ovo nesto zbrzali pravo,sad gledao klip,nemojte sad shvatiti nesto kao sto ste pjevali i to,nego samo ste brzali malo
Ja razumijem osjecanja, ali ne vidim da ima previse smisla pjevati nesluzbenu himnu na klupskim utakmicama Premijer Lige.
Uostalom Zeljeznicar je internacionalni klub. Mozda je onda trebalo otpjevati i God Save the Queen
- olduser
po cemu nema ssmisla pjevat..dan nezavisnoti momci obiljezili..nisam manijak al svaka im cast kad su se sjetili..pa makar je i ubrzali obiljezili su na neki nacin taj dan i zato ne laprdaj gluposti...neki se nisu ni toga sjetili...Edin H. wrote:pudlica wrote:kolik ste brzali na himnoj "jedna si jedina moja domovina jedna si jedina bosna i hercegovina" to treba razvuci a vi ste ovo nesto zbrzali pravo,sad gledao klip,nemojte sad shvatiti nesto kao sto ste pjevali i to,nego samo ste brzali malo
Ja razumijem osjecanja, ali ne vidim da ima previse smisla pjevati nesluzbenu himnu na klupskim utakmicama Premijer Lige.
- Edin H.
Izgleda da je Wood stvarno glup frajer ako dosad nije naucio nas jezikDicaTM wrote:Najžešće:
Wood, Wood, Wood, Wood..... jaaavi se, jaavi se .... ne moraš pi*ko :D
(ovo boldirano je jedan pojedinac pjevao, ne cijale tribina gluho bilo)
Uvjeren sam da mu je Zeljeznicar obezbjedio najbolje ucitelje