FK Željezničar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
elSaik

#1 FK Željezničar

Post by elSaik »

U Željezničaru očekuju bolje "proljeće"

Nogometaši Željezničara jesenji dio takmičenja u Premijer ligi BiH okončali su na skromnom 10. mjestu. Uprava kluba u nastavku sezone zacrtala je visoke ciljeve - osvajanje Kupa BiH i mjesta u gornjem dijelu tabele.

U očekivanju boljeg "proljeća" Uprava je u pauzi za novog šefa Stručnog štaba imenovala nekadašnjeg igrača "plavih" Simu Krunića, koji je na toj dužnosti zamijenio Envera Hadžiabdića, te dovela dva pojačanja Romea Filipovića i Engleza Neila Wooda.

Na današnjoj pres-konferenciji, Kunić je izrazio zadovoljstvo podrškom u klubu i obavljenim pripremama u Blagaju i Herceg- Novom te najavio bolje rezultate u drugom dijelu prvenstva.

"Od igrača ću zahtijevati da igraju ofanzivno i da u svakom susretu idu na pobjedu. Pokušat ću da promijenim mentalitet igrača. Siguran sam da će se svaka ekipa namučiti da nas pobijedi. Nadam se da ćemo u tri predstojeće utakmice, sa Žepčem u prvenstvu i u kupu sa Sarajevom, napraviti pozitivne rezultate, iako je nezahvalno prognozirati rezultate s gradskim rivalom. Novi igrači dobro su se uklopili u ekipu, posebno Filipović, dok Wood ima malih problema. Ipak smatram da je on pravi profesionalac i da neće biti poteškoća. Pelak i Mulalić su gotovo čitav period priprema bili povrijeđeni, tako da pokušavamo i njih da uklopimo u ekipu", kazao je Krunić.

Osim povrijeđenog Edina Dude, te Filipovića, čiji certifikat treba da stigne, svi igrači su u kombinaciji za prvi tim.

Nastavak sezone nogometaši Željezničara otvaraju susretom protiv Žepča. Iako u subotu na Grbavicu dolazi najslabija ekipa u Premijer ligi, Krunić ističe, da njegovi igrači u svaku utakmicu moraju ući maksimalno motivirani.

Susret Željezničar-Žepča igrat će se 1. marta u 13.30 sati.
elSaik

Post by elSaik »

Image

Dosadašnji susreti

05.08.2007. Premijer Liga BiH NK Žepče......... 3 - 0 ...FK Željezničar
06.05.2007. Premijer Liga BiH NK Žepče......... 2 - 0 ...FK Željezničar
28.10.2006. Premijer Liga BiH FK Željezničar... 1 - 1 ...NK Žepče
08.04.2006. Premijer Liga BiH NK Žepče......... 3 - 1 ...FK Željezničar
22.10.2005. Premijer Liga BiH FK Željezničar.. 2 - 1 ...NK Žepče
28.05.2005. Premijer Liga BiH FK Željezničar... 1 - 2 ...NK Žepče
28.11.2004. Premijer Liga BiH NK Žepče......... 2 - 0 ...FK Željezničar
28.02.2004. Premijer Liga BiH FK Željezničar.. 2 - 1 ...NK Žepče
03.08.2003. Premijer Liga BiH NK Žepče......... 2 - 1 ...FK Željezničar
22.02.2003. Premijer Liga BiH FK Željezničar.. 6 - 1 ...NK Žepče
04.08.2002. Premijer Liga BiH NK Žepče......... 1 - 1 ...FK Željezničar
Neelix

Post by Neelix »

6 pobjeda zepca, 3 zelje, i 2 nerijesena :? :roll:
elSaik

Post by elSaik »

Neelix wrote:6 pobjeda zepca, 3 zelje, i 2 nerijesena :? :roll:
Da. Evo malo detaljnije...

FK Željezničar - NK Žepče
U: 11 - 03 - 02 - 06 15:17
D: 05 - 03 - 01 - 01 12:6
G: 06 - 00 - 01 - 05 3:11
LSD

Post by LSD »

Vazda nam je ovo Zepce zadavalo probleme i glavobolje....zepce,orasje i posusje (i modrica isto) su mafijaske ekipe koje nikako da ispadnu iz PL,ali eto dodje vrijeme i zepcu...sutra ocekujem 3 sigurna boda.
Chuck

Post by Chuck »

sve ispod 3 komada u mrezi Zepca je katastrofa!!!
elSaik

Post by elSaik »

LSD wrote:Vazda nam je ovo Zepce zadavalo probleme i glavobolje....zepce,orasje i posusje (i modrica isto) su mafijaske ekipe koje nikako da ispadnu iz PL,ali eto dodje vrijeme i zepcu...sutra ocekujem 3 sigurna boda.
Kad smo već kod toga... :oops:
elSaik wrote:28.05.2005. Premijer Liga BiH FK Željezničar... 1 - 2 ...NK Žepče
Selim_87

Post by Selim_87 »

Ponijeti zastavu s ljiljanima svi koji imaju sutra na utakmicu !
elSaik

Post by elSaik »

Selim_87 wrote:Ponijeti zastavu s ljiljanima svi koji imaju sutra na utakmicu !
Da mi ne mumljate sutra i pjevate svašta...

Zemljo tisućljetna
Na vjernost ti se kunem
Od mora do Save
Od Drine do Une

Jedna si jedina
moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina

Bog nek' te sačuva
Za pokoljenja nova
Zemljo mojih snova
Mojih pradjedova

Jedna si jedina
moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina
pudlica

Post by pudlica »

kolik ste brzali na himnoj "jedna si jedina moja domovina jedna si jedina bosna i hercegovina" to treba razvuci a vi ste ovo nesto zbrzali pravo,sad gledao klip,nemojte sad shvatiti nesto kao sto ste pjevali i to,nego samo ste brzali malo
elSaik

Post by elSaik »

pudlica wrote:kolik ste brzali na himnoj "jedna si jedina moja domovina jedna si jedina bosna i hercegovina" to treba razvuci a vi ste ovo nesto zbrzali pravo,sad gledao klip,nemojte sad shvatiti nesto kao sto ste pjevali i to,nego samo ste brzali malo
Jbg. I ja još fino kažem da se pjeva u F-duru uz blagi crescendo pred kraj, ali neće oni mene da slušaju. Sopran i alt su odradili svoje, ali mi je bass bio užasan. 8-)
pudlica

Post by pudlica »

odvedi ih u muzicku da ih malo srede :D
LSD

Post by LSD »

Tanko je ovo danas bilo,pravo tanko...mada je dobro da se odmah isfuramo i ne letimo previse u visine a posebno sad pred derbi...zepce doslo da igra svoju igru jer nemaju sta ustvari ni izgubiti,ljudi dosli po 3 boda,otvreno igrali...valjda je krunic mislio da ce mu posljednje-plasirana ekipa igrati bunker :-?
Ali ako nista,vidjeli smo evrogol stilica sa 20 m (sa 20 metara ja nisam vidio gola u ovoj nasoj PL vec nekoliko godina)...spahicu trebao si sa sobom povesti i svoju zamjenu Kuduzovica :D ...jao lopate igraca majko draga...vec vidim kako ce musemic maximalno forsirati po toj strani (kao sto je i radio dosad),pa to je toliko ocito da je to najtanji dio tima vec treca godina (kako je kajtaz otisao),a nesretni simo nema koga ni staviti tamo sto je najzalosnije.
E da...dobar je Nail,vidi se da je engleska sirovina :D nesto ala Dudo samo sta zna dodati loptu na vrijeme za razliku od onog panja,zna i okrenuti stranu,zagraditi loptu kako treba,nije ni spor uopste...moze se nazvati pojacanjem definitivno.
Neelix

Post by Neelix »

boki071 wrote:
pudlica wrote:kolik ste brzali na himnoj "jedna si jedina moja domovina jedna si jedina bosna i hercegovina" to treba razvuci a vi ste ovo nesto zbrzali pravo,sad gledao klip,nemojte sad shvatiti nesto kao sto ste pjevali i to,nego samo ste brzali malo
Ima Mišković Bože pravde to ćete uskoro vi pjevati
ljubomora je ruzna osobina :-) cir ces dobit :-)
pitarozder

Post by pitarozder »

samo ti gledaj i uci kitice malena
pudlica

Post by pudlica »

jebote kaze vam covjek da brzate na himnoj i odma nesta pricate,pitarozder ja ne trebam uciti jer ja znam himnu i kako se pjeva samo govorim ako je vec pjevate onda usporite
elSaik

Post by elSaik »

Neelix wrote:
boki071 wrote:
Ima Mišković Bože pravde to ćete uskoro vi pjevati
ljubomora je ruzna osobina :-) cir ces dobit :-)
Ja bih bogami pripazio. Ne bi me ni čudilo da vam kupi klub kad bude u mogućnosti za to. ;)
The__Doctor

Post by The__Doctor »

LSD wrote:Tanko je ovo danas bilo,pravo tanko...mada je dobro da se odmah isfuramo i ne letimo previse u visine a posebno sad pred derbi...zepce doslo da igra svoju igru jer nemaju sta ustvari ni izgubiti,ljudi dosli po 3 boda,otvreno igrali...valjda je krunic mislio da ce mu posljednje-plasirana ekipa igrati bunker :-?
Ali ako nista,vidjeli smo evrogol stilica sa 20 m (sa 20 metara ja nisam vidio gola u ovoj nasoj PL vec nekoliko godina)...spahicu trebao si sa sobom povesti i svoju zamjenu Kuduzovica :D ...jao lopate igraca majko draga...vec vidim kako ce musemic maximalno forsirati po toj strani (kao sto je i radio dosad),pa to je toliko ocito da je to najtanji dio tima vec treca godina (kako je kajtaz otisao),a nesretni simo nema koga ni staviti tamo sto je najzalosnije.
E da...dobar je Nail,vidi se da je engleska sirovina :D nesto ala Dudo samo sta zna dodati loptu na vrijeme za razliku od onog panja,zna i okrenuti stranu,zagraditi loptu kako treba,nije ni spor uopste...moze se nazvati pojacanjem definitivno.
Je li igrao Romeo Filipovic?
elSaik

Post by elSaik »

Sastav
Šehić
Kuduzović
Joldić
Vugdalić
Cocalić
Jamak (Wood)
Štilić
Muharemović
Pelak (Stanić)
Rovčanin (Bekrić)
Dialiba
pitarozder

Post by pitarozder »

pudlica wrote:jebote kaze vam covjek da brzate na himnoj i odma nesta pricate,pitarozder ja ne trebam uciti jer ja znam himnu i kako se pjeva samo govorim ako je vec pjevate onda usporite
hajd otpjevaj onda , da te cujemo :lol: :lol: :lol: :lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

Dirigent je zakazao :oops:

Ja razumijem osjecanja, ali ne vidim da ima previse smisla pjevati nesluzbenu himnu na klupskim utakmicama Premijer Lige.

Uostalom Zeljeznicar je internacionalni klub. Mozda je onda trebalo otpjevati i God Save the Queen :D
DicaTM

Post by DicaTM »

Najžešće:

Wood, Wood, Wood, Wood..... jaaavi se, jaavi se .... ne moraš pi*ko :D

(ovo boldirano je jedan pojedinac pjevao, ne cijale tribina gluho bilo)
tazmania

Post by tazmania »

kitice u nekakvom bojkotu, igraci nisu htjeli trenirati.... sad kad ih dernemo vadice se na to !!!
olduser

Post by olduser »

Edin H. wrote:

Ja razumijem osjecanja, ali ne vidim da ima previse smisla pjevati nesluzbenu himnu na klupskim utakmicama Premijer Lige.
po cemu nema ssmisla pjevat..dan nezavisnoti momci obiljezili..nisam manijak al svaka im cast kad su se sjetili..pa makar je i ubrzali obiljezili su na neki nacin taj dan i zato ne laprdaj gluposti...neki se nisu ni toga sjetili...
Edin H.

Post by Edin H. »

DicaTM wrote:Najžešće:

Wood, Wood, Wood, Wood..... jaaavi se, jaavi se .... ne moraš pi*ko :D

(ovo boldirano je jedan pojedinac pjevao, ne cijale tribina gluho bilo)
Izgleda da je Wood stvarno glup frajer ako dosad nije naucio nas jezik :oops:

Uvjeren sam da mu je Zeljeznicar obezbjedio najbolje ucitelje :roll:
Locked