CD od 6 oktobra

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ja_sarajevo

#1 CD od 6 oktobra

Post by ja_sarajevo »

Image

Centralni dnevnik je sedmična magazinska emisija koja nudi analitične, kritičke i zanimljive odgovore na pitanja koja opterećuju svakodnevnicu bh građanina. Novi ciklus emisija se emituje od 6. oktobra 2007. svake subote od 18:55.

ja sve kontam da se Senad nece vise vracati, da nema vise CD-a kad ovo.
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

veceras pocinje CD
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

ja_sarajevo wrote:veceras pocinje CD
Kada zavrsava s Bozjom pomoci! :D
piskerernest

Post by piskerernest »

nagradno pitanje glasi da li će silajdžić biti gost ovog cd-a
sulesavic

Post by sulesavic »

chuchumbamayumbe wrote:
ja_sarajevo wrote:veceras pocinje CD
Kada zavrsava s Bozjom pomoci! :D
Dobar!
Semiramida

Post by Semiramida »

Koji je ono crnjak od dnevnika.
Mislim, depresivno do bola.

Daj ba malo raspolozenja, malo osmijeha, a ne Abdulaha (kako ga ono oslovi "Abduka") Sidrana u prsluku k'o da je sad s autopijace. Covjek je pametan, svaka cast, al' sto svaki put njega pitaju za komentar? Moze l' nekad neko drugi?

Senad, repetiranih obrva, standardno se rotira prema dvije kamere i cita uvijek iste ironicne tekstove.

Nana Fata Orlovic se "podnosi" (ponosi) svojom kcerkom koja je nastavila "tragediju" (tradiciju) skolovanja u dalekoj USA.

A ponudjeni odgovori na anketno pitanje "Kako ocjenjujete Miroslava Lajcaka?" su: Dobar, Los i Nako. Nako kao onako, samo bez apostrofa.

Dajte ljudi. Moze l' to bolje?!
Neelix

Post by Neelix »

:lol: joj jestel vidjeli onu zhenu u "face to face" :lol: aaaaaaaaaaaaaaaa meni doslo da odem tamo pa da je trehnem o zemlju koji put :D kako je iritantna :x divim se onom ibri kako je nije preko stola pa za vrat :x :x i jos ga na kraju pita mozel je odvest kuci :lol: da je pametan trebo ju je negdje prema palama pa ostavit nek se sama vraca :lol:
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Ona iritantna mahalusa, moj imenjak Ibro lazov i demagog. S Hayatom u buducnost.
Klikerica

Post by Klikerica »

Semiramida wrote:Koji je ono crnjak od dnevnika.
Mislim, depresivno do bola.

Daj ba malo raspolozenja, malo osmijeha, a ne Abdulaha (kako ga ono oslovi "Abduka") Sidrana u prsluku k'o da je sad s autopijace. Covjek je pametan, svaka cast, al' sto svaki put njega pitaju za komentar? Moze l' nekad neko drugi?

Senad, repetiranih obrva, standardno se rotira prema dvije kamere i cita uvijek iste ironicne tekstove.

Nana Fata Orlovic se "podnosi" (ponosi) svojom kcerkom koja je nastavila "tragediju" (tradiciju) skolovanja u dalekoj USA.

A ponudjeni odgovori na anketno pitanje "Kako ocjenjujete Miroslava Lajcaka?" su: Dobar, Los i Nako. Nako kao onako, samo bez apostrofa.Dajte ljudi. Moze l' to bolje?!
Ovo sam i ja odmah primjetila. Cuj ponudjen odgovor- onako? :roll: A ona krestalica Amila :shock: toliko je to postalo primitivno, da u jednom trenutku nisam apsolutno nista cula, osim dreke i vriske :x Fuuuj
hammerhead

Post by hammerhead »

nako nako nako nako :-) :roll:
tim koji radi CD na nivou :-)
hammerhead

Post by hammerhead »

Amila je nepodnosljiva
Ovih dana kad god upalim tv, njen lik se dreci sa ekrana :-)
Mahalac

Post by Mahalac »

TIŠINA SAD; rece Amila Ibri (kasnije saznasmo da ona tako i svojoj djeci :shock: )....šef ocne klinike u Sarajevu...vjerovatno ce brzo smak svijeta

Novi CD "nako", definitivno prevazidjen.
piskerernest

Post by piskerernest »

što hadžifejzović ne dovede nekog umjesto sidrana,nekog srbina ili hrvata po naciji pa da mu stvarno povjerujemo da se i on zalaže za građansku bih,sinoć 1000 puta reče bosna nikad hercegovina,ovako slušamo sidranove mudrolije još samo da na CD progovori o proustaškom jeziku na FTV-U
Topla voda

Post by Topla voda »

i nije valjda kako,nego "kakvim ocijenjujete.....".dobrim ,losim...itd

kako ocjenjujete? odgovor "uz pomoc mojih razmisljanja"

valjda nisu mogli u odgovor ubaciti "onakvim",pa su svjesno,zarad mahalastine napravili gramatičku grešku.
bitnija je mahala,nego jezik.
Semiramida

Post by Semiramida »

Neelix wrote::lol: joj jestel vidjeli onu zhenu u "face to face" :lol: aaaaaaaaaaaaaaaa meni doslo da odem tamo pa da je trehnem o zemlju koji put, kako je iritantna divim se onom ibri kako je nije preko stola pa za vrat i jos ga na kraju pita mozel je odvest kuci :lol: da je pametan trebo ju je negdje prema palama pa ostavit nek se sama vraca
Ih, pa ti si još i odgled'o CD do kraja. Ja nisam izdržala. Promijenila kanal.
Fiore

#16 we

Post by Fiore »

Sidran ko Sidran.,svaki put se nateze ko na s... a nije mu pogled nesto dalek.,20-godisnjaci gledaju dalje.. Sam Cd moram reci stvarno je neka vrsta odmaora od nasih ovih silnih dnevnika dje pocev od 18.30 pa do 20.30 nalijece pravi medijski udar informacija jednih te istih i onako svi ti novinari ko papagaji na jeziku ( da nikog ne uvrijede) samo njima znanom i sa pojmovima iz rijecnika stranih rijeci .,gledas te iste vijesti ko na iglama..
Ako ukinu CD sta cemo onda.. 10 minuta slusat uopce.,uopste,izravno,direktno.. dajte ba ljudi pa nismo englezi.,dogovorite se jednom.. :lol:
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Ovaj posao više smatram kao obavezu nego što mi je to izazov. Velika iznenađenja u CD-u...
:lol: :-D
05.10.2007. 11:01
U subotu na NTV Hayat počinje nova sezona "Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem". Urednik i voditelj ove veoma gledane emisije na početku razgovora kaže da u osnovi koncept ostaje isti.

- Da ne valja, ne bi ga drugi kopirali. Bit će promjena, uvodit ćemo ih polako, iz emisije u emisiju. Nije pametno to činiti naglo ili samo reda radi da se nešto promijeni - kaže Hadžifejzović.

Novo ime
Ko je sada u Vašoj ekipi, otišla je Medžida Buljubašić, ima li nekih novih imena? Izgradili ste kvalitetnu ekipu u CD-u, da li razmišljate sa stvaranjem nove generacije novinara?
- Pazite, na zapadu emisiju tako punog sadržaja koja je i informativna i interaktivna i magazinska i intervju, a dijelom i tok-šou, dijaloška, sa satelitskim uključivanjima, a još ide uživo, ne može raditi manje od 30 ljudi. A mi je sada radimo sa samo četiri novinara. To je strašan tempo. Za sada samo jedno novo ime ubacujemo u CD, to je diplomirani novinar iz Atine Dijana Isaković, ali bit će i novih, mladih kadrova. Kenan Ćerimagić, Nena Škrijelj, Senka Hadžović i ja smo CD, ali i u tome ima izazova. U ovoj sezoni bit će velikih iznenađenja u ekipi saradnika, velikih novinarskih imena. Samo polako...

Bijeg i mir
Uporedo sa TV karijerom napisali ste i knjigu, a svojevremeno se moglo čuti da radite i na drugoj. Da li ste razmišljali da se potpuno povučete u svijet pisanja?
- Da, godinama sam na ivici odluke da napustim TV i posvetim se pisanju, samo što od toga ne može da živi ni Abdulah Sidran. A u našem društvu, državi, ima toliko previranja, politike, borbe, neizvjesnosti da bi bilo kukavički i sebično okrenuti glavu od svega toga. Ovaj posao više smatram kao obavezu, moram da radim, nego kao izazov, gušt, volju...

Gosti CD-a
Najugodniji i najneugodniji gost u CD-u?
- Ne dovodim goste u CD da bih na njima demonstrirao svoje vještine. Moj cilj je da ih otvorim, da progovore. Neugodni su oni koji se zatvore, prepadnu, tremaroši. Zahvalni su oni koji znaju šta se od njih očekuje, oni pametni koji znaju da iskoriste svoje vrijeme na TV-u.
in33sa

Post by in33sa »

Najvaznije da je cijenjeno gledateljstvo obavjesteno kakvu muziku slusaju vozaci iz Saint Louisa porijeklom iz okoline Rogatice :-)

I ko to kopira njegov CD?

Ja bi prije rekao da Senad pokusava biti Goran Milic 2.
piskerernest

Post by piskerernest »

senad misli da je bih sarajevo i da bih ima jedan narod,bošnjake.inače je on bio moj omiljeni novinar na oml. programu radio sarajeva i u ratu na tv.problem sa njegovim cd je da nije nikada otvorio temu koja bi mogla naljutiti silajdžića ,cerića čengića kao da te teme nepostoje potpuno je izgubio profesionalan odnos prema poslu,misli da je dovoljno da se on pojavi u studiju i da će sve samo od sebe ići.
amrica

Post by amrica »

Koja je to Amila bila gost? Je li ona sto je u Parlamentu napala Damira Kaletovica?
Better Man

Post by Better Man »

amrica wrote:Koja je to Amila bila gost? Je li ona sto je u Parlamentu napala Damira Kaletovica?
Da upravo ta žaba kreštalica!
JokTiSi

Post by JokTiSi »

Mahalac wrote:TIŠINA SAD; rece Amila Ibri (kasnije saznasmo da ona tako i svojoj djeci :shock: )....šef ocne klinike u Sarajevu...vjerovatno ce brzo smak svijeta

Novi CD "nako", definitivno prevazidjen.
hahaha joj ova je scena tonbe kao ona sad neki bog i batina gdje si sta ima gdje si ti prije batinala.

Sigurno su je citav zivot gazili pa sad kad se dokopala neke pozicije ona neki red i mir zavodi PU!! :x
Liberalism

#23 Re: CD od 6 oktobra

Post by Liberalism »

Jel se to za veceras sprema CD?
Neelix

#24 Re: CD od 6 oktobra

Post by Neelix »

kace ovi vise prec na DVD, dolazi Blu ray a oni jos po CDovima :D
Skyfox

#25 Re:

Post by Skyfox »

Semiramida wrote: