Kaciga
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 Kaciga
Molim lijepo,
bajkeri pomozite vi sad MENI!
Dobila sam zadatak od sefa da mu nadjem, da ne kazem rodim, kacigu.
Kupio je motor, bmw 1950 ili 1951 godiste, onaj sa prikolicom sa strane, i eto sad trazi kacigu...
bilo bi lijepo kada bi imao kacigu koja i stiti i u skladu je sa motorom (nemojte mi onih munja gromovi plamenovi OCC kaciga, hvala).
Pronto. Hilfe.
Hvala
Kupio je motor, bmw 1950 ili 1951 godiste, onaj sa prikolicom sa strane, i eto sad trazi kacigu...
bilo bi lijepo kada bi imao kacigu koja i stiti i u skladu je sa motorom (nemojte mi onih munja gromovi plamenovi OCC kaciga, hvala).
Pronto. Hilfe.
Hvala
- Citizen-X
#3 Re: Kaciga
Draga mirci sta i ti sve ne radis za tu placumIRCerka wrote:Molim lijepo,
Pronto. Hilfe.
Hvala
-
tbaharis
#4 Re: Kaciga
zato ona ima platu...Citizen-X wrote:Draga mirci sta i ti sve ne radis za tu placumIRCerka wrote:Molim lijepo,
Pronto. Hilfe.
Hvala
-
twowheelkamikaza
mIRCerka,
ako boss nije omiljen medju kadrovima, kupi mu IXS polikarbonat (najjeftiniji) u Semitex-u (Yamahin salon na putu prema OMV pumpi u Barama).
Ako ima zasluga i ipak je sklon socijalstickim (iskonskim) mjerama zastita interesa radnika, zadaj neki jaci model Shark-a (imaju solid color modele, nema sara:)) ili se utalite, skupite vise para i udari po Suomi-ju ili Shoei-u (kevlar/kompositni materijali, malo lakse a cvrsce kacige). Iste mozes kupiti ili naruciti u navedenom salonu.
Ako The Boss ima i povrsno znanje o lid-ovima, vjeruj da ce cijeniti.
Cizma nogu cuva, a kaciga glavu!!!
2WK
ako boss nije omiljen medju kadrovima, kupi mu IXS polikarbonat (najjeftiniji) u Semitex-u (Yamahin salon na putu prema OMV pumpi u Barama).
Ako ima zasluga i ipak je sklon socijalstickim (iskonskim) mjerama zastita interesa radnika, zadaj neki jaci model Shark-a (imaju solid color modele, nema sara:)) ili se utalite, skupite vise para i udari po Suomi-ju ili Shoei-u (kevlar/kompositni materijali, malo lakse a cvrsce kacige). Iste mozes kupiti ili naruciti u navedenom salonu.
2WK
- Citizen-X
Dobro ti rece 2WK, ako valja kupi mu naku staklenumIRCerka wrote:shin, treba mi kaciga za sefa u Sarajevu, ne zajebavaj...
Citizen, jel vidis ti kako je meni?
Pa ti sad vidi!
Pitaj sefa treba li mu vozac
Da mi se ne svede sve na supljiranje evo i od mene prijedlog!
http://images.google.ba/images?hl=bs&q= ... a=N&tab=wi
-
Como_Sarajevo
Pa nevozi raketu da bi uzimao te kacigetwowheelkamikaza wrote:mIRCerka,
2WK
http://images.google.ba/imgres?imgurl=h ... r%26sa%3DN
-
Como_Sarajevo
Ipak treba imati malo stila za motor
Benga iz 51 godine i frajer stavi Šoju od milju maraka
Daj ba,smješno pravo
Čojo treba nešto da uzme u fazonu motora.
http://www.trionsd.co.yu/img/foto/trion ... ACIGA1.jpg
Ova kao ne štiti sinuse.
http://www.trionsd.co.yu/img/foto/trion ... ACIGA1.jpg
Ova kao ne štiti sinuse.
-
mIRCerka
hvala na info, sad cu ga nacerat da idemo to gledat, hocu slobodne dane sutra i prekosutra necu jos jedan rodj provest u uredu...
jest, ovo naglasavam da mi je rodj u petak ne biste li se sjetili poslati rayglednicu do tada
:D:D:D:D
virtuelnu naraFno
Hvala hvala
jest, ovo naglasavam da mi je rodj u petak ne biste li se sjetili poslati rayglednicu do tada
virtuelnu naraFno
Hvala hvala
-
mIRCerka
isli smo, probao je par kaciga, kaze hoce jos da gleda....inace je poznat po tome sto samo hljeb kupujenakon 10 minuta razgledanja...ostalo sve...jadi moji...analiza...
enivej, hvala na pomoci, da ne odoh na stup bog zna kad bi vidjela svog druga Edina...
Edo pozz od kone s broja 5
enivej, hvala na pomoci, da ne odoh na stup bog zna kad bi vidjela svog druga Edina...
Edo pozz od kone s broja 5
-
twowheelkamikaza
A sto ova mIRCerka slabo prati postove:):),
dobro rekose raja, ima kod Sencija, nisam znao da mu je stigla roba.
Ja sam naveo radnju Semitex, zastupnike Yamahe i dealer-e Shark-a i jos par popularnih brand-ova.
ne znam, za mene je svaki pad isti, ja bih ovako kako sam i naveo, ako joj je sef mrzak, neki polikarbonat sminkerski. Kad lobanja poljubi majku zemlju, ako ostane ziv, sjetice je se na svaku promjenu vremena:), pa i da padne sa 70-80km/h.
Ako ima kredita kod vas potlacenih radnika:):), oonda narucite kod Sencija ili u Semitex-u nesto kvalitetnije.
Pozdrav svima,
2WK
Ja sam naveo radnju Semitex, zastupnike Yamahe i dealer-e Shark-a i jos par popularnih brand-ova.
ne znam, za mene je svaki pad isti, ja bih ovako kako sam i naveo, ako joj je sef mrzak, neki polikarbonat sminkerski. Kad lobanja poljubi majku zemlju, ako ostane ziv, sjetice je se na svaku promjenu vremena:), pa i da padne sa 70-80km/h.
Ako ima kredita kod vas potlacenih radnika:):), oonda narucite kod Sencija ili u Semitex-u nesto kvalitetnije.
Pozdrav svima,
2WK
-
mIRCerka
jarane, sef mi jeste pegla, al dabogda svi imali sefa ko ja...twowheelkamikaza wrote:A sto ova mIRCerka slabo prati postove:):),
Pozdrav svima,
2WK
Trazi nesto normalno i nije ko ja da udje i uzme prvo sto vidi vec voli da bira...e tu je peglativan...
ostalo, zaradio je kredit preveliki kod mene...
-
twowheelkamikaza
Smrt Fazismu mIRCerka:),
e vidis, sad si vec dala potrebne informacije za adekvatan odabir:).
Kad je vec sef prirastao srcu, i ako ti je stalo da isti ne preseli ili nema migrenu (hronicnu:)) nakon "leta u slobodu":), i to uslijed neadekvatne opreme, onda po preporuci, bilo Senco ili Semitex (Alipasina bb, prema OMV u Barama), Shark RSX (mislim da imaju na stanju) ili bilo koji drugi model koji je od kompozitnih materijala.
Stednja na kacigi ti je poput stednje na lijekovima ( moze se priviti gavez umjesto re-lokacije i gipsa, hajde Boga ti:):)).
Kazem iz vlastitog iskustva, jer mi fali jos par poletaraca (ne dao Bog) da preuzmem titulu od druga Lepog Groma (Padavicar:)).
Udarao sam glavom od tlo i na 50, i 150 i skoro 250km/h , hvala Bogu prezivio i, as a matter of fact, pad je pad legendo:), pogotovo kad je glava u pitanju.
Eto ga, uplegl'o sam te malo, al' kad je sef ispao hadzo prema tebi, red je da ga ispostujes:). Kvalitet vs. Neurohirurg and/or Bakije/Pokop (ne dao Bog)
Sportski pozdrav - ZDRAVO!!!:):)
2WK
e vidis, sad si vec dala potrebne informacije za adekvatan odabir:).
Kad je vec sef prirastao srcu, i ako ti je stalo da isti ne preseli ili nema migrenu (hronicnu:)) nakon "leta u slobodu":), i to uslijed neadekvatne opreme, onda po preporuci, bilo Senco ili Semitex (Alipasina bb, prema OMV u Barama), Shark RSX (mislim da imaju na stanju) ili bilo koji drugi model koji je od kompozitnih materijala.
Stednja na kacigi ti je poput stednje na lijekovima ( moze se priviti gavez umjesto re-lokacije i gipsa, hajde Boga ti:):)).
Kazem iz vlastitog iskustva, jer mi fali jos par poletaraca (ne dao Bog) da preuzmem titulu od druga Lepog Groma (Padavicar:)).
Udarao sam glavom od tlo i na 50, i 150 i skoro 250km/h , hvala Bogu prezivio i, as a matter of fact, pad je pad legendo:), pogotovo kad je glava u pitanju.
Eto ga, uplegl'o sam te malo, al' kad je sef ispao hadzo prema tebi, red je da ga ispostujes:). Kvalitet vs. Neurohirurg and/or Bakije/Pokop (ne dao Bog)
Sportski pozdrav - ZDRAVO!!!:):)
2WK
-
StudioBa
E raja kad smo kod kaciga zanima me ovako:::Dali po zakonu mozes da imas kacigu onu samo koja stiti vrh glave to jest lobanju..Mislim stvarno ova kaciga se nemoze trpiti po velikim vrucinama a ipak scooter je u nizoj klasi motora haj javnite ako ko sta zna !!!!
evo slika na koje kacige mislim: http://www.icaro.paragliding.hr/slike/kacige/iguana.jpg
evo slika na koje kacige mislim: http://www.icaro.paragliding.hr/slike/kacige/iguana.jpg
-
Como_Sarajevo
To što misliš da je u nižoj klasi ne znači da se ne možeš,nedaj bože,ozbiljno skršiti
Što se tiče kacige nećeš imati problema sa policijom,znači ta je kaciga ok.Mada kada je staviš na glavu kao da je i nemaš el eto,tvoja glava tvoj problem.Možda nebi bilo loše da se opredjeliš za ovu gore koju sam postavio,polu integralnu.Kao što rekoh,tvoj izbor.