Ovaj posao više smatram kao obavezu nego što mi je to izazov. Velika iznenađenja u CD-u...
05.10.2007. 11:01
U subotu na NTV Hayat počinje nova sezona "Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem". Urednik i voditelj ove veoma gledane emisije na početku razgovora kaže da u osnovi koncept ostaje isti.
- Da ne valja, ne bi ga drugi kopirali. Bit će promjena, uvodit ćemo ih polako, iz emisije u emisiju. Nije pametno to činiti naglo ili samo reda radi da se nešto promijeni - kaže Hadžifejzović.
Novo ime
Ko je sada u Vašoj ekipi, otišla je Medžida Buljubašić, ima li nekih novih imena? Izgradili ste kvalitetnu ekipu u CD-u, da li razmišljate sa stvaranjem nove generacije novinara?
- Pazite, na zapadu emisiju tako punog sadržaja koja je i informativna i interaktivna i magazinska i intervju, a dijelom i tok-šou, dijaloška, sa satelitskim uključivanjima, a još ide uživo, ne može raditi manje od 30 ljudi. A mi je sada radimo sa samo četiri novinara. To je strašan tempo. Za sada samo jedno novo ime ubacujemo u CD, to je diplomirani novinar iz Atine Dijana Isaković, ali bit će i novih, mladih kadrova. Kenan Ćerimagić, Nena Škrijelj, Senka Hadžović i ja smo CD, ali i u tome ima izazova. U ovoj sezoni bit će velikih iznenađenja u ekipi saradnika, velikih novinarskih imena. Samo polako...
Bijeg i mir
Uporedo sa TV karijerom napisali ste i knjigu, a svojevremeno se moglo čuti da radite i na drugoj. Da li ste razmišljali da se potpuno povučete u svijet pisanja?
- Da, godinama sam na ivici odluke da napustim TV i posvetim se pisanju, samo što od toga ne može da živi ni Abdulah Sidran. A u našem društvu, državi, ima toliko previranja, politike, borbe, neizvjesnosti da bi bilo kukavički i sebično okrenuti glavu od svega toga. Ovaj posao više smatram kao obavezu, moram da radim, nego kao izazov, gušt, volju...
Gosti CD-a
Najugodniji i najneugodniji gost u CD-u?
- Ne dovodim goste u CD da bih na njima demonstrirao svoje vještine. Moj cilj je da ih otvorim, da progovore. Neugodni su oni koji se zatvore, prepadnu, tremaroši. Zahvalni su oni koji znaju šta se od njih očekuje, oni pametni koji znaju da iskoriste svoje vrijeme na TV-u.