33 godine zatvora za godine ubijanja, terora, maskra ....

Post Reply
Downunda

#1 33 godine zatvora za godine ubijanja, terora, maskra ....

Post by Downunda »

D.Milošević je za dvije godine divljanja (dovoljna je jedna riječ) nad nama i našim gradom, dobio 33 godine zatvora (s'tim što su mu uračunute i godine koje je proveo u pritvoru tokom sudskog procesa)!

Razmišljao sam da li je uopšte i potrebno da se i postavi ovakva tema, jer pretpostavljam da nas komentari o "kazni" mogu samo dodatno isfrustrirati.
I žalosno, i jadno, i ironično i apsurd i kako god hoćete......

Nadam se da me, dragi moji sugrađani razumijete ... samo sam htio da podijelimo skupa ovo osjećanje, izazvano sramotnom i najnemoralniom odlukom sudskog vijeća u Haag-u, jer ne možemo pobijeći od činjenice da je na današnji dan jedan od najvećih zlikovaca osuđen na zatvorsku "kaznu" od 33 godine zatvora... a preko 10 000 naših sugrađana više nema.

p.s. zar ne mislite da je malo čudno da je Galić za isti vremenski period komandovanja najdivljijom vojskom (1992-1994) dobio doživotni zatvor, a ovaj bolesni idiot 33 godine?!
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

a Sljivancanin je od danas na slobodi :(

cudne su im racunice, sve u svemu i sto vise covjek o tome cita vise se nervira
Celly

Post by Celly »

...a sta tek reci na cinjenicu da niko u BiH nije prenosio izricanje presude!! Valjda nam nije dovoljno vazno?
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Celly wrote:...a sta tek reci na cinjenicu da niko u BiH nije prenosio izricanje presude!! Valjda nam nije dovoljno vazno?
... kad nam je premijer od Visegrada, a sef TV od Bugojna ...
etovidis

Post by etovidis »

Ovome je sada 65 godina, sto znaci da ce vjerojatno ostatk zivota provesti u zatvoru. Dozivotna kazna zvuci bolje, ali i ovo je bolje nego nista (Karadzic, Mladic...).
hrusta

Post by hrusta »

ali ljudi oni su se samo branili od islamsko-dzamahiriske rulje koja je svim namjerama pokusavala da izgradi zelenu transferzalu od sarajeva do teherana, i oni su svim mogucim srestvima pokusavali da to sprijece za dobrobit srpske nejaci :-)

treba non stop ponavljati da su GENOCIDNA TVOREVINA.
oktobar07

Post by oktobar07 »

treba se tjesiti time da vjerovatno nece dozivjeti slobodu u 98 godini.
male su sanse :D
pitarozder

Post by pitarozder »

vala nije u redu opalit ga 33 god a mi sami sebe granatirali :roll:
hrusta

Post by hrusta »

pitarozder wrote:vala nije u redu opalit ga 33 god a mi sami sebe granatirali :roll:

ja vala stvarno, ovo je garant urota protiv neduznog srpskog naroda. ovaj neduzni oficir je samo branio nejac avio bombama, a svi znamo da smo se mi sami granatirali, toliko smo municije imali u p*** m*** da smo je trosili od dosade da se malo rokamo nako iz zajebancije.

ali govnari ce njima ostati heroji jer su im stvorili tvorevinu, a bila to i genocidnim putem ebe se njih oni su je dobili a nasi je fino ovjerili krvavim pecatom, hvala vam nasi dragi potilicari neka ste nas vako fino zajebali....
buzzer

Post by buzzer »

basta sljezove boje wrote: ... kad nam je premijer od Visegrada, a sef TV od Bugojna ...
kako bi bilo da uputis izvinjenje ljudima od visegrada i od bugojna? mozda svi oni i nisu bas idioti kao gorepomenuta dvojica.
luciferino

Post by luciferino »

S obzirom na starost idiota, za njega će 33 godine i biti doživotan zatvor. A kakav je Hag i koliko se sve oteže, dobro je da ga nisu pomilovali ili tako nešto.
muha_sa

Post by muha_sa »

hrusta wrote:
pitarozder wrote:vala nije u redu opalit ga 33 god a mi sami sebe granatirali :roll:

ja vala stvarno, ovo je garant urota protiv neduznog srpskog naroda. ovaj neduzni oficir je samo branio nejac avio bombama, a svi znamo da smo se mi sami granatirali, toliko smo municije imali u p*** m*** da smo je trosili od dosade da se malo rokamo nako iz zajebancije.

ali govnari ce njima ostati heroji jer su im stvorili tvorevinu, a bila to i genocidnim putem ebe se njih oni su je dobili a nasi je fino ovjerili krvavim pecatom, hvala vam nasi dragi potilicari neka ste nas vako fino zajebali....
:thumbup:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#13 Re: 33 godine zatvora za godine ubijanja, terora, maskra ...

Post by mIRCerka »

Downunda wrote:D.Milošević je za dvije godine divljanja (dovoljna je jedna riječ) nad nama i našim gradom, dobio 33 godine zatvora (s'tim što su mu uračunute i godine koje je proveo u pritvoru tokom sudskog procesa)!

Razmišljao sam da li je uopšte i potrebno da se i postavi ovakva tema, jer pretpostavljam da nas komentari o "kazni" mogu samo dodatno isfrustrirati.
I žalosno, i jadno, i ironično i apsurd i kako god hoćete......

Nadam se da me, dragi moji sugrađani razumijete ... samo sam htio da podijelimo skupa ovo osjećanje, izazvano sramotnom i najnemoralniom odlukom sudskog vijeća u Haag-u, jer ne možemo pobijeći od činjenice da je na današnji dan jedan od najvećih zlikovaca osuđen na zatvorsku "kaznu" od 33 godine zatvora... a preko 10 000 naših sugrađana više nema.

p.s. zar ne mislite da je malo čudno da je Galić za isti vremenski period komandovanja najdivljijom vojskom (1992-1994) dobio doživotni zatvor, a ovaj bolesni idiot 33 godine?!
Dobio je cak manje od pola godine za svaku zrtvu masakra na Markalama...
:(

te 33 godine njemu jesu dozivotni zatvor, ali zaista bi bio melem za ranu da su izrekli DOZIVOTNI ZATVOR...ovako dadoshe brojku, i kao idemo dalje...
:(

Bashto, nesto ne vidjoh da su se GRADSKA DJECA gurala kad se borilo za pozicije, stoga stvarno nema mjesta obracanju s visine prema ljudima iz manjih gradova...
Atanasije_Svilar

Post by Atanasije_Svilar »

STRASNO!!!!
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ja bolje da i ne citam ovakve vijesti....izgubim totalno vjeru u ljude i humanost i pravdu i sve u MP3 :x

Opet kontam, znam malo im je da su dobili 333 godine zatvora, imajuci u vidu sta su radili....sjecajuci se samo one slike odmah nakon granate na Markalama :( , ali....

Culi ste sta se dogodilo na Kapiji u Tuzli :( . Jos niko nije ni optuzen, a kamo uhapsen za zlocin pocinjen 25. Maja....Vazno je da je Ilija Jurisic "najveci zlocinac Balkana i ubica Srpske nejaci" zavrsio u zatvoru....yebiga mora i neko "nash" zaglaviti...

I dok sam ovde, da vam samo pokazem sta znaci propaganda. Ukucala sam Markale u Google serach i pogledajte i procitajte koja je stranica bila 3. po redu :shock: ....i onda se pitamo zasto svijet jos uvije ne vjeruje da je ovde napadao jaci na slabijeg 4 godine....

http://www.srpska-mreza.com/Bosnia/Sara ... kale1.html
muha_sa

Post by muha_sa »

zar josh neko vjeruje u pravo i pravdu M.Z. kad je BiH u pitanju :-)
morat cemo posebnu temu otvorit--o rezolucijama Galijevog UN--Jasushijevoj i Sadakinoj humanitarnoj i josh o mnogo cemu shto je dolazilo od M.Z.od 92-e do danas -----o tome se u nashim shkolama ne uci---neko zabranio--ko li ?
marimahunar

Post by marimahunar »

bem'ti mrkvicu više se ne smije reći da ti smrdi seljački gnjoj :D
@ tema ... fakat su zanimljiva mišljenje vas dragih sarajevaca o domaćim životinjama ... pls keep going
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Hem je dobio kaznu koja je za njega dozivotna, hem je jos jednom utvrdjena istina oko markala, ako se nadje jos kakav idiot da pametuje nesta.
Ja zadovoljan...
rashid

Post by rashid »

GandalfSivi wrote:Hem je dobio kaznu koja je za njega dozivotna, hem je jos jednom utvrdjena istina oko markala, ako se nadje jos kakav idiot da pametuje nesta.
Ja zadovoljan...
Idemo dalje .... sta je sljedece?
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

da ovaj osuđenik ima 30 godina bilo bi malo, ovako na njegove godine kao da je dobio smrtnu odnosno dozivotnu , i neka svaki zlocinac ove starosne dobi dobije ovoliko i kao da je mrtav. Dovoljno da ne izadje vise. mraka zlocinacka :oops:
etovidis

Post by etovidis »

:lol: :lol:
Post Reply